A fő kérdés inkább az lenne mitől füstűt -e. Víz volt szarásig
A próbaüzemet sikeresnek ítéltem
Ahogy szoktam minden évben felengedtem vizzel a rendszert, hogy könnyebb legyen szívni a motornak a vizet a kútból. Azonnal el is kapta, járattam egy kicsit majd elzártam. Megvártam amíg a szívattyú feltölti a kis tartályát 4 bárnál gyönyörűen lekapcsolt
Sehol csurgás-csöpögés a szivattyú csatlakozásainál
száraz minden
Beprogramoztam az öntözőrendszert első körben szektoronként 1 percre
Az a fej amelyik nem ugrott elő rásegítettem egy kicsit. Majd végigfutattam 2 percesen. Minden okésnek bizonyultí, így beállítottam a programot szektoronként 15 percre fél kilences kezdéssel
azt húztam otthonról a picsába, hogy tanyán a papa 8 éve be nem indított vitarájába életet leheljünk a sógorral
Na aztán este jött az ominózus telefon
(persze a vitara sem indult el
az üzemanyag szivattyú megadta magát) (mondjuk volt rá ideje
)
Bevallom a próbaüzemnél én is hallottam egy-egy csisz-csiszt, de nem volt durva és nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget
Hát a szivattyú elhalálozott. én viszonylag soká is értem haza, de a motor még mindíg forró volt. Leszerelés után kiöntöttem a vizet a motorból igen meleg volt a víz
Ja ahogy az aknatető felnyitottam dölt a füst az aknából
Mitől tud ilyen randán leégni egy villanymotor?
Tök fasza volt amikor még elmentem
Elméletileg beleépített hőkapcsoló is van benne, aminek le kellett volna állítani a motor működését túlmelegedés esetén. Számomra az is furcsa, hogy az óraszekrényben van külön biztosítéka a szivattyúnak és azt le sem vágta, hanem a központi kismegszakítót baszta le, ami az összes delejt lenyomta a házba
Ne hagyjatok tudatlanul,
mondjátok meg mitől gyulladt ki ez a fasza kis motor?
Látod esni is tudni kell
Én elestem össze-vissza törtem magam, te meg megúszod néhány horzsolással
Örülj neki
Olyanra dagadt a karod mint HULK-nak van azt is ennyivel megúsztad
.
egyébként leszúrnék egy hosszabb botot valóba jönne a termálvíz. Körülöttünk rengeteg van