.
köszkösz
, örülök, hogy sikerült "felélesztened", és sok tízezer boldog, balesetmentes km-t hozzá!
Ennyit szerintem megérdemel
Láttam h. felvettél
, Ki akarok próbálni a vfr-re különböző szín összeállításokat:)
Visszavittem a szerelőmhöz( nagyon korrekt és vérprofi a srác!),és már állított is rajta. Talán említettem, az alapjáratot királyul belőtte, de amikor bemelegedett a vas (, egy jó 15-20 perc után) alacsony fordulaton szenvedett a motor. Magas fordulatnál semmi gond nem volt, csak elinduláskor jött elő a gond, na meg persze sokat is evett a kicsike (5.2- 5.3 liter)
Tegnap lett meg a srác az új beállításokkal és azonnal mentem vele egy kerek 100-at, hogy a fogyasztást is pontosan csekkoljam. A szerelő a fő fúvókán vett vissza, sok benyát kapott!
Szuperül megy a masina, de ettől függetlenül azt hiszem, neki kell állnom megfejteni a karbit , mert ezt a mizzériát minden évben nem akarom eljátszani.
Még nem tankoltam így a fogyasztást még nem tudom, de az már biztos, hogy az egyes blokk (bal oldali) leömlője már pontosan úgy melegszik mint a többi.
Persze rendesen bekakantottam mert tavaly is pont ugyan így jártam a régi szerelőmmel. Ő is faszásan kipucolta a karbit, beállította a szemem láttára a karbiszinkront, de valami akkor sem volt kerek, akkor is meleg állapotban jött elő a bibi. Emlékszem még a szelephézagokat és a szelepek állapotát is megnézettem vele. Nagyon sokszor fölakadt a fordulatom, majdnem a duplájára és ott pörgött, amíg nem adtam a kerékre az erőt, akkor meg nagyon visszaesett, és mint a mostaninál onnan alig akart elindulni. Akkor nagyon szerencsém volt, mert véletlenül találkoztam egy profi szerelővel (Erdős Csaba –dragster versenyző http://www.erdoscsaba.hu/ ) aki hallásra ( ez nem vicc!) 5 perc alatt belőtte, és még csak pénz sem fogadott el.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a jó tanácsot! Már csak egy jó szervizkönyvre lenne szükségem az xjr-hez.
Üdv,
István