Talán bikazug egy részét rendbetették, kotorták, törpharcsátlanították, talán telepítik is 5-6 éve.
Emléxem aránytalanul drága
lett hozzá a napijegy ahhoz képest amit tudott már az én időmbe. Vannak régi papíralapú képeim onnan, jártunk mi le több részére is napokra, különösebb nagy belenyúlások nélkül. Egyszer egy 5-ös amúr úgy lett meg, hogy azzal szórakoztunk unalmunkban, hogy a túloldalt sodródó hínárcsomokra (mindíg hétvégén nyitották a zsilipet, nehogy a horgász jól érezze magát) elkezdtunk dobálgatni ki találja el. És amikor egyszer egy ilyen hínárcsomót húztunk kifelé egy koloncos szerelékű 5 kg-os hamúr halál fáradtan benne pihegett
Egyébként kárászt keszeget, törpeharcsát kisebb 1-1,5 kg-os pontyot amúrt fogtunk benne javarészt.
Szépen lehetett fogni benne a méretes csukát. majd egy két év szar lett nem is volt már benne annyi és a méretük is zsugorodott
Elszoktam onnan. Apámék még a 70 években tíz fölötti amúrokat fogdostak benne legendás helyek voltak ezek a csatornák.
Azt a néhány keszeget meg kárászt aminél többet ti a balatonon úgysem fogtok azt meg tudjátok fogni ott is. Néhány kisebb pontot amúrt esetleg még a süllőt is. Mondjuk angolnát nem fog adni, de lesz helyette törpeharcsa szépen
Rabló az is nincs különbség
14,7 ponty, 14, 5-es amúr. még jó néhány 10 feletti. 120 kg-ot fogtunk 3 nap alatt ami egy élővízről jó
6-oska volt a legalja
( a java képeket még csak nem is láttam mert a sógór gépén van de lassan elkérem mostmár
) Egyszer volt eddig ilyen belenyúltunk. Aminek össze kell jönni az csupán a hely, időjárás, vízállás és a szerencse. Ha ez egyszerre megvan kihúzták az 5-ösöd
Sajnos én nem akkor tudok menni horgászni amikor éppen ezek a dolgok összeállnak, hanem amikor ráérek
Túl sokat sem tudok menni mert 365 napból jó ha 10 napot eltöltök ott.
Az áradás első napja, lehűllés kezdete, tározó ersztése stb. Mind vannak jeles alkalmak amikor jó fogásra lehet számítani.
Tavaly szinte egyikre sem tudtam eljutni.
Beszélgetek
Ami nagy szó a mai ájfonos, víberes,internes világban. Információ töredékeket gyűjtögetek, próbálom tanulni a vizet
.Az első szezonom (kb. 6 alkalom a csónak kezelésével, ismerkedésével telt. Idén már próbálkozom a pecával is több-kevesebb sikerrel.
Infórmációim szerint a 80-90-es években egy hal mekka volt ez a tó
Akkor volt a felfutási ideje. Számolatlanul lehetett fogni benne a 10-20 kg-os pontyokat, 30-50 kg-os harcsákat. előszőr csak utánfutó számra lopták később hűtőkamionszám. Volt olyan hűtőkocsi, aminek a csörlője egyenesen a hűtőtérbe húzta a kiterített hálót. Iparszerűen ment a halrablás, zéró ellenőrzés mellett. Aztán jött a cián meg a kormoránok elszaporodása sem segítette az utánpótlás nevelést.
Néhány éve új gazdára talált a tiszató. Kemény ellenőrzésekkel, szigorú szabályokkal. Próbálják visszalapátolni a szart a lóba. Néha telepítenek is valamit oda, szégyen nem szégyen jelen pillanatban szükség van rá nem önálló fentartó a tó.
talán jó pár év múlva szerez valamit vissza a régi fényéből, bár ehhez sok stadion ára kell még
Szúnyog mindenütt van. egész évben azt szajkózták, hogy tiszatónál rendszeres az írtásuk, én nem vettem észre.
Ellenben egyre jobb szerek vannak ellenük jobbak mint a protect-b. így igazából már nem zavarnak. reggel nincsenek csak este jönnek 22-23 H-ig
Hát a balatonhoz képest minden víz kuttyahuggyozó
Nyilván vannak a Balatonnak hátrányai,nekem a legnagyobb ami befolyásoló tényező az a szél.Számtalan alkalom volt már,hogy be kellett fejeznem a pecát a buzi szél miatt,holott amikor kimentem teljesen jó volt a víz.Pontyozáskor mégcsak hagyján,de amikor becuccolok a csónakba minden szart,kimegyek 1500-ra,és mire bedobom a második botot felbasszák a pirosat,na az az igazán szívfacsaró érzés
Én eccer voltam Poroszlón egy hétig,igaz nem peca célzattal,de természetesen vittem csónakot meg robbanómotort,ki is próbáltuk a pecát.Valami híd környékén voltunk csónakból.Annyi szúnyog volt , hogy nem lehetett tőlük látni a kapásjelzőket
és ráadásul a csipős fajtából
Természetesen még egy szar kapásunk sem volt.Minden este elmentünk biciklivel megnézni a parti horgászokat,de egy kibaszott halat nem láttunk senkinél.Soha nem voltam vándorhorgász,de azért horgásztam pár helyen, de egy se bizonyult jobbnak a Balatonnál.A halhízlaló kutyahuggyozó tavakat meg kimondottan rühellem,egy nagy vicc az összes.Eltöltöttem egy hetet a Kőrös holtágakon is,Káka fok,Bika zug,Sirató meg a többi,igaz már volt vagy 25 éve,de az se adott jó halakat,pedig akkor csak pezázni mentem.Busán kívül nem sok mindent lehetett fogni.Ami viszont bejött az az élő Kőrös, Szentandrás feletti szakasza,ha kiszárad a Balaton oda fogok járni
Ha 10km távra lenne akkir lehet keresgélni helyeket
De ha órák mire odaérsz(lusta vagyok megnézni mennyi km) akkor még keresgélsz aztán peca nincs is
Ennyiből fasza a balaton mert ismerjük
Ha nincs hal akkor nézzük a hajókat
Amúgy nekem elég lenne egy 5-10 kiló közti ponty a 3-4 napos akciókra + egy kicsi mindjárt első nap amit megsütünk
Pár éve kijött egy csomó 4-6 kiló közti azon tök jó ízűek voltak fasza izmosak nem zsírosak
Csak a haverok igazi húshorgászok aztán ha nincs meg 3 nap alatt a,mázsa hal akkor idegesek....