Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mondjuk attól, hogy a kompresszió (vájtfülüeknek sűrítési végnyomás) megfelelő még az olajlehúzó gyűrű lehet rossz és nem húzza le az olajat, amennyi tapasztalatom van aszerint a szelepszárszimeringnél még ha nincs is benne (anno nem is volt szimering csak a szelepvezető még in is szórakoztam ilyen járművekkel) ott annyi olajat nem kap fel, hogy annyira látazódjon amit leírtál, én így látatlanban henger, dugó, gyűrű történetre gondolnék továbbra is.
Kompresszió megfelelő, gyertya tiszta. Valahol fölülről jut be az olaj, így szimering. Szelepvezető csere volt.
nekem a gagyi szelepszárszimmering 700 km bírt a hondában
utána ugyanúgy füstölt mint előtte
Fehér füst vagy fekete füst? Olaj szagú vagy benzin szagú? Lehet hidegen a dús keverék kiold valami kormot az látszik olaj folyásnak?
Szerintem alap, hogy minimum fenntartásokkal kezeljük az eladó által mondottakat még ha számlák lobognak is a kezében.
megegyszer:
Hidegen azonnal indul----OK---de füstöl, söt a kipuffbol is jön a füst: (nem elegett olaj--) elözö tulaj berhelte a szelepeket simmeringet sbb
gyertyanak semmi köze mindehhez, de ha többször inditgatsz majd jol beköpi....es a sok raragadt olajtol a szikra meghal.el se fog indulni...
gyürüket is cserelhettek volna, ha szetszedtek a kontarok....ebböl latszik a szelep simmeringek - vezetök ?? körül is barbarkodtak a "szerelök" .
valami kotyog, nem passzol, hezagok lehetnek az olaj kedvere maszkal mindenhova, különben nem füstölne.
Üzem melegen semmi füst ?? Szelepszarak simmeringek bemelegedtek, kitagultak, eltömödtek a resek . . .
jol meg kellene jaratni, hogy kiegjenek a lerakodasok, 10 Km magasabb fordulaton. --aztan elöröl kezdeni a kereseseket. . . .
Sziasztok szerelők!
Egy gondolatot szeretnék megosztani, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
Van egy 4t 1hengeres enduro. Fél fordulatra, rögvest indul nem is kell tekertetni. De hidegen füstöl. Indítás után 5-7mp után kezd füst jönni a kipufogóból. A kipufogó csonk alól olajat köpköd, de minimálisat. Sehol nem ereszti kívül az olajat, full száraz a blokk ( kivéve a csonka alatt némi folt). Üzem melegen 0 füst és olaj. Gyertyaképet és kompressziót még nem mértem, de nekem gyanús a pár másodperc idő alatt a hengerfejbe felér az olaj okoz ilyen jelenséget. Váltig állították róla a volt tulaj hogy szelepvezető és szelepszár szimering csere volt. Gyűrű kopott azt kell cserélni azért is adja el. Én szerintem más lehet. Ki mire tippel? Hidegen olajos lenne a gyertya? Ha a kipufogó csonkba köpködi az olajat, mi lehet? Köszönöm hogy elolvastad, trollkodást nem kérek.
Na egy kis fejlemény.
Új akksi már van,előkerestem a kábelköteget is de még nem volt időm megnézni.Az új akksival és lehúzott generátorral indul a motor.Kicsit melegítettem,hogy az olajat le tudjam engedni.Ami elektromosság megy, az az index,műszerfal pilácsok,távolsági fény,fénykürt,fékpedál.Ami nem meg nem,az a duda,tompított fény meg helyzetjelző,meg a fékkar.Első körben megnézem a biztosítékokat is,de a kábelköteg mindenképp cserés.
Ok,legyen.
Villahíd nélkül? Úgy semmit nem ér. 🧐
ok ti tudjatok, majd kiderül
Csereljunk elso kereket fektarcsaval? 😆
Ez olyan sötétben lövöldözés. Valamikor csak eltaláljuk..... 😀
Nem kell mindent cserélni, nem vagy te márkaszerviz 🤣 rendes szakember rádugja az olvasót, megnézi milyen értékek jönnek a szenzorokról, és ha nem a valóságnak megfelelő akkor meg is van melyik a hibás.
Porlasztót is lehet ellenőrizni, ahogy a gyertyákat és a gyújtást is.
ha enyem a motor akkor en nem tökölök, mindent lecserelek. Injektort is --jol nez ki a motor, megeri rakölteni
Rosszul fogalmaztam: a piezo valami kosztol nem zar rendesen az injektorban. Alapjaraton es kis gazon is "csepegtet", hidegen kimondottan szarul szokott jarni az ilyen. A meleg szivotorokban meg mar tud parologni es csokken ennek a jelentosege.

A motor homersekletet (valszeg olajhomero) elllenorzo szenzor pl. okozhat hideginditasi nehezseget ha pl. azt hiszi a hideg motorrol, hogy mar uzemmeleg. Nem tudom, milyen hidegindito rendszer van rajta, csak otletelek.

Nem tudom, sokminden lehet, ahogy mondod: a szelepek is tobbek kozott.
haaaat en csak spekulalgatok, es KONTAKT hibara gondolok.Mert:
1/ ha mar elindult es megy akkor az injektor nincs eldugulva
2/ hibas sensor ? csuda tudja, ha hibas lenne, el sem indulna egyaltalan, ezert a Kontakt hiba valahol
3/ Talan drotokat szethuzkodni, erintkezöket smirglizni, ---TEST kabelt feltetlen---
4/ persze sensort lecserelni, gyertyakat is, aztan csak elindul a gep .
5/ gyertya nelkül megpörgetni 20-30 Mp-ig----(gyertya kabelek erintkezese OK ? )
6/ ja meg valami : szelepeket sem artana ellenörizni--lehet elment a beallitasi ertek ?? !! ( Hidegen--melegen indul--leall--)
Mivel injektoros motorrol van szo, ez nem lesz annyira egyszeru.
Amennyire hallomasbol tudom, ezek eleg erzekenyek a tiszta uzemanyagra, az injektor konnyen dugul el, ott is lehet gond. De latatlanban nehez okosat mondani, mert ez egy szar gyertyatol kezdve hibas szenzorig igen sokminden lehet.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Yamaha ybr 250. Nehezen indul, egyenetlen az alapjárat, nem is tudom beállítani. Egy idő után leáll a motor és nem is tudom beindítani csak 15-20 perc múlva. Akkor menet közben rendben megy de amint megállóhely leáll a motor és kezdődik elölről.
hja masik kabelezes kell. Ha stimmelnek a csatlakozo steckerek-dugok-akkor magad is megcsinalod. /ha a gepedhez valo a kabelköteg/
Köszönöm a válaszokat!

A km állás ismeretlen,már nem a gyári óra van benne,a mostani mérföldet mér.Én kb. 15.000 km-t tettem bele 7 év alatt.
Öt éve már kapott egy másik bontott statort,mert akkor nem füstölt el a régi, csak nem töltött.
Akkor nézek másik fesszabot is,valahogy sejtettem ha ez a kettő eltávozott akkor az is.Van egy komplett jó állapotú kábelkötegem,Vettem ebayen mivel a mostanin sok a foltozás szigszallaggal.De keresnem kell valakit aki ki cserélné mert utolsó szerelő akihez vittem nem akarta mert hogy nem plug'n play,pár csatlakozót ki kellett volna cserélni...
Akkor az első kör az lesz,hogy tekercseltetek meg új fesszab meg akksi.Vezetékeket átnézem,mivel otthon bekapcsolt gyújtásnál normálisan világítottak a műszerfalon a lámpák viszont mikor kiraktam az oldal sztendert kialudtak és a motor hátuljában zümmögni kezdett valami.De megnézem ha lehúzom a generátort akkor is csinálja e.
Én tekercseltetném. Az jóval olcsóbb és többnyire jobbat csinálnak.
Öreg CB750-esemnek is ilyen típusbaja volt, és a felújított generátor sokkal jobban bírja.
Sajnos aki csinálta már nem praktizál, de érdemes őket megkérdezni: https://www.fer-vill.hu/
hmmm.
en vennek elsö sorban egy bontott hasznaltat, de csak ha könnyen forog a forgo resze. . . .(igy is tud aramot gerjeszteni ) utangyartott se lehet rossz megoldas--- fesz szabalyzot is ujat, akkut is, ujat, kabelekt atnezni, erintkezeseket ujraforassztani, olajcsere stb
Ebay-on utananezni, magyar kereskedöket kerdezni - - -
Kerdes: Hany KM volt a Motorban ??
Szép napot!
Tegnap délután haza fele menet megállt alattam a Ducati Monster-em,750-s 2002-ből,A generátor megsült és megfőzte az olajat is.Kellemesen büdös élmény volt.Mi lenne olcsóbb/egyszerűbb/könnyebb/biztosabb?Ha veszek egy bontott statort vagy ha ezt újratekercseltetném?Van új gyári stator is 260 ezerért,új uténgyártott 70-ért vagy bontott gyári 30-40 körül....Meg az akksi is megpusztult,a töltő nem hajlandó tölteni,pedig a multiméter szerint 12,2V a fesz benne,de a töltő nem tölti.Két másik akksit töltött,szval a töltő jó.Egy másik töltő meg csak akkor töltötte ha felcseréltem a pólusokat.Viszont ha halott a generátor meg az akksi,akkor mennyi a valószínűsége hogy a fesszabályzó ép maradt?
Meg van arra esély hogy egy 600-s Monster statorja jó lesz bele?
köszi. végül vettem új csavarokat, össze raktam , kb az ellenállás után egy negyed fordulatot húztam rajta. most jónak tűnik :)