Sajnos az idei év nem kedvezett nekem
, pedig milyen jó motoros időjárás volt! De most már minden rendben, egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy megválok a motoromtól, ez egy örök szerelem. Különben nem hízelgésként, a legszebb Enfield amivel találkoztam, az Attiláé, akkor is ha nem Classik, hanem "Elektra "/Rittnnek !/ . Közvetlenül utána nálam a Janiapu és az Endre /Kovend/ motorja jön. Persze azok közül amelyeket nemcsak fényképről ismerek. Remélem jövőre Ritt motorját is lesz alkalmam egy találkozón megismerni.
Fogyasztás oly 4 körüli maradt a 200 as fúvóka ellenére. Egy nyűgje van az AMAL nak, az első hidegindítás után (főleg 0 fok körüli külső hőmérsékletnél
) legalább 4 percig kell szívatóval-azaz leeresztett légtolattyúval- járatni mert különben jön a köpködés a karbi felé és a süsü effektus 30 cm es kék lánggal.
Ezután berúgni is nehezebb. Amúgy viszont biztosabban indul nekem mint a micarb-al.
) leírod nekünk, akik kevesebbet szerelünk.
A felrakás után rögtön indult, de kissé be kellett szabályozni (üresjárat, levegő + tűállás mint lentebb ecseteltem) Nekem bejött a darab, igazából oly egyszerű mint maga a motor. Jön hozzá egy hosszú bellmouth szűrőszövettel, csak még nem ért ide (kép alább) Szerintem jobb mint a micarb, de ez az én véleményem, ma is motorral mentem dolgozni.
. A 200 main, és 106 os slide jet eredeti, vagy külön rendelted? Nehezebb volt a beállítás, mint a Micarbé? Szűrőnek a Bellmouth lett rátéve? Üdv.
én viszont a régi vonalat követem, bár biztos hogy egy mikuni modernebb darab mint egy amal, több szabályozási és beállítási lehetőséggel. Van olyan tulaj aki a vincent-jén- pedig az nem sűrű darab- is lecserélte az Amal concentricet mikunira. Egy szónak is száz a vége Te inkább menetteljesítményre hajtasz, én inkább a régi vonal felé, és erre akettőnk által használt porlasztó (Mikuni vs Amal) tökéletes.
Köszönöm a segítséget.