ha gyökkettővel elperecelsz bármilyen bénázás, figyelmetlenség miatt közúton.. és senki más nem érintett a balesetben elvileg akkor is megbüntethetnek a rendőrök, mert már az is közúti baleset.. ami a szabályok maximális betartása mellett nem jöhetett volna létre.. erre vannak a rendőrségnek az alábbi szavakkal kezdődő mondókái: nem megfelelő, relatív-, gondatlanságból.. stb
én egy dolgot nem értek - ha nem ért oda a motorod az autóhoz, akkor mért nem volt megfelelő a követési távolság?
Ha megy előtted egy kilométerrel egy autó, de fikázol egyet akkor is kicsi a követési távolság?
"ha nem is jön be annyi idő elmegy, hogy télen nem fog fájni, a két hó..."
Igen, ez lehet hogy jó ötlet. Ha elhúzód télre az ügyet, akkor szerintem már "jól jártál".
Fatert is büntették már meg, igaz gyorshajtásért, 60000+ 3 hónap eltiltás. Felebezett, de a büntit befizette, és az eltiltást elengedték. Ha büntit nem fizeti be felebezés előtt akkor elengedik a 3 hónapot, de megkétszerezték volna a büntit, amire így már nem volt alkalmuk.
Így van. Szvsz, 2 hónap 30 pénz miatt nem kerepelnék, ugyanis ezt a meccset szakértő bevonásával tudod tisztázni, fékút stb. ...többe kerül. mint lenyelni...az, h a motor hol volt és milyen anyagi kár keletkezett nem befolyásolja a büntetés mértékét, nem tűnik túlzottnak. Persze kinek mi. Én annyit csinálnék, hogy kifogás és megfelelő indokkal kérném, hogy a 2 hónap eltiltástól tekintsenek el...ha nem is jön be annyi idő elmegy, hogy télen nem fog fájni, a két hó...
Ebből szerintem az a legnagyobb tanulság, hogyha nincs "halott" vagy súlyos sérült.. és a két fél tisztázni tudja egymás között a helyzetet, és még az anyagi kár sem jelentős SEMMILYEN esetben sem szabad rendőrt hívni... Akárhányszor volt valami sérelmem, és rendőrhöz fordultam, a végén mindig engem akartak megbüntetni, vagy gyanúba keverni..(Zsokec sem hívott rendőrt a mostani árokjárásához.. nem véletlen)
Szerintem a követési távolság nem betartása jogos. Akár szappanos a víz, akár nem, neked meg kell tudni állni az előtted menő mögött.
Ha a határozat hülyeséget ír, tehát a kocsiban nincs kár, akkor azt természetesen meg kell fellebbezni.
A vonóhorgos ügyben meg lehet meghallgatást-szembesítés, ha mást állítototok. De ez utóbbi nem is értem miért lényeges, hiszen anyagi kár nincs. Innentől kezdve meg tök mindegy hol feküdt az a motor. Meg ha nincs anyagi kár az egész ügy értelmetlen szerintem.
Kicsit zavaros. Volt betétlap?
Kérdésem lenne minél többen írjátok le a véleményeteket légyszi!
Nah ugye elestem még februárban, ma jött meg a papír 30.000Ft büntettésel és 2 hónap eltiltással! De fellebezni fogok mert a határozatban leírtakkal nem értek eggyet!
Nah ugye ez úgy nézett ki hogy a követési távolságot betartva mentem a kocsi mögött majd az hirtelen fékezett én is elkezdtem fékezni egész intenzíven, nah már pont ebben a pillanatban értünk rá egy vizes útszakaszra, amit egy ürge folyatott ki miközben mosta a kamionját az udvarában, tehát szappanos bő víz volt az utón és nem is lehetett rá számítani, nah de nekem megcsuszott az első kerekem a motor jobbra dölt, én meg az elöttem álló kocsi lökháritójához csusztam, ( a kocsinak semmi baja nem lett),! nah ez a történet a határozat meg olyanokat ír hogy nem tartottam a követési távolságot és hogy anyagi kár kelettkezett a kocsiban, holott az ürge még a biztosítohoz sem ment el, mert semmi nem lett a kocsival,! ! Kérdezem én hogy a követési távolság betartásánál az is számít hogy én hova esek? mert én a határozat szavaiból úgy vettem ki hogy a motor ment a kocsinak holott ilyen nem volt legalább 1 méter volt az eldölt motor és a kocsi között! az autós csávó meg azt mondta hogy a vonóhorog fogta meg a motort,de könyörgöm egy motorot meg fog egy 2centis vonohorog? azóta beszéltem a csávóval és mondtam neki hogy neharagudj de te segítetted fel a motort amit nem a kocsiból szedtünk hanem tőle egy méterre! Kérlek írjatok valami tanácsot
Én nem játszom ilyet, szerintem fölösleges a "tüzet szítani". Ha jön egy "állat", akkor amint "normálisan" lehet kihúzodok előle úgy, hogy engem a legrövidebb ideig veszélyeztessen és tünjön el a közelemből. Ez motorra és autóra egyaránt vonatkozik.
A HVG-ben múltkor megjelent egy cikk a hazai autós viselkedésről.
Nagyon nehezen dolgozzák fel az autóvezetők a megaláztatást.
(hozzáteszem: még rosszabb a helyzet, ha mások is ülnek a sofőr mellett, pláne ha barátnő, pláne ha olyan, aki előtt éjjel-nappal felfújt izomtibornak kell lenni; akkor aztán tombol a büszkeség)
Én néha szoktam leckéztetni, de inkább úgy teszek, mintha észre sem venném, leszarnám, mondjuk -2-vel térek át a külső sávba előzés után, és még gyönyörködök is a tájban, pedig mögöttem szorul a béemvés/audis állatja. Esetleg átvigyorgok.
Jogtalan. Ha nem lépted túl a megengedett maximális sebességet (gondolom 130 km/h-s szakaszról van szó). Bíróságra lehet vinni, és neked fognak igazat adni, a rendőr meg örülhet, ha ilyen viselkedésért őt nem tiltják el.
Én simán megpróbálnám megfellebbezni és megtámadni minden fórumon.
Amúgy csak a pofám nagy, mert én a saját biztonságom érdekében inkább elengedem az ilyeneket, sőt integetni is szoktam, hogy menjen (a búsba).
Belehajszolás...
M-5 .Sétálok 100-al (Jumper) Hosszü kamionsor.
Előzés.. Mögém kiáll .a sorból Opel Astra,
Kerget. Igyekszem a külső sávba. A kamionok egymás se..ben.
Na, nem tartom fel a mögöttem jövőt: Apró gáz.
Yard. Fénykép az Astrából. 127 km. 36000 HUF, 6 hónap elvonás.
Kérdés: Őrnagy Úr! Nem gondolja, h. ez nem fair?
Válasz: 100 felett nem illik menni.
A szar, h. BELEHAJSZOLTAK!
Én az ilyeneket fel sem veszem. Hadd vicsorogjon a hülyéje, előzzön meg, legyen nagyobb a farka a butafejű, felfújtmellű nője felé. Nem az én világom, közöm nincs hozzájuk. Elhaladnak, és sosem találkozunk többé.
Marty McFly-nak is jót tett, hogy egy idő után nem reagált a "Nyuszi vagy, McFly?!" felszólításra.
Engem nam nagyon szoktak megelőzni, idén 1 alkalomra emlékszek, mentségemre legyen hogy 1 750-es BMW volt kapaszkodósávos úton felfelé, 160-ig húztam, utána röhögve lehagyott.
A vicces viszont az szokott lenni mikor leelőzöm az optikás racingos ezres swiftet, utána meg próbálja tartani a tempót még ha majdnem le is esik az útról.
Autóval szerintem annyira nem para. Legalábbis én nem szoktam más miatt gyorsítani. Kihúzódok a szélére, amint lehet, de mindig bevillan a "senki kedvéért nem megyek gyorsabban" felirat.
Motorral már érdekes a kérdés. Akkor én is parázom és inkább gyorsítok ha kell, nem hiányzik, hogy a begőzölt apuka "elnézze" a távolságot és nekem/rám jöjjön. Ez hasonló szituáció, mint az, hogy motorral nem állok meg zebra előtt, ha jönnek mögöttem ugyanezen okból.
Nem tudom, hogy van-e ilyen, hogy "szabálytalanságra kényszerítés" vagy hasonló, bár ez elég cikis helyzet, akárhogy nézem.
Én is jártam így, autóval utánfutóval.21 db képet készített rólam.
A szerencsém az volt, hogy utána még meg is állított, így az igazolványommal elrendeztük a dolgot!
Mondtam is Neki, hogy azért ez nem szép dolog, de Ő is csak vigyorgott!
Ha megy előtted egy kilométerrel egy autó, de fikázol egyet akkor is kicsi a követési távolság?
Igen, ez lehet hogy jó ötlet. Ha elhúzód télre az ügyet, akkor szerintem már "jól jártál".
Ha a határozat hülyeséget ír, tehát a kocsiban nincs kár, akkor azt természetesen meg kell fellebbezni.
A vonóhorgos ügyben meg lehet meghallgatást-szembesítés, ha mást állítototok. De ez utóbbi nem is értem miért lényeges, hiszen anyagi kár nincs. Innentől kezdve meg tök mindegy hol feküdt az a motor. Meg ha nincs anyagi kár az egész ügy értelmetlen szerintem.
Kicsit zavaros. Volt betétlap?
Nah ugye elestem még februárban, ma jött meg a papír 30.000Ft büntettésel és 2 hónap eltiltással! De fellebezni fogok mert a határozatban leírtakkal nem értek eggyet!
Nah ugye ez úgy nézett ki hogy a követési távolságot betartva mentem a kocsi mögött majd az hirtelen fékezett én is elkezdtem fékezni egész intenzíven, nah már pont ebben a pillanatban értünk rá egy vizes útszakaszra, amit egy ürge folyatott ki miközben mosta a kamionját az udvarában, tehát szappanos bő víz volt az utón és nem is lehetett rá számítani, nah de nekem megcsuszott az első kerekem a motor jobbra dölt, én meg az elöttem álló kocsi lökháritójához csusztam, ( a kocsinak semmi baja nem lett),! nah ez a történet a határozat meg olyanokat ír hogy nem tartottam a követési távolságot és hogy anyagi kár kelettkezett a kocsiban, holott az ürge még a biztosítohoz sem ment el, mert semmi nem lett a kocsival,! ! Kérdezem én hogy a követési távolság betartásánál az is számít hogy én hova esek? mert én a határozat szavaiból úgy vettem ki hogy a motor ment a kocsinak holott ilyen nem volt legalább 1 méter volt az eldölt motor és a kocsi között! az autós csávó meg azt mondta hogy a vonóhorog fogta meg a motort,de könyörgöm egy motorot meg fog egy 2centis vonohorog? azóta beszéltem a csávóval és mondtam neki hogy neharagudj de te segítetted fel a motort amit nem a kocsiból szedtünk hanem tőle egy méterre! Kérlek írjatok valami tanácsot
Nagyon nehezen dolgozzák fel az autóvezetők a megaláztatást.
(hozzáteszem: még rosszabb a helyzet, ha mások is ülnek a sofőr mellett, pláne ha barátnő, pláne ha olyan, aki előtt éjjel-nappal felfújt izomtibornak kell lenni; akkor aztán tombol a büszkeség)
Én néha szoktam leckéztetni, de inkább úgy teszek, mintha észre sem venném, leszarnám, mondjuk -2-vel térek át a külső sávba előzés után, és még gyönyörködök is a tájban, pedig mögöttem szorul a béemvés/audis állatja. Esetleg átvigyorgok.
Amúgy csak a pofám nagy, mert én a saját biztonságom érdekében inkább elengedem az ilyeneket, sőt integetni is szoktam, hogy menjen (a búsba).
M-5 .Sétálok 100-al (Jumper) Hosszü kamionsor.
Előzés.. Mögém kiáll .a sorból Opel Astra,
Kerget. Igyekszem a külső sávba. A kamionok egymás se..ben.
Na, nem tartom fel a mögöttem jövőt: Apró gáz.
Yard. Fénykép az Astrából. 127 km. 36000 HUF, 6 hónap elvonás.
Kérdés: Őrnagy Úr! Nem gondolja, h. ez nem fair?
Válasz: 100 felett nem illik menni.
A szar, h. BELEHAJSZOLTAK!
06309942599
Marty McFly-nak is jót tett, hogy egy idő után nem reagált a "Nyuszi vagy, McFly?!" felszólításra.
...de ez sokkal enyhébb ennél.
Néha jól esik belemenni a játékba, még ha nem is biztos hogy nyerek.
A vicces viszont az szokott lenni mikor leelőzöm az optikás racingos ezres swiftet, utána meg próbálja tartani a tempót még ha majdnem le is esik az útról.
Motorral már érdekes a kérdés. Akkor én is parázom és inkább gyorsítok ha kell, nem hiányzik, hogy a begőzölt apuka "elnézze" a távolságot és nekem/rám jöjjön. Ez hasonló szituáció, mint az, hogy motorral nem állok meg zebra előtt, ha jönnek mögöttem ugyanezen okból.
Nem tudom, hogy van-e ilyen, hogy "szabálytalanságra kényszerítés" vagy hasonló, bár ez elég cikis helyzet, akárhogy nézem.
A szerencsém az volt, hogy utána még meg is állított, így az igazolványommal elrendeztük a dolgot!
Mondtam is Neki, hogy azért ez nem szép dolog, de Ő is csak vigyorgott!