Pedig nem ilyet akartam most. A cx5 ilyen kellett volna, az fehér lett. Itt platinum quartz tetszett, ez lett.
Mazdákban egyebként áltában 3 aluszemcsés szinezet szok lenni, ezek egyformán szépek. 60-80asban a rhodium white, a platinum quart és a soul red. Ami érdekes, hogy a soul red árnyalatát is változtatják tipusonként elég gyakran.
Na,hát ennek a munkának a költsége,fényező 50ezer,ebben benne van az anyag is,a lakatos max 30ezer.És ez számlás ár.Tényleg durva hogy ennek a sokszorosát ki kell fizetni mert márkaszervíz.
Most casco de amugy kötelezőre megy csak mivel külföldi az elkövető aszonták igy gyorsabb. Ami nem igaz, mert augusztus óta gyüjtik az alkatrészt hozzá, vagy a fasztuggya micsináltak, de az AVUS biztosító már szeptember végén jelezte, hogy minden papir beérkezett hozzájuk. Igy majd visszautalják az önrészt. A kárszakértő valami 750 körül számolt, én már akkor mondtam ez millio alá nem fog mennni😀
De nyilván ilyen autókra a casco egyértelmű. Csak egy szélvédő csere visszahozza az árát. Mondjuk tavaly ki is dobott a cascos biztosító évfordulókor szerintem most is ez lenne ha nem forditanák át kötekezőre😄
Mondjuk azt már a cx5nél mondta az egyik szerelő csávó, hogy egy kevésbé látványos őz elütés totálkárra viszi, mert az elejébe annyi érzékelő meg egyéb lófasz van, hogy ha nem látványos is tulszalad az autó értékén
Azért a Mazda kicsit se szégyenlős, tud számolni.......egy hátsó lökhárító csere a hozzá tartozó cullangokkal, patentokkal fényezés plusz lakatos meló 1.341.000. Mondjuk az alkatrész önmagában nem vészes, a munkadijak már inkább, meg a 2 deci festék ára.......ha fejre áll GTK?
Hasonló dolog van nálunk is,folyamatosan túlóránk keletkezik ami nincs sem kifizetve sem elismerve hogy van.Felbukkant egy ügyvéd aki azt mondta ez a dolog perelhető és megnyerhető.Oké csináljuk.Lépjetek be a szakszervezetbe,fizessetek be 50ezret meg havonta szakszervezeti tagdíjat(hozzáteszem már ezt sem értem,miért kell a szakszervezet hozzá?),na mindegy,ha ezek megvannak,akkor számolj ezt azt stb,ha van legalább 1000 perelő tűzoltó akkor ennyit kérek,ha nincs akkor annyit,hozzáteszem ha nincs meg az 1000,akkor ők sokkal szarabbúl járnak,közli hogy készüljünk fel hogy ez évekig fog tartani,persze a tagdíjat fizetni kell havonta És ott van a kisbetűs részben hogy az ügyvéd bármikor kiszállhat,persze előre tudja hogy mikor mi fog történni és hogy az eu biróság lesz a végállomás.Érdekes mód,tudjuk hogy ez jár,de mégis kevesen perelnek.Másoknál az okot nem tudom,illetve csak néhányat,de én pl azt mondom hogy ha évek múlva megitélik,akkor úgy gondolom hogy olyan itélet fog születni hogy az mindenkinek jár.Ha nem így lesz,akkor meg ez a per alapján lehet indítani egy másikat ami már sokkal gyorsabb lesz.
na most ezt az európai bíróság felülírta. ezt a keretrendszert meg kötelezően kellene alkalmazni minden bíróságnak mert a magyar bíróság felett álló szerv(kezeit széttáró) megállapították a tisztességtelenséget igazából bukott az egész devizás dolog a kelet európai országokba. Lengyelország küldött be először ezzel kapcsolatban egy kérelmet. Eltartott néhány évig de az eu bíróság ítélete alapján semmisnek nyílvánították ezeket a szerződéseket. Dehát úniós szinten jogerős ítélet van arról, hogy ezek a szerződések sosem voltak érvényesek és soha nem is lehettek volna azok. Onnan vagyok ennyire okos,hogy egyszer bedobott a jutub egy videót amikor ezt a faszit a saját tárgyalására nem akarták beengedni 😅 Rendőrökkel tartották távol a kuriától 😅 Na utána megnéztem néhány bírósági tárgyalását ami szintén fent van a jutubon kiosztja rendesen a bírókat és a bírói testületet. Ez a faszi már feljelentett mindenkit. Jó esélyel miatta lesz majd úniós kötelezettségszegési eljárás is. Felkavarta az állóvizet de most úgy néz ki nem ért el semmit a 10+ éves harca. Tulajdonképen már beletörődött mert rájött, hogy akik érintettek benne az adósok teljesen közönnyel fogadták azt, hogy vissza lehetne szerezni a pénzüket. Nagyjából 100 ügyfél jelentkezett akit képviselt az ügyvéd. Országszerte fórumokat tartott a jobbikos z kárpát danival. Ahol elmondta, hogy lehet hozzákezdeni a pénz visszaszerzéséhez még nyomtatványokat is csinált. De a milliónál több emberből 100 ember volt aki élt a lehetőséggel. ez miatt a közöny miatt adta fel. Most van egy 2 hete készűlt podkaszt vele 50 valahány perces most nincs időm de majd megnézem(gondolkodós)
Ez is jó ez csak 20 perc ahogy az alezredes urat helyrerakja 🤣 http://youtu.be/Z_fNuZbHS3g
mert ez a jogállam(kezeit széttáró) Egyre több ilyen ügy bukik ki. Ott van ez a marczingós ügyvéd aki már az összes kuriát bíróságot, bírói testületet beperelt már a devizahitelesek miatti eljárásokban. Egyszerűen nem hajtják végre a bírók a rájuk vonatkozó törvényeket.
Ez leegyszerűsítve úgy nézne ki, hogy a 2004-től kötött devizahiteles szerződések részben vagy teljesen semmisnek tekinthető ami alapján a hitel tőke feletti része visszajár(na) a hitelt felvevőnek. Ez igazából milliós nagyságrendű embert érint. Mondjuk ha ez átmenne akkor az összes bank lehúzhatná a rolót mert ezeket a több ezer milliárdos pénzeket nem tudnák kifizetni. Meg hát el telt 20+ év sok embernek elvették a házát vagy azóta már régen meg is halt ezekkel mint lehetne kezdeni?
Mazdákban egyebként áltában 3 aluszemcsés szinezet szok lenni, ezek egyformán szépek. 60-80asban a rhodium white, a platinum quart és a soul red. Ami érdekes, hogy a soul red árnyalatát is változtatják tipusonként elég gyakran.
Olajteknő tiszta.
De nyilván ilyen autókra a casco egyértelmű. Csak egy szélvédő csere visszahozza az árát. Mondjuk tavaly ki is dobott a cascos biztosító évfordulókor szerintem most is ez lenne ha nem forditanák át kötekezőre😄
Viszont a fényezős cucc is kétszáz feletti
Ez is jó ez csak 20 perc ahogy az alezredes urat helyrerakja 🤣
http://youtu.be/Z_fNuZbHS3g
de arra nem hogy a 2% kamat 20+% lett
Ez leegyszerűsítve úgy nézne ki, hogy a 2004-től kötött devizahiteles szerződések részben vagy teljesen semmisnek tekinthető ami alapján a hitel tőke feletti része visszajár(na) a hitelt felvevőnek. Ez igazából milliós nagyságrendű embert érint. Mondjuk ha ez átmenne akkor az összes bank lehúzhatná a rolót mert ezeket a több ezer milliárdos pénzeket nem tudnák kifizetni. Meg hát el telt 20+ év sok embernek elvették a házát vagy azóta már régen meg is halt ezekkel mint lehetne kezdeni?
volt amit megnyert mégse lett előrelépés mert egyszerűen szarnak az egészre a vezetőségi szinten