Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagyobb ciklusszámú AGM-eket, amik már halálukom voltak, 10C-vel töltöttem... tudod mi történt velük? javultak!
Egyébként ezt a "regisztrált akku" meg :speciálisan töltéshez illesztett" dumákat már 2015-ben megpróbálták megetetni velem 😁
Régi bmw-ben nyolc év után feküdt le a gyári akku, persze egy hideg karácsony előtti napon 😬 telefonálgattam kétségbe esve, de mindenütt azt mondták, hogy "ó bmw speciális akkumulátor kell bele" ami egyrészt nem volt sehol, másrészt háromszor annyiba került... na erre átmentem a szembe lévő autósboltba és megvettem a legolcsóbb jászplasztikot, ami még kisebb is volt valamivel... gondoltam bírja ameddig bírja, csak tizenezer Ft volt akkor és kellett.
Na, 7 év múlva azzal adtam el 🤣
azért a savas akkuk között is vannak eltérések pl léteznek sokkal magasabb ciklusszámúak is mint egy átlag indító
plusz olyan is aminek a szerkezetében sokkal vastagabb ólom lemezek vannak ami a nagyobb áramokat jobban bírja
ellenben a töltésnél nagy csodák nincsenek
1c töltéssel az összeset ki lehetne nyírni villámgyorsan, persze csak ha képes lenne annyit felvenni
de szerintem 0,5 c se vesz fel egyik savas se
csóri kutya csak egy kocsit kap?
ne cigánykodj már, minimum kettő kell
Én már az üzemanyagot sem tudom kifizetni, de akarok még egy autót venni a kutyának.
Igen, ez a fő marketing irányvonal, kb egyenértékű a "7 fok alatt téli gumi" című dogmával... régi bevált módszer, sokszor kell ismételgetni és akkor igazzá válik... 🤣
Szerinted az akkumulátor a 10C terhelést bírja, az 1-2C töltést meg nem?
Na de abba is hagyom, mert a végén úgyis én leszek lehülyézve 🤣
Nagy dilemma volt ez, amikor bejöttek a start-stopposok. Volt elmélet,ha kikapcsolom akkor jó e a sima akku. A válasz minden esetben az volt, hogy nem azon van a fő hangsúly. Sokkal inkább a kiugró erősségű töltés, amit a hagyományos akku nem tud kezelni. Végül ez a spórolás többe kerül. Ráadásul Sokkal hosszabb életű a start-stoppos akku.
miért vesz az ember olyan kocsit amiben egy akku cserét se tud kifizetni???
mit fog tenni az ilyen ha kell valami izmosabb szervizelési költsége lesz??
És ez teljesen így van. Amikor elkezd tölteni olyat odanyom, hogy sima akku nem birja hosszú ideig.
Nézd, egyszer valaki említette itt, hogy a start-stopos rendszernél a generátor is más és nem 10 amperekkel töltöget, amikor töltöget. Kocsikkal nem foglalkozom, ennyire egyszerű - ezért kérdeztem vissza, hogy jól sejtem-e.
Nekem kicsit fura, hogy te és kawa, mint két villanyos szakember, ennyire nem vagytok képben az akkumulátorral...
Az akku alapvetően egyszerű jószág, csak marketing okból az egész problémakör túl van lihegve.
...és akkor nem kevés amperrel, amit a start-stopra nem felkészült sima akksi nem fog sokáig tolerálni. Jól sejtem?
Hat,ilyen a popszakma.Lóvé legyen sok.
Jelenleg egy vadiuj vizpumpa van tetitéken.
Telibasztak piros pasztaval,de méééééé?Mondjuk ahol lehetett ment a piros paszta.
Levakartam,de nem lehet uj tömitést venni,csak uj vizpumpaval,szoval ujjjééééé,van két uj vizpumpám.🤣
Ez szokott az indok lenni. Viszont a legtöbb uj autóban pláne a start-stopba smart töltési rendszer van, akku tipushoz illesztve. a ford még galádabb mert ott háromszor annyiba kerül mert eu alacsonyba nincs kiváltó.
Szóval a spórolás vagy bejön vagy nem.

és igen, nem mindig tölt, csak ha a töltő elektronika úgy itéli meg, hogy szükséges mert mondjuk 60 százalék alá ment a töltötségi szint
Mert az kétszer annyiba kerül eladásra meg így is jó, a srácnak meg korai még anyagilag a cseréje. 😒
De,mondjuk faszé nem a belevaló aksit rakta bele?
Nem. Az akkut fogja.....
ja, már a 2006-os BMW-m is tudta, ha amúgy rendben az akku, akkor csak motorfék alatt töltött.
Mindig kikapcsolja ez nem gond csak a fene tudja.
"3. hete jár vele minden nap mindent használva és még könnyen indul" - akkor? 😁 ha nem töltene, ekkorra már rég lemerült volna...
A start-stopot meg minden jóérzésű ember úgyis kikapcsolja...

ui: ha neki ss-al ment 3 hétig, akkor főleg semmi Baja a töltésnek
Vejjelölt vett egy 2011-es start-stop-os 1.6hdi peugeot-t, rátettem a diagot és ahogy nézegettem láttam, hogy 12.5 a töltés, megnéztem multiméterrel is és tényleg annyi volt, felhívták a figurát akitől vette mire a válasz, hogy ez olyan, hogy csak akkor tölt mikor az akksi igényli és mivel nem a belevaló start-stop-os akksi van benne így ezért nem tölt jobban, mondjuk azért ez nekem még mindig kérdéses, de 3. hete jár vele minden nap mindent használva és még könnyen indul, de azért a fene tudja. Nem vágja haza a generátort vagy a töltésvezérlőt esetleg a kondit (ilyenek vannak benne amiket állítólag bánthat a dolog) a nem belevaló akksi?
En mentem erte,minden fasza vot,jelenleg a pici szabadidoben a nagyszervizt csinaljuk,es csodalkozunk a "nemet" szaktudason.
Szerintem valsmikor vasarnap kesz lesz,mrnt volna gyorsabban csak kozbejott egy masik jargany surgos szerelese meg karacsony miatt surusodik a melo.
És végülis melyik lett? Te hoztad be vagy hozattad
Hát elég soknak tűnik. Azt azonban ne felejtsük el öcsém ódi 4-esét kb. 3 évesen a teszkó parkolóban megnyomták. Hátsó sárvédő amit javítani kellett meg a küszöbön valamit + fóliás az autó. Ránézésre se volt nagy történet 1,8 misit fizetett rá a kaszkó(hülledezős) És nem volt köteles márkaszervízbe javítattni. Asszem 200 körül megállt az egész 😅
Ezek inkább valami délvidéki majomhorda,mar aki szervizben munkat végzett.
Mar vagy egy honapja.