a kopó elkopott a lengőkarba ott a lánc nyoma
egyszóval 95 ösön meg olajon kívül sok törődést nem kapott szegény. A fékolajak sötét méz színűek a kuplung tartályában konkrétan ujjnyi sár..
A tank üza jeladója tőben levágva, csapról a záró bütyök eltűnt, kilátszott a fém a rugóval
(ugyanitt K1600GTL alkatrészek eladók)
Te meg nem a kivétel, hanem a kitagadott vagy.
Ez egyébként emlékeztet a 90-es évek elejére, amikor itthon kezdtek megjelenni a komolyabb gépek és szinte mindenki csak kísérletezett velük, mikroszkóppal lehetett csak olyat találni aki (többnyire némi külföldi tapasztalattal) valóban tudta hogy mit hogyan kéne csinálni. (nekem sem sikerült, magát szakembernek állított vakmerő kísérletezőt annál többet) Az alkatrész beszerzés szintén eléggé kérdéses küldetés volt akkoriban. (és akkor jött a "megoldjuk valahogy")
Nos azért nem, mert egy ötletes, bár eléggé komplikált dolog. (a pontos fordulatszámmérő szintén érdekes)
(de ha mégis megcsinálod akkor persze hogy tedd fel ide)
(de legalább mindig tudom hogy ő az)
de kilógó dróttal meg lehet kerülni a problémát. Gyárilag létezik olyan önindító, aminek az oldalán van egy nagyáramú csatlakozási pont kifelé, (az enyém sajna nem olyan) ott nem kell variálni, ott lehet bikázni, ha kell.
nem kell hozzá fél óra se
. Lehet túlnyomást akart a kelyhekbe vezetni, de hogy miért, azt most sem értem. Az biztos, hogy mindegyik karbi toroknál két fekete csík volt egyik a levegő csavartól, mint a taknyos gyereknek mikor folyik az orra. Hogy ez mennyire normális, én nem tudom megítélni és alig lehetett letakarítani őket, mintha beleégtek volna a torkokba.
javítva is volt az a membrán, inkább kicseréltem. A 2 filléres gumigyűrű helyett, ami a membrántérnél van belevágott egy gumidarabot valami lapból
na azt is cseréltem. A kuplungtárcsákat valaki elrakta, a vastagot 2-vel, az egyik fém meg fordítva volt benne, szóval működött a buhera mátrix
Az, hogy az 532-es szerintem még gyári meghajtó lánckerékhez - ezt az anya biztosító lemezéből gondolom, az nagyon originál állapotban van - felrakott egy 530-as láncot meg hátsó lánckereket már csak hab a tortán.
Érdekes, hogy most mikor motort kerestem az volt az első "szabály" mindent, csak nem sport gépet... aztán megláttam és hazajött.
(a korosztályunkon viszont valahogy egyre inkább látom hogy előkerülnek azok akiknek "beragadt" a 90-es évekbeli emlék ezekről a vasakról és szeretnének egyet úgy, ahogy az gyárilag volt)
dobok róla képet. De nem ez volt az egyedüli ötlet, a 3-as levegő csavarja alatt egy tollrugó erősségű valami volt, szegény csavar meg 8-ra volt kitekerve alapról. Jó ötlet a szilikonzsír, felvettem a listára. Ha az általad írt értékek jönnek és a lánc is ok akkor nem nyektetem tovább, elkezdem összerakni.
Ez mondjuk tökéletesen igaz. Bármelyik gépemre is gondolok vissza (legyen az két vagy négyhengeres) általában ugyanott állt a műszer sok ezer km után is mint eredetileg.
Mikor a GTR-en a higanyossal néztem, az is ugyanazt mutatta mint Sanya gyári műszere. (tehát az is ismerte a fizikát)