Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Gyerekek vagy nálam van a hiba,vagy qrvára lelassult a fórum.
Meccseken voltunk egész nap,most értünk haza. A pici lányomék játszottak. Nagyon ügyesek voltak a lányok.
Sziasztok!

Emre! az énekes srác jó cimborám,együtt voltunk kölykök. Megyeri Fecónak hívják.
Sziasztok!
Véleményt kérnék a Tisztelt fórumozóktól ,hogy melyik lenne érdemesebb:1 a henger újrahüvelyezése használt dugókkal kb. 25e
2.szerezzek másik hengert dugókkal 30e ft-ért,ami szintén zsákbamacska a kopást illetően

Aztán óvatosan az erejével. az még 4-be emeli az orrát (főleg ha 3 sebességes )
na, 3 villanyoszlopnyi út, és a kocsifelhajtó (kb. 80 m) fullra, homokig letakarítva, mert kell akkora lendület, hogy az emelkedő többi részen átmenjen a kocsi. kimentem egy olyan 200 m-t, de épphogy átmegy a buckákon a kocsi. de járható az út.
nyitva volt a garázs amíg lapátoltunk, oszt bömbölt a rádió. a "fél" város járhatatlan állítólag. érdekes. pedig ott eltolják elvileg.
Köszi Thomas,már vettem egy Simót.
Az a kuplungot emeli miközben váltod asebességet
Akkor a Jawa az olyan. Automatikusan oldja a kuplungot váltáskor.
Ne akarjál szerelni belé
A Tiéd is az Emrém az FZ ben nyugi
De az okosabbtól nem szégyen tanulni, lehet én is beépítem a gépembe.
1, manuális
2, bolygóműves automata
3, CVT-váltó
4, robotizált váltó, amelyet félautomatának, vagy szekvenciális váltónak is nevezünk

Most így hirtelen ezt a pár fajta váltó fajtát találtam.
Szóval hogy sikerült megoldani a szekvenciális váltó működtetését az FZ-nél?

Egy rövid leírás a működéséről:
"A kuplungpedált nélkülöző váltók harmadik ismert fajtája a robotizált váltó, amelyet félautomatának, vagy szekvenciális váltónak is nevezünk. Felépítését tekintve ez a váltó inkább a manuális szerkezethez hasonlít, ugyanis az automatával ellentétben itt kuplungtárcsa veszi át a motortól a nyomatékot, és fogaskerekek kapcsolódnak egymásba sebességváltáskor. A kuplungot hidraulika mozgatja, így amikor a vezető vagy a kardánboxon lévő váltókarral, vagy a esetenként a kormány mögötti fülekkel parancsot ad a váltásra, a szerkezet oldja a kuplungot, és kapcsolja a megfelelő fokozatot. Felépítésük egyszerűbb és kompaktabb, mint bolygóműves társaiké, és olcsóbban is előállíthatóak."
Természetesen manuális.
Sajnos nem ezért is kérdeztem meg.
jajj... műszaki zseni vagy látom...
Te motorodban milyen van ?
Hát persze
"Szekvenciális sebességváltó " Ezt most komolyan kérded töle?
Na erről van szó ez már közelit az elképzeléseimhez
Mondom, rakj össze egy FZT-t.
sajnos nincs hirtelen csináltam Andi is meglepődött. Ő akart képet de annyira nem voltam hülye hogy megismételjem neki. Így is keményen benyomtam 3dl viszkit hogy kiolvadjak.
"Szekvenciális sebességváltó"

Ezt hogy sikerült megoldani?
Gondolom kizárólag ez miatt kérsz ennyit érte.
Csak nem Te voltál? Képet!