Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

jó reggelt
hát, megint rájöttem, hoyg vagy megtanulok rendesen elrajtolni, vagy sokáig jó lesz a kuplung, meg minden egyéb a szekunder hajtásban.
Mindenkinek én is megyek
Na jó éjszakát,holnap délután is leszek majd.
A karbit már rendbe hoztam,izzó is van már,Ledes index folyamatban,csak annál is maximumra törekedem és ez időigényes.
A többi pénz kérdése.
Jövő héten majd összeírok mindent.
Ja hát ez csupa aproság Már azt hittem valami komolyabb baja is van
Csak csupa rozsda a tankja,karbija beteg,láncvédő gumi szakadt,berugókar lötyög,index nincs rajta,kilóméteróra nem mér,fényszóró izzó kiégett,akku helyett laposelem van benne.Egyelőre csak ennyi javítani való van rajta.
Ábrusnak eszembe jutott,a ritmikus feszültségesést az ACpumpa ütemes pumpálása okozza alapjáraton,de fordulaton már nem szabad észlelni.Szerintem a generátor vagy a csatlakozója rosszalkodik.
Mért a simoval mi van ?
Igazábol nekem ugye beépitett mindegyiken .De azért elküldheted a mailomra majd , hogy mi kell hozzzá meg rajzot enni nem kér meg hátha lesz még olyan amibe kell feszab.
Viszont nem árt ellenőrizni az akku és testkábel csatlakozásait is,mert ha megnő valahol az átmeneti ellenállás,akkor a párhuzamos töltésből mindjárt soros lesz,és azonnal emelkedik a feszültség,trükkös egy dolog, és nagyon meg tudja viccelni az embert.
Ezért írtam Jaszinak is,hogy a fesszabályzót mindjárt az akkura kösse,és onnan vigye a feszültséget külön kábeleken,akkor nem érheti meglepetés!
Köszönöm,de csak csinálni akartam magamnak egy jó szabályzót,persze ez nektek is jól jön.Sajna időm ritkán van rá,főleg most hogy továbbképzésre akarják venni a karbantartókat itt kolbászfábrikban is.Aki meg tudja építeni,vagy építtetni,annak szívesen odaadom a kapcsolási rajzot meg az alkatrész listát.Most a Simóval vagyok elfoglalva,ha lesz időm csinálok még szabályzót.
Na örülök Gyulám akko csak igazam vot Nem gazdagodásrol van itt szó de szerintem mindenki örülne egy normális feszszabért jó árban mivel ha gyárit kéne venni akkor mindenki a haját fésülgetni szerintem . Tehát szerintem Zsenni vagy és lennél is !
Nem is volna rossz üzlet Pistám,de én nem akarok belőletek meggazdagodni!
Na a lényeg:savas ólomakkunál cellánként 2.4Volt lehet a töltőfeszültség,ez a gázképződési határ,efölött már forralja az akkut.Nekem "csak"14.5_re töltötte az új akkut,és fél év alatt kétujjnyi sav maradt az akkuban!
Az unbelastete regelspannung az terheletlen feszültséget jelent,és ettől lepődtem meg igazán,mert egy jól megépített söntstabilizátornak (ez a 250-600-ak fesszabályzója) terheléstől és fordulattól függetlenül tartania kell a névleges feszültséget.Ha a gyári szabályzó terheletlenül csak ennyit tud,az egy kalap sz*rt nem ér,vagy csak én vagyok túl szigorú?Az én szabályzóm 25amper áramot tud szabályozni fázisonként,vagyis többet mint amit a generátor ad le,ha már csinálok,akkor biztosra megyek.Egyébként a szabályozatlan feszültség 17.5Voltig ment fel,durván számolva 40 Watt hőteljesítményt ad le a szabályzó,ezért kell rá méretes hűtés.Röviden összegezve,akinél az akkun 14.4 Voltnál több feszültség van,az sűrűn ellenőrizze a savszintet,és a következő ötéves tervbe vegye be a szabályzó cserét is.
na hát akkor örültem nektek további jó éjszakát!
de édesek vagytok!
az nem megy.Akaliba vagyunk és az aksim is szerintem cserés de töltésre mindenképp várna.de ha egyszer elindítom akkor szólok!
Komolyan mondom mostanság annyian kerestek feszabot ,hogy én ahelyében már rá állnék nagyűzemü gyártásra
Holnap meg kell mérned a töltést a gépeden világítással ill. anélkül.
Pistám ne rontsd Gyulánk űzletét
Ja ok, holnap megmérem.
Most mennem kell dolgozni. Jó éjt.
na aztán mi történt itt míg nem voltam?