Nézz rá neten, de lehet itt a fórumok között is találsz erről írást. Tudd meg mi kell egy honosításhoz.
Besz...rás! Komolyan el kell gondolkodnom, hogy JÓ a crossosoknak!
Komolyan el kell gondolkodnom, (ami ugye megtörtént
) hogyan lehetne visszábbfogni a lófalkát. (mert ménesnyi messze nincs, viszont inkább rinocéroszra hasonlít a viselkedése nem is annyira lóra.) Az egykerekezés itt alapművelet.
Inkább a hátraszaltótól kell félni, nem is annyira az ágaskodástól.
Tudom, folyamatos csúszástól leéghet a kupplung, azért gondoltam keverésre. Továbbá egy 40kg-os gyerek nem jelent a kupplungnak terhelést utánam, tehát valamennyi dinamizmus meg is maradna.... Vajon a későbbiekben visszahozható lenne olajcserével az eredeti állapot? Na erre varrjatok gombot!
Pedig le van írva, hogy az akksit "formázni" KELL! (Tudod, kis papírfüzet amit hozzá adnak. Ja hogy Raven kolléga...
)
Mert ugyan akkor is itthon leszek, de nem annyira.........szeretnék felkelni.......
Ha du. akkor ok. Leginkább.
Aztan ma' itt is paranoid lettem
De ezesetben megnyugtattal
A durrogas oka nyilvan a tulszivatas volt, mivel a tologatas hatasara telepumpaltam benyoval tegnap, es ezt nem kedvelte, viszont ma semmi nem volt belole...ezt el is vartam :)
Valszeg a merules oka is megvan, en voltam a tufa. Mielott elmentem haza, betettem egy szivargyujto csatlakozot az ules ala. Ez fixen, egy lengobiztin keresztul csatlakozik az akkura, es van rajta egy pici led. Velhetoen ez a led szivta le az akkut, ami szamitasaim alapjan sajna normalis. Tanultam belole, tehat vagy beteszek egy kapcsolot, vagy kikotom a ledet, vagy kiszedem a biztositekot belole (ezt nem szivesen, mert egy vizhatlan hazban van, es eleg maceras hasznalat elott mindig visszadugni, de a led is hasznos rajta, szoval marad a kapcsolos modszer...de uuuugy nincs kedvem...mind1)
Szoval, ha jol gondolom, az akku meruleseben ez a kis malor jatszott szerepet, mivel az akku egyebkent sem volt fullra toltve. (mikor Raven kihozta merult volt, es kb 1-1,5 orat ha toltottuk valami toltovel, de aztan vigan porgette a motort)
Ami viszont nagyon szomoruva tett, az a toltes :(
Terheletlenul, alapjaraton (olyan 1e-es fordulaton) 13,5V, amit talan sikitva el tudnek fogadni, viszont ahogy emelkedik a fordulat, esik lefele, 4-5e-nel mar 10,5V, ez biza eleg keves :( Velhetoen eroteljesen szerepet jatszik a merult akku is ebben, de ez akkor sem normalis.
Terhelt allapotban alapjaraton leesik olyan 12,5-re, ezt normalisnak erzem merult akku eseten, majd ez az ertek olyan 1500as fordulaton felkuszik 13,8-ra (ez egesz jo), es aztan magasabb forulaton megint esni kezd, mint terheletlenul.
Tehat elso korben megallapithato, hogy a toltesem nem a legjobb, de majd ezeket vegigcsinalom foltoltott akkuval is (mert bizony ma az akkuban reggel 8,5V volt :S), remelhetoleg egy picit normalizalodni fog ez az ertek, de a magas forulaton leeso feszertek nagyon nem normalis.
Akkuellenallast nem mertem (el is felejtettem, de nagyon modom sem lett volna) de nem tunik rossznak az akku. Par perces alapjarati mericskeles alatt 9,1Vra toltott, tehat ugy tunik, hogy a toltest veszi, es a Lidl-os tolto is tolti jelenleg.
Remelem az akku nem sinylette meg a merulesteket, bar remenyeim szerint nem esett le a kritikus 7V ala, tehat talan egy normalis feltoltessel meg vissza lehet hozni a normalis eletbe :)
Itt tartok most.
Mellekesen betettem a xenon-t is, remelem jobb lesz...latni meg nem lattam a fenyet :)