A Petőfi és a Szabadság híd közötti területen rendezik meg idén június 27. és 29. között a Budapest Open Road Days fesztivált, mely egyben a 35 éves Tankcsapda jubileumi koncertsorozatának első állomása.

budapest-open-road-days-2024-budapest

Négy színpad és 13 programhelyszín a Budapest Open Road Days-en

Az esemény különlegessége, hogy az Open Road Riders Community szervezésében zajló programon megannyi márka képviselői jelen lesznek. Jóllehet, az Open Road rendezvények márkafüggetlenek, eddig elsősorban a Harley-Davidsonhoz kötődtek, idén viszont számos márka, így például a BMW, a Suzuki és a Yamaha is saját standdal jelenik meg a budapesti fesztiválon.

budapest-open-road-days-2024-budapest

Igazi zenei csemegére készülhetnek a vendégek, ugyanis június 28-án a godfater. lép színpadra a zseniális Tátrai Tiborral, míg másnap a Tankcsapda lesz az est legfontosabb fellépője. Mellettük a Mystery Gang, Takács Vilkó,  Little G Weevil és K.C. Brown is ott lesz, hogy a rockzene mellett a minőségi blues is helyet kapjon a Budapest Open Roadon.

budapest-open-road-days-2024-budapest
– Kiemelt programhelyszín a Motor Stage sátor, ahol több gyártó megannyi modellje jelen lesz, és ingyenes tesztvezetés várja a vendégeket – emelték ki a szervezők

A tavalyi túra sikerén felbuzdulva idén is az Open Road Tour lesz a fesztivál felvezető eseménye, amin Győrtől Békéscsabáig motorozhatnak a túra résztvevői Budapest, Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő és Gyula érintésével. Sőt, a Műegyetem rakparti fesztivál is egy túrával indul: a nulladik napon, június 27-én közös balatoni motoros kirándulásra hívják a résztvevőket, a zárónapon pedig nagyszabású, budapesti felvonulást tartanak a szervezők.

budapest-open-road-days-2024-budapest
Természetesen a felvonulás és a közös túrázás sem maradhat el a júniusi fesztiválon

A fesztivállal egyrészt folytatják az alsóőrsi Open Road Fest két évtizedes hagyományát, másrészt a tavalyi, jubileumi rendezvény sikerét meglovagolva ismét a magyar fővárosba invitálják a hazai és a külföldi motorosokat.