A német nagyvállalat Vision Zero projektjének célkitűzése a közlekedési balesetek minimálisra, optimális esetben nullára csökkentése. Ennek érdekében lelkesen fejlesztik a prémium gumiabroncsokat és a jobbnál jobb biztonsági berendezéseket autósok és motorosok részére, ilyen például a holttérfigyelő rendszer és az Intelligens Fényszóró Asszisztens. Emellett termékpalettájukon tudhatják az ún. közlekedésijelzés-asszisztenst (Traffic Sign Assist) is, mely rendszer napjainkban már több felsőkategóriás autóban az alapfelszereltség részét képezi, de a motorkerékpároknál még nem igazán terjedt el.

Az asszisztens képes észlelni például a sebességhatárokat jelző táblákat, s automatikusan hozzá igazítani a motor sebességét

Pedig a kétkerekűek esetében is ugyanúgy alkalmazható, hasznos kiegészítőről beszélhetünk, ami a GPS-szel és a sebességtartó automatikával együttműködve dolgozik. Az optikai karakterolvasóval működő eszköz funkciói a közlekedési jelzőtáblák észlelésén és értelmezésén alapulnak, így többek között „látja” és értesíti a vezetőt, ha túl gyorsan vagy lassan halad, ha figyelmen kívül hagyja a behajtani tilos táblát vagy ha rossz oldalon közlekedik. Több szempontból is üdvözlendő lenne tehát, ha a szerkezet elterjedne, hiszen nemcsak a balesetek csökkentésében, hanem a pénzbírságok elkerülésében is segíthet a felhasználóknak.