Pszichés zavaróm oka a következő : Kb másfél hónapja fel lett újítva a vízpumpám , a motoromon található karburátor fűtés , tudom a tágulási tartály vagy betöltő tartály nem vesz közvetlen részt a hűtésben de az én esetemben a meleg víz átáramlik a karburátoron és áramlik be a tartályba .Eddig okés , de a napokban azt vettem észre hogy a tágulási tartályban a víz hideg marad több kilométer után is ( a hűtő meleg , a víz nem forr vagy nincs jele teszi a gép a dolgát becsületesen ) vissza vittem a szerelő barátomhoz mert állítása szerint ez esetben nem jó a vízpumpa , lekaptuk ránéztünk minden ok forog nem szorul a tengely hajtja , termosztát nyit és a hűtő továbbra is meleg (alul felül teljes egészében ) ergo jár a víz ( ventilátor nem kapcsol be de rövidre zárva hibátlan ) .Azt mondja a barátom ugy is hideg van majd tavasszal levesszük a hengerfejet , addig használjam de figyeljem nem e forró a henger baromira ( figyelem és nem, kezemet rajta tudom tartani pár másodpercig is ) Tegnap reggel indulóba vagyok melodrámába bő 3 perc melegítés után és azt vettem észre hogy megint megy áramlik vissza a tartályba a víz , jöttem haza akkor is )De akkor eddig kb 2-3 hétig miért maradt hideg a víz a tartályban ? A hengeremből egy vékonyabb cső bemegy a karburátorba ott megfordul a víz és elmegy a tágulási tartályba onnan meg egy cső a hűtőbe.
Ez csak egy tagulasi tartaly. A lenyeg hogy a hűtőnél es blokknal jo legyen minden.
A regi rx -nél ez a megoldas sokkal jobb volt szeintem. Annal nem volt tagulasi tartaly csak egy hűtő es azon volt egy kupak. A tagulasival ne foglalkozz az nem mervado csak legyen benne viz. A hűtőben és a blokkban lévő viz a fontos legyen bennük viz és az meg is forduljon a rendszerben.