Csak pálya.
Egyszer voltam endurózni,akkor letaroltam egy fél hektár erdőt.Mit is mondjak nem esett jól.Tört a vállam meg zúzódtam itt-ott meg eszméletvesztés meg kb 2 óra önkívület.
Ígyhát rájöttem hogy az enduró nem MX.Az enduróhoz ész kell,abból pedig elég szűkmarkúan osztott nekem a teremtő
Szén por meg valami giga kötőanyag nagy nyomáson préselve meg égetve.
Asszongyák már 30 db-os szériától ugyanannyi mint az alumániom
Érdekes dolgok vannak ezen kívül is még, csak nem nagyon terjednek el a hagyományokkal szemben...
Nem hallottam még ilyenről.De biztosan nem szabad nagy gázt húzni mert a surlódástól kigyulladhat.
Egyszer láttam egy indiános filmet abban igy gyujtottak tábortüzet.Megtömték a vadászkürtjüket szénával,és azt rakták fel kipufogónak a dungó motoros velocipédre,aztán mentek egy futamot.Mire a végére értek már égett a tűz a kürtben.Már csak oda kellett rakni a mágja alá
Mostmár tiszta freestyl show motorod van,,,Qrvaára nem szokott amúgy érdekelni egy krosszmotor külseje(idomok karcosak töröttek lexarom csak a mechanika legyen tutter) de ez így fajanszO04]
jaja, kapja a jótanácsot meg a híreket faszán!
Szén dugattyúról hallottál már? Kicsit jók a sajátsiklási tulajdonságai... egy 125ös kétüteműt vagy olaj nélkül vagy irtózatosan kevéssel tudtak üzemelteteni vele
Azért írtam hogy infózza le.
Én egyszer olvastam róla hogy futott így valami motor,bővebbet nem tudok róla (sajnos)
Mindenesetre megérné utánajárni konkrétan
Ismerősnek amit megcsináltak azzal nem volt gond.
Amúgy amikor én kérdeztem anno, akkor nekem 3 hetet mondtak (aztán persze lehet hogy 5 lett volna belőle - de ezt más sosem tudjuk meg mert végülis nem kellett a nicasilozás)
Angliában is így működik, csak itthon az a lényeg minnél többet levegyenek rólad...
Az XXért is sajnálom fizetni a kötelezőt + súlyadót és alig használom, hátmég ha rendszámos terepmotort is vennék...fizethetnék duplaannyit. Kösz inkább nem. Az meg hgy ki lehet vonatni a forgalomból ideiglenesen nagyon jó, csakhogy 2szer kell miatta okmányirodába menni..így már nem olyan vicces.
Zöldek: Szerintem jó dolog hogy valaki meg akarja oldani a zöld vs motoros vitát, de itthon ez nem fog menni, mert nem hajlandó kompromisszumokra a másik oldal, vagy olyan feltételeket szab amik irreálisak. Az pedig hogy rendszámos gép kell szintén nem ok a fenti díjfizetési gondok miatt. Ha szeretek közúton és terepen is menni minek fizessek 2 motorra mindent, mikor egyszerre csak eggyel járhatok. Ha meg valaki csak terepen járkál akkor minek kell fizessen súlyadót, meg műszakit? A biztosítás ok, mert az erdőben is csattanhatsz de a többi felesleges.
Sajnos hiába szállsz szembe a törvényalkotókkal akár egyesületként is, sok értelme nincs (ld. RRACE). Ők is pedáloznak rendesen és odabaszták nekik koncként az olcsóbb pályadíjat, de maradt a 800%-os súlyadóemelkedés. Pedig tavaly kb 16e motoros tüntetett emiatt.
Annak akkor elé+g vastagnak köll lenni, nem tudom ezt milyen vastagságban tudják felhordani
Meg az olaj a krómon nem úgy tapad, mint az öntvényen, asszem azért nem vált be-
70es évek vége felé próbálkoztak vele
sziasztok aki tudna nekem kawaski kx 80 hoz eladó oldalsztendert vagy tud veboldalt ahol találok ijeket az legyen szives nekem emailba leirnihogy tud e vagy tud veboldalt köszi jah az email cimem nandi193@citromail.hu köszi mindenkinek
Mi már csináltattunk a Bohuslavék álltal egy hengert,és nem igazán vált be.Úgy kopott mint a radír.
De az öreg is Csehekhez hordja ,és csak egy fényévmulva lesz kész.kb.5 hét.
Mondjuk az ára jó volt,egy 500-as henger volt,és 27 ezer forintot kértek érte.
Hamár küldöd,mindjár vigyél egy alapméretű dugót is,mert ahoz a mérethez csinálják a bevonatot.
Az nem JÓÓ
A sima hengerfalon nem tapad meg az olaj, mint a nikasil és az öntvény szemcséiben!
A krómos hengert méhsejt mintájú beméyedéssel látták el anno
Egyszer voltam endurózni,akkor letaroltam egy fél hektár erdőt.Mit is mondjak nem esett jól.Tört a vállam meg zúzódtam itt-ott meg eszméletvesztés meg kb 2 óra önkívület.
Ígyhát rájöttem hogy az enduró nem MX.Az enduróhoz ész kell,abból pedig elég szűkmarkúan osztott nekem a teremtő