nagy szárazság van mostanában ha valahol lyukas lenne a hűtő, vagy vizcső csatlakozonál eresztene azt ugyis meglátnád, mert a fagyállo nem párolog el, igy ilyen nedves marad az a környék.
biztosan nem forraltam el, és a vízpumpa szimmeringek is rendben vannak...sehol sem szivárog, folyik, csöpög - ezért tippelek én is erre, mert egy zárt vízkörből ha nem kifelé távozik a víz, akkor csak befelé tud.
és ez magyarázat lehet a fulladásra is, nem? alapjáraton kevés benzin megy hengerbe, ami vízzel hígulva nem robban...ezért lefullad azonnal. Ha húzom a gázt, akkor több benzint kap és a bejutó vízzel keveredve még éghető a keverék - olyan mintha irtó vizes szar benzint tankoltam volna. Ez az okfejtés megállja a helyét műszakilag?
Ha?...elment a hengerfej és belemegy a hengerbe a víz akkor járó motornál leveszed a hűtő sapkát és látod hogy beledolgozik a hűtő vízbe!..bugyog.
én nem hiszem hogy az a baja
Hello! Szerekőkhöz egy kérdés: 450 EXC-nél motorozás közben teljesen elment az alapjárat, ha nem húzok gázt le is áll menet közben - gáz húzás nélkül be sem indul. Hűtőből hiányzott 3-4 dl víz (30 km-el ezelőtt ellenőriztem, akkor ok volt a szint).
Valami ötlet? Átégett a hengerfej tömítés és bedolgozza vizet a hengerbe?
Ha gázt húzok neki, akkor is nagyon nehezen megy, mintha vmi fojtaná a motort...
a 4 dl viz hiány az már elég sok...
nagy szárazság van mostanában ha valahol lyukas lenne a hűtő, vagy vizcső csatlakozonál eresztene azt ugyis meglátnád, mert a fagyállo nem párolog el, igy ilyen nedves marad az a környék.