'92 - '98 közötti komplett vázakat néztem, amiből csak a blokk volt kimentve.
70 - 150 ezer között adják őket, plusz a blokk bele 50-100 között lenne.
Tudom hogy valakinek ez vicces összeg, de állt már 500ezrem 5 éves krosszmotorban, és szinte nem is mertem sokat használni, meg főleg erdőre mezőre kivinni, mert az üzemóra meg ketyegett.
Szóval ezért kéne egy "ütni-vágni" való motor, ami nem üzemórás, viszont könnyű és fordulékony, meg hosszú a rugóútja.
Van aki szerint hülyeség, de én látok benne fantáziát.
Köszi a bíztatást! :-)
Én kb. 200 ezres összköltséggel számolok, plusz még max. 50, ha lánc, vagy gumi, vagy ilyesmi dolog kell hozzá.
Ez a Csabi amúgy online ember, meg lehet találni itt a Sportmotoron, vagy személyes ismerősöd?
Pár dologról szívesen megkérdezném, vagy legalább a kevemet elvehetné ettől az egésztől...
Ha van msn címe vagy sportmotoros profilja, akkor szívesen várnám azokat.
Köszi a bíztatást! :-)
Én kb. 200 ezres összköltséggel számolok, plusz még max. 50, ha lánc, vagy gumi, vagy ilyesmi dolog kell hozzá.
Ez a Csabi amúgy online ember, meg lehet találni itt a Sportmotoron, vagy személyes ismerősöd?
Pár dologról szívesen megkérdezném, vagy legalább a kevemet elvehetné ettől az egésztől...
ismerek egy ilyen srácot aki ilyen motor farago művész, szerintem sokan ismerik itt is a Csabi-t..
na neki van ilyen szana szét faragott krosszvázban 250-es léghütéses 4t blokk, szerintem bent van már vagy 1 milkában a motor, és egy kacat, de ő szereti, mi meg a Csabit kedveljük ezért em mondjuk neki hogy egy szar...
Igen, arra kaptam fel a fejem... Akkor ez nem is igazán enduro? Motoprofi.com -on 17 cm rugóutat írtak az elejére, hát az nagyon kevés a krossz/endurok 30 centijéhez képest. Meg ha amúgy is sz*r a konstrukció, akkor inkább hagyom az egészet...
Valójában nekem endurora lenne szükségem, mert a krosszt csak ritkán használnám ki. Viszont néhanapján jó lenne krosszpályára vinni, a közelben van pár amatőr pálya, néhány ugratóval, meg mandínerrel. De csak hobbista vagyok, ezért nem vagyok hajlandó fenntartani egy üzemórás gépet.
Honda XR 400 - az lenne az ideális átmenet, csak sajnos azokat elég drágán adják, vagy pedig leharcolva olcsón.
Amire még gondoltam, hogy egy krossz vázba dobok egy nem üzemórás 4T blokkot(250-400ccm közöttit, quad vagy enduro) és akkor lesz egy könnyű, fordulékony, strapabíró mocim, ami úgymond "igénytelen" meg nem üzemórás.
Blokk nélküli krossz vázat nem tudsz esetleg? :-)
porpaczi@freemail.hu -ra is írhatsz ha van valami konkrét.
GasGas Pampera 250 -et jó áron tudnék venni.
Mit kell tudni a típusról?
Eddig Yamaha Yz-m, Tm Mx-em, és egy Suzuki Rm-em volt, a GasGas-t nem ismerem.
Mennyire jó enduro ez? Krosszpályára néha-néha ki lehetne vinni?
porpaczi@freemail.hu -ra írjatok légyszi, vagy választ erre a hozzászólásra!
Köszi Ronis! Akkor du megnézem, hogy bugyog-e a víz levett sapkánál....ha igen, akkor hengerfejtömítéscsere...ha nem, akkor várom a további lehetséges javaslatokat...
főleg hogy még ventillátor is van rajta,és megáltál sokszor visszahűteni, de persze ez csak puszta interneten keresztüli találgatás...
célszerű megkeresni a valodi hiba forrást.
ha a hengerfej vetemedik azt a fém élvonalzo azonnal megmutatja, amugy egy sikba köszörülés nem egy nagy történet, célszerü megcsináltatni szakműhelyben.
de egy lyukas hűtő vagy vízvízcső csak a víz eltűnését indokolná - és nem adna okot a fulladásra...nem?
amúgy a sztorihoz hozzátartozik, hogy az ez előtti motorozáskor egy párszor felforrt a vizem, mert a sapka megadta magát és elengedte a nyomást. De van ventim és haza tudtam vele jönni, kb 10x álltam meg visszahűteni. Azonnal vettem rá új sapit és feltöltöttem a rendszert. A hengerfej elmehet attól, ha párszor felforr a víz?
aki azt mondja nincs az hazudik, vagy azabajteam tag..
akkóóó ne szaglászd
mondjuk az ő épitett szekere bent van több mint 1 milkában...
70 - 150 ezer között adják őket, plusz a blokk bele 50-100 között lenne.
Tudom hogy valakinek ez vicces összeg, de állt már 500ezrem 5 éves krosszmotorban, és szinte nem is mertem sokat használni, meg főleg erdőre mezőre kivinni, mert az üzemóra meg ketyegett.
Szóval ezért kéne egy "ütni-vágni" való motor, ami nem üzemórás, viszont könnyű és fordulékony, meg hosszú a rugóútja.
Van aki szerint hülyeség, de én látok benne fantáziát.
Meglátjuk hogy sikerül...
Üdv.!
Köszi, üdv.!
Köszi, üdv.!
na neki van ilyen szana szét faragott krosszvázban 250-es léghütéses 4t blokk, szerintem bent van már vagy 1 milkában a motor,
ez igy nem igaz, szoktuk neki mondani..
Igen, arra kaptam fel a fejem... Akkor ez nem is igazán enduro? Motoprofi.com -on 17 cm rugóutat írtak az elejére, hát az nagyon kevés a krossz/endurok 30 centijéhez képest. Meg ha amúgy is sz*r a konstrukció, akkor inkább hagyom az egészet...
Valójában nekem endurora lenne szükségem, mert a krosszt csak ritkán használnám ki. Viszont néhanapján jó lenne krosszpályára vinni, a közelben van pár amatőr pálya, néhány ugratóval, meg mandínerrel. De csak hobbista vagyok, ezért nem vagyok hajlandó fenntartani egy üzemórás gépet.
Honda XR 400 - az lenne az ideális átmenet, csak sajnos azokat elég drágán adják, vagy pedig leharcolva olcsón.
Amire még gondoltam, hogy egy krossz vázba dobok egy nem üzemórás 4T blokkot(250-400ccm közöttit, quad vagy enduro) és akkor lesz egy könnyű, fordulékony, strapabíró mocim, ami úgymond "igénytelen" meg nem üzemórás.
Blokk nélküli krossz vázat nem tudsz esetleg? :-)
porpaczi@freemail.hu -ra is írhatsz ha van valami konkrét.
Köszi, üdv.!
mondjuk ennyi pénzért tul sok jora ne számits....
az EC a jo gasgas-bol bár krosszpályát az sem birja olyan puha az eleje mint egy kokadt fa...sz...
mondjuk endurora meg pont olyan kell, amugy szétverné a kezedet.
GasGas Pampera 250 -et jó áron tudnék venni.
Mit kell tudni a típusról?
Eddig Yamaha Yz-m, Tm Mx-em, és egy Suzuki Rm-em volt, a GasGas-t nem ismerem.
Mennyire jó enduro ez? Krosszpályára néha-néha ki lehetne vinni?
porpaczi@freemail.hu -ra írjatok légyszi, vagy választ erre a hozzászólásra!
Köszi előre is!
főleg hogy még ventillátor is van rajta,és megáltál sokszor visszahűteni, de persze ez csak puszta interneten keresztüli találgatás...
célszerű megkeresni a valodi hiba forrást.
ha a hengerfej vetemedik azt a fém élvonalzo azonnal megmutatja, amugy egy sikba köszörülés nem egy nagy történet, célszerü megcsináltatni szakműhelyben.
amúgy a sztorihoz hozzátartozik, hogy az ez előtti motorozáskor egy párszor felforrt a vizem, mert a sapka megadta magát és elengedte a nyomást. De van ventim és haza tudtam vele jönni, kb 10x álltam meg visszahűteni. Azonnal vettem rá új sapit és feltöltöttem a rendszert. A hengerfej elmehet attól, ha párszor felforr a víz?