.
Egyszeruen csak kemenyen kritikus vagyok, es unom, hogy agyon dicserjuk a CB500-at, ami egyreszrol valoban nem rossz gep, masreszrol azert valljuk be, hogy elegge fapados. En annak a velemenyemnek adtam hangot, hogy egy jo kis motorra szerintem anno joval puritanabb (egyszeruseg? Sporolas? Vagy csak hogy annyira ne legyen mar tul jo a belepo szintu gep?) futomuvet raktak, es szerintem ez (vaz-futomu karakterisztika) a leggyengebb pontja a CB500-nak. Azt hiszem jogosan kritizalhatom hiszen mar egy ideje en is tulaj vagyok, es volt par masik gepem elotte is. Ahogy itt is elhangzott: nevetseges, hogy a joval idosebb, nem komolyabb GS450-en semmifele ilyen panaszom (es itt a forumtarsnak sem, iszonyat sok kilometere utan) nem volt.
, inkabb a zoli99 fele nyugis gurulas hive vagyok.), nem hataron motorozok.
)
Nem túl régen lehet nálad a motor ami előtte sokat állt, nem tudod milyen gyertya kell bele ezért gondolom Te még nem cserélted. Ha jól értelmeztem az egyik henger mikor nem indult kiszedted a gyertyákat és valószínű felcserélted és azután a másik henger nem ment. Ebből gondolom, hogy a gyertyád beteg
Olvashattad itt a gyertyacserékkel kapcsolatos leírásokat ami arról szólt, hogy bizonyos km.futás után cserélni kell, nem olyan nagy összeg én azzal kezdtem mindig amikor vettem egy motort és cseréltem az olajat is azonnal. Cserélj gyertyát, annyit megérdemel még akkor is ha esetleg utána is fennál a hiba, akkor viszont valószínű a sok állás miatti lerakódásokat kell kitisztítani a karbiból. Ha tudnál fotót készíteni a kiszedett gyertyákról akkor a "gyertyakép" alapján is tudnánk valamit mondani az itteni mesterekkel
de én javaslom ha még nem cserélted cseréld ki, vagy ha van a közeledben CB 500-as cimbora (és van otthon kiszedett gyertyája ami jó azaz nem hiba csak a futásteljesítmény elérése miatt lett kicserélve) kérd el tőle és próbáld ki úgy mit csinál.
Ott asztán tesztelheted őket! Ráadásul meg fog változni a motorozásról alkotott képed, nekem legalább is ég is föld lett a vezetéstechnikám/hozzáállásom.
egy régebbi gyári teló után egy progresszivvá alakított teló mennyivel jobb stabilitást eredményez. Drága ugyan de én kifejezetten ajánlom
De leszögezném nem szarozni akarom a tipust csak egyéni érzést irom le:
Mikor szembe áltam vele vmilyért olyan 80as évek beli formálya volt
kissé bumfordi .Ráültem & minden alkatrésze vasakosnak tünt.
A mattfekete kormány -kipu lehangolt.Tudtam nekem elég lenne amúgy és kimélt -nek tünt áltam vele szemben kell ez nekem ..
1 hétig töprengtem és ráébredtem nem tudnám megszeretni.
Elötte er-t néztem az kecsesebb .
Azóta megvették már mert 1 baromi jó motor.
Az elöttem leirtakhoz csatlakoznék és saját kényes izlésemet irtam le.