bár hasonlóan mint egy flexibilis csavarhúzó szára ki lehetne vezetni valamelyik oldalra ahol egy kis tartó konzolon lehetne a forgópontja és rajta a tekerőgomb, a CB-1 is hasonló volt gyárilag.
) illetve, hogy hány tójótyúk ára
Aranyos sárga. (ui: ez nem az én karbim, csak láttam vaterán és lementettem későbbi időkre)
Tank alatt felül van a váznyak előtt, azt hiszem két csavar fogja a tetejét, szedd ki és azonnal látszik ha netán nyitott állapotban van.
Nyáron nem használok én sem szivatót de amikor "hidegen" indítom a motort a kézi alapjárati csavart feltekerem és amikor már melegszik a motor visszaállítom arra az állásra ahol üzemmelegen optimális (kb.800-900rpm).
Ezt kiküszöbölvén csináltam egy olyan csavaros szorítót amivel letudom fixálni az üzemmeleg motor optimális fordulatszámát úgy, hogy határolom a szorító a segítségével a kézi csavar tengelyét ami összeköttetésben van a négy karbival.
Egyszerűbben: a motor indítása előtt a kézi alapjárati állító csavart feltekerem, motort beindítom, nagyjából 1300-1500 fordulaton járatom, kesztyű, sisak fel és lassan elindulok. Már az utca végén lenyúlok és visszatekerem a kézi alapjárati csavart amit csak addig tudok tekerni amíg a fényképen látható csavaros határoló szorító engedi, azaz addig a pontig ahol az üzemmeleg motor 800-900-as fordulaton jár. Ha hidegebb idő van akkor kell a szivató, de szinte csak néhány másodpercig, mert akkor is használom a kézi csavart így nem pörög fel az égig a hideg motor de visszatolva a szivatót nem is áll le.
de gondolom hozzáférhető és megoldható ott is ez a dolog, pl a CB-1 esetében is tökéletesen működött.
de le a kalappal nagyon jól küldi
azért egy párszor feküdt a cb mire összeállt a gyakorlat
Mielőtt szerelgettem volna még gondoltam körbekérdezem kinek milyen hamar melegszik fel ;)
De tudom a tank alatt van, már láttam párszor, sajna a könyv szerint az O gyűrűjét cserélni kell ha megbontom, ezért nem szerelgetném feleslegesen.... De elég gyanús nekem ez a dolog.
Lehet legközelebb beindítom sztenderen és figyelem, hogy egyből kering-e a hűtőben a langyos víz, ez elvileg jó módszer lehet mit gondoltok?