A legnagyobb visszatartó erő mégsem ez, most olyan stílusú motorral motorozok ami tetszik és amiben gyönyörködni is tudok a tájjal együtt. Mondjuk ha váratlanul megtollasodnék anyagilag akkor nem okozna gondot felállítani egy többcélú motorparkot, enduró biztos lenne közötte
)
De sikeresen megfogtam. Azóta csak max. meglehetős makadámutakat vállalok.
Mert én úgy agyalok például a Diversionnél hogyha most van a gyári vastagság és a minimum között félúton a tárcsa (120k km) akkor még ha megyek vele akár 20-30k kilométert is, nem fog méret alá kopni.. tovább nem is gondolkodom, mert nem hosszútávra vettem a motort. Első két tulaj nem tudom milyen betétet használt, de itt Magyarországon már szintert kapott (40-et futott itthon..ez vicces mert Csaba se itthon használta, és én is többet mentem vele eddig külföldön mint itthon)
összesen három motoros fórumon írogatok viszonylag redszeresen, ezek közül legtöbbet itt írtam le a tapasztalataimról mivel ezt a fórumot látogatom legrégebben és itt (volt) a legtöbb ismerősöm. Persze ezek leginkább műszaki oldalról közelítették meg a motorozást és nem a korszakok közötti átmenetről szóltak. Röviden megpróbálom összefoglalni bár kevés erre az itteni lehetőség
Igazából az átmeneti időszakban amikor felváltották a keleti motorokat a nyugati csodák már nem motoroztam, megnősültem és bizony a boldogulás érdekében nekem is meg kellett felelnem az elvárásoknak. Építkezés majd jöttek a gyerekek, az ETZ-nek mennie kellett...
nem volt ez egyszerű feladat főleg egy olyan embernek aki előtte igencsak szabad életet élt. Első volt a család és ez azóta is így van, viszont parázslott még bennem a régi énem is kb.mint amikor egy vándormadarat kalitkába zárnak és évekig arra vár, hogy kinyíljon a ketrec. Az utakon eközben egyre fogyatkoztak a Jawák és MZ-k, egyre több nyugati csodát lehetett látni, ilyenkor mindig felkaptam a fejem pedig tudtam hogy se időm se pénzem nem lenne rá. Aztán egy őszi napon csörgött a telefonom, egy régi jó barátom hívott "gyere el mutatok valamit!". Ott nála láttam meg először a 250-es Honda CB-t és próbáltam ki, katarzis élmény volt annyi év után
Mennyire más világ volt az mint az ETZ... szinte beleszédültem annyira vágytam újra a motorozásra. Aztán pár héttel később újabb telefon "eladó a Honda nem tudsz valakit akit érdekel?", hogyne tudtam volna ott pislogott a vonal végén...
A végső szót a feleségem mondta ki, hiszen Ő még emlékezett arra a valakire akit annak idején megismert és tudta azt is mennyire vágyok újra a nyeregbe. Aztán elindult a másodvirágzásom és az úgymond stíluskeresés is, jött a CB-1, 16 szelep, 13500-as fordulat, fogaskerék vezérlés, alig több mint 4 másodperc alatti gyorsulás 100-ra... hatalmas élmény nyújtott a "kis" 400-as gép. Az a motor valahol félúton volt a sport és a túramotor között, de azért nem vitt el a másik irányba, viszont a sor4 szeretete itt alakult ki és hagyott örök nyomot bennem. Aztán jött a Csühös a maga egyszerű nagyszerűségével és bár nem Hondának hívják de az első nagyobb túrán rájöttem, hogy megtalátam a megfelelő irányt, van egy jó nagy adag benne a régi klasszikus stílusból, a futóműve nagyon precíz, a motorja takarékos is tud lenni és ha kell egy kis adrenalin akkor abban is társ
Már 4 szezonon vagyunk túl és nem is tervezem a szakítást egyelőre, nem kapnám meg pénzben azt amit veszítenék azzal ha eladnám. Most -és ez már tart egy jó ideje- csak a CB1300-al szemben lenne félnivalója ami viszont jóval 1milla felett van. Jól elvagyunk egyelőre, az idő telik a nagy CB-k vesztik az árukat lassacskán, a Csühöst megkap mindent annak érdekében hogy az állapotában nem következzen be különösebb változás. Az idő nekem dolgozik és egyszer már bejött amikor nagyot mertem álmodni.
Offolast befejeztem