"Motorkerékpárok esetén kötelező "A" típusú elsősegélynyújtó felszerelést készenlétben tartani. Bármilyen elsősegélynyújtó felszereléssel helyettesíthető az "A" típusú felszerelés, amelyet az EGT részes állam a jármű kategóriájához alkalmazni rendelt, ha azt magyar nyelvű, vagy ábrás elsősegély nyújtási tájékoztatóval ellátták. Minden motorkerékpáron és segédmotorkerékpáron készenlétben kell tartani az első és hátsó helyzetjelző lámpában, a tompított fényszóróban, a féklámpában és az irányjelző lámpában használt izzólámpák minden fajtájából legalább egy-egy darabot, az izzólámpacsere elvégzéséhez szükséges szerszámokat, valamint a járművön alkalmazott olvadó biztosíték minden fajtájából egy-egy darabot. Nem vonatkozik e kötelezettség azokra az izzólámpákra, amelyek cseréjéhez a gyártó szakműhely igénybevételét írja elő. Elakadásjelző háromszöget sem a motorkerékpárhoz, sem a segédmotorkerékpárhoz nem kell készenlétben tartani.A lakott területen kívüli út úttestén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó személynek éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt kell viselnie. Tehát akár motorkerékpárral, akár segédmotorral áll meg ilyen helyen és időben a vezető, úgy neki és - ha van akkor - utasának is kötelező viselnie fényvisszaverő mellényt (MSZ EN 471:2003.)." forrás: http://burgmanhu.zomputer.hu
Ezenkívül úgy tudom hogy nálad kell lennie az adásvételi szerződésnek, a biztosítást igazoló csekknek, és a biztosító által kiadott ajánlatnak is. Ezenkívül jó ha van nálad defektjavító spray is.
Üdv mindenkinek!
Közúti igazoltatáskor mit kérhet tőlünk (jogsin, forgalmin és elsősegély felszerelésen kívül) a rendőr, amit kötelező magunkkkal vinni a motoron? Gondolok itt ilyenre pl. izzókészlet esetleg láthatósági mellény.
Na azért a benzinpumpa meg a kar között erős különbség van. Az a kar a benzincsap lehet, vagy a mechanikus szívató karja, bár egy ilyen motorra már nem szoktak kézi benzincsapot tenni, viszont a szívató is a kormányon szokott lenni. Csinálhatnál egy képet róla...
nemtudom hogy az mi lehet de szerintem nem benzinpumpa
a tank oldalán szokott lenni egy csap amivel el lehet zárni a benzint
és ha nem zárod el motorozás után akkor kicsit párolog a benzin
Üdv mindenkinek!
lenne egy kis problémám:S nemrégiben vettem egy yz 125-öt 92es és nem volt benne kibaszott power szelepmár tengelyt szereztem bele..már csak pár hozzávaló kéne..a másik gond h nem tudom mien cucok kellenek még bele állítólag vmi rudazata is kell bele meg ami azt működteti vmi "nyelv"... teljesen tanácstalan vagyokesetleg vki tudna segíteni h mien cucok kellenek még bele és honnan tudnák szerezni?.....elöre is köszönöm...
Köszönöm hogy válaszoltál!
az a helyzet hogy van egy a bal oldalon a kuplung alatt egy kis fekete kar, igazság szerint fogalmam sincs hogy mi lehet az, szerinted az egy benzinpumpa? nehari tök hülye vagyok hozzá, most vettem a mocit...
Please help me!
Már jelentkeztem egyszer most azt szeretném megkérdezni, hogy a képen látható mocit vettem és az a baja, hogy néha nem indul be csak köhög... ilyenkor a ponyva alól amikor kiszedem akkor enyhe benzin gőzt is érzek.. szerintetek az önindító rossz vagy elpárolog valahol a benzin valami rosszul csatlakozik? mit csináljak?
Köszi!
ok köszi hogy irtál,remélem sikerül.Ha nem akkor megvárom mig az öreg felépül.A szervizbe meg beszolsz a szerelöknek ugyis azt fogják mondani hogy hülye vagy hozzá mit szolsz bele.De énis azért vagyok kicsit depis mivel 3-napos motoros tali volt nálunk Sárváron és nézhettem a kocsibol a felvonulást
Örülök hogy sikerült végre rávilágítani a lényegre. Itt nem a szervízek gányolásáról van most szó. Kérdezted mit csináltok rosszul. Én szépítgetés nyájaskodás nélkül leírtam ami kisejlett az panaszodból. Én teszek rá ki mennyi ideje szerel, hány millió km-t gurult, azzal vagizzon az ovisok elött. A hozzáértés, képesség, szaktudás nem veleünk született képesség.
Az hogy valaki főalkatrész cserékkel elevickél egy szerviz lobogója alatt pár évtizedet akár olyan gányolásokkal mint amit említettél az a tulajdonos hibája is, mert a magyar habitusunk szégyennek és égőnek tartaja a konfrontációt, a reklamálást a nyilt szinen. Inkább elodalgunk kipanaszkodjuk magunkat,és megfogadjuk hogy oda többet nem soha ...
De ettől még probléma fent marad. És annak csak úgy szabad érdemben nekifeküdni, hogy addig nem rakok a szar helyére "új dologot" amíg meg nem fejtettem hogy az elöző miért ment szét. Magyarán hibaanalizissel kezdünk. És csak a gyökérok megszüntetése után építhető be a új cucc. Kb innen úgy néz ki mintha azt csináltátok volna mint mikor kiég egy bizti , és helyére pakolgatom a következőket, sőt akár nagyobbat is teszek , be vagy jól megpatkolom, közben meg leég a jármű. Most hogy megvan a hiba forrása már komolyabb eredmény várható. De azért azon mondatod mellett sem mennék el szó nélkül, hogy egy főtengelyes motorból való a váltó! Azért nem kakasosnyalóka szopogatástól lesz egy blokk főtengelyes! A kihajtott extra teljesítmény a hajtásokon is át megy! Nem biztos hogy ilyen motorból kéne donort csinálni.
Ezzel azt akarom mondani, hogy érdemes megnézni a fogaskerék oldalán lévő kapcsolókörmöket, és ha annak hajtás irányában sokkal nagyobb az éllekerekedése, mint a köröm hátsó(csak motorféknél dolgozó) felületének akkor nem sok értelme van Köszörülés nélkül belerakni.
szia a bontott váltó azért került ki a blokkbol mert az a blokk bontásra volt állitolag mivel fötengelyes lett a moci és inkább szétbontották.Tökéletessen igazad van a mikrométerrel kapcsolatban mivel fater esztergályos volt és tudom miröl van szó.
Csak ugy vagyok a szervizekkel hogy a suzuki robogomon a vizpumpa cseréje hejett beragasztották inkább sziloplasztal a csöpögö nyilást hogy ne lássam hogy rossz a pumpa.Ez hogy mi szerelgetünk ez sajnos kényszer megoldás,mert van egy öreg preciz szaki aki keni vágja az ilyeneket csak sajnos beteg.De a blokk már ujbol az asztalon van,és ha minden igaz hézagolási hiba lessz a dologba mivel mikor meghuzom a váltókart felfelé beljebb megy a tengely amin a fogaskerék van.Egyszer csak összejön
Jó pap is holtig tanul
Az 1200-es Banditba három bontott váltot küldtem vissza, volt olyan amit már a képek alapján elutasítottam, mire egy olyan találtunk amit részben lehetett használni...
Azért szerintem be kéne látni, hogy vannak dolgok, (mint a mikrométeres méricskélések), amit 50 év motoros tapasztalat sem pótol. És azért én megkérdőjeleztem volna hogy a szervízből hozott bontott váltó miért került ki a donorblokkból.
De látom türelmesek vagytok, 4-5 vűáltócsere után már csak akad egy ami pont jó lesz a nagy számok törvénye alapján.
Köszi igaz nem vagyunk szakemberek,csak 15-20-éve motorosok.
Elöttünk rakta össze szerelö is akkor is ez lett a hiba 500km-után.
Na ilyen méricskélésba mi nem mentünk bele,és egy szervizböl hozta a csávó a váltót hogy ez tuti jó lessz hozzá mert ez már egybe van kopva.
Küldöm az ígért képet
Hú én is köszönöm hogy megírtad mi van ha megállít a rendőr, de ez az 50 cm3-re is vonatkozik
Köcce! puszi!