Én az utobbi 10 esztendőbe időnek
hiánya miatt olyan helyekre jártam pecázni, ahol behordással lehet horgászni
azt tuggyuk mi let a vége. egy rocsó a tiszatón
Abból ugye megintcsak tugggyuk mi lett
Óne hal
Aztán ha nem egyedül megyek 2X annyit kell pakolni,mintha bojlizni járnék, de cserébe kb. 3-szor annyi pénzt qrok el rá, mintha évente 6-8-szor kétéjszakás bojlitúrákra járnék
és nem számol ide nem várt büntetés 120 ezerért, ügyvédi tisztelet díj 40 ezerért+ ennek még a járulékos kültségei.
Végül is nem basztam ki magammal nagyon
Tehát akkor úgy néz ki egy peca, hogy: bepakolni a cuccot az autóba, kipakolni az autóból be a csónakba, csónakból kipakolni a kinézett parton, szigeten(mer a sógor ilyen bezártsági fóbiás vele nem lehet megülni a kajütös csónakba 2 napot
) aztán peca végén visszapakolni a csónakba, majd a kikötőbe visszapakolni a csónakból az autóba, majd hazamenni és kipakolni az autóból a kamrába
Visszapakolni már kevesebb cucc marad, mert a söröket kihugyozom a csonak oldalán, a megzabált kajával meg teleröttyentem a kempingbudit aszt jónapot
ott mindegy hol a szerelék vagy éhes-e a hal
Ha van benne és arra úszik beleakad a szerencsétlen a horogba
Cimborám részegen este dobott egy nagyot egy kis szar tónál...
Aztán mikor riasztott a kapásjelző,kiderült,hogy a túloldalon a fűben egy fácán vette fel a kukoricát....
rászorok egy félmarék kukoricát és ha az esti tivornyának vége, hajnalban a fütyülő kapásjelző ébreszt
Persze ennek aztán vagy örülök, vagy nem
Az utóbbi időkbe már inkább nem
Az átlag horgász pont olyan hülye mint te
Azt hiszi minél messzebre dob annál nagyobb halat fog
Mindig mondtam is az ilyen íkú bajnokoknak, hogy nyugodtan átjöhetnek ide mellém innen csak be kell pöccinteni
Aztán mikor meg középről elkezdem fogdosni a nagyját elszégyelik magukat, elvörösödve összepakolnak és eloldalognak
most látom a hiradóba a szőlősi kikötőt már letarolta a jégár
most egyenlőre megállt a derszi szűkületbe
Ha viszont megindul onnan már csak 3 km-er a kikötő ahol a ladik alussza téli álmát
keszegezni nagyon szerettem ott, nádszál+damil felszereléssel, akkoriban még alig ittam esemény nem is volt...
a dvcs parton voltak már csúnya dolgok, csak nem tudom faszán leírni őket, pedig a 2 üveg bor utáni hazamotorozás (réten keresztúl ahol 5 centis víz állt kb mindenhol) megérne egy rövidebb esszét, a vélt és a megtörtént eseményeket összehasonlítva