Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ennél komolyabb bajok is vannak, meg a te fejedben is...
https://www.facebook.com/share/v/1QAFFfE3ua/
https://www.facebook.com/reel/893702463820210
Ebben az esetben a vizet én elvállalom(szemeit körbeforgató)
Kizárásos alapon akkor te leszel a homokos(meghajlós)
Rab kőműves meg nem leszek. 😒
a mihazánk kezdett baszakodni evvel egy ideje
aztán látták hogy pozitívan fogadja a nép és már kormányzati szinten is van némi mozgás
amúgy pl a dzelidi tónál elég régóta kiengedik a vizet a rétre tavasszal
halőr mondta pár éve mi a módja de már elfelejtettem
idéntől valami halvány változás történt a hiradások szerint(kezeit széttáró)
Most már kormány oldalról is kimondták, hogy eltérnek az eddigi gyakorlattól és nem a víz minél hamarabbi átengedése lesz a cél hanem a víz megtartása. Hozzá is kezdtek amolyan tessék-lássék módjára aztán hirtelen sok szakértő termett elő a semmiből akik pont mind az ellenkezőt gondolják a kivitelezések okán. Vagy inkább úgy fogalmaznék amennyit erről meghallgattam az egy sem mondott még egyformát, hogy hogy kellene ezt jól csinálni 😆
de nem korrigáltak
a vízügy még mindig csak a víz leengedését favorizálja hogy pár paraszt ne baszakodjon velük
közben meg már a fű se nő
az is fura hogy amíg nemzeti park nem volt bérbeadva mindig állt a víz a réten most meg leengedik
és idén tavasszal volt víz mert állt a réten a víz
Ja látom. Mondjuk az őseinknek végtelen idejük volt. Ez a száraz helyzet még 15-30 év alatt alakult ki, amiből valójában az utolsó 4 év ami látványos. Ennyi idő alatt ez nem megoldható.
az a lényeg hogy pillanatnyi haszonszerzés céljából el van baszva mindig a jövő
és ez teljesen mindegy hogy mocsár lecsapolás vagy épp gyomirtó felhasználás

amúgy minél nagyobb egy rendszer annál lassabban lehet a változást észrevenni, emiatt gondoljuk azt hogy az elmúlt pár évtized alatt változott a klíma jelentősen
az hogy gondot okoz egy-egy évben a több eső az ismét a nép idiótasága miatt van
pl anyáméknál a kert kb egy méterrel lejjebb van mint az aszfaltozott út amiz aszfaltozás előtt hónapokig töltögettek, aminek a másik felén van a csapadék elvezető árok, szóval esélytelen hogy bármit is elvezessen(aszfalt előtt a 80as években érdekes módon sosem állt térden felül érő víz a kertekben)
nálunk az árok alja picit feljebb van mint a szembe lévő portákon az átlagos talajszint, tehát itt se lehet semmit se elvezetni, plusz nincs is levezetése az ároknak mert sosem készült el csak simán előttünk véget ér
amúgy szerintem kb sosem lesz megoldva semmi, alföld kiszárad aztán lehet tevegelni a homokbuckák között
Nem jól értetted. Azt írtam hogy őseink megoldották anno. Mivel elöntött mindent a viz. Nem mutogat senki. Ők jól csinálták. Utána kellett volna, későbbiekben korrigálni.
emléxem akkor pedzegették, hogy valahogy a dunáról engednek rá vizet 😆Valahogy ezek a vízállások mindig helyrejöttek. ma 67 cm jövőre meg lehet homokgátakat kell építeni a mészáros szállodái köré. 😅 egy évvel ezelőtt ilyenkor serényen homokoltak a duna mentén is ha emlékeztek én emléxem mert katasztrófa turista vagyok. 😅 Volt most egy viszonylag 4 szar évünk csapadék tekintetében. Ettől én még nem temetném az időjárást.(kezeit széttáró)
2003-ban 23cm volt a balaton vízállása,most 67cm.110-120 a normális.
Szerintem ahol ennyi homok meg víz lesz ti nem maradtok tiszták 😅
homok meg víz? Akkor kőműves párt lesz.
Csak nehogy szabadkőműves(gondolkodós)
Azért ezt még gondoljuk át(szemeit körbeforgató) Tuti szükség lesz ilyen tisztségre?
ez sem megoldás, hogy hektáronként 10 millió forint beruházás kell hiszen 6 millió hektár szántóföldünk van az országban. nem beszélve arról, hogy ezek a rétegvizek amiket kiöntözünk fogynak. A végén már 100 méterekről kell felhozni. Az igazi megoldást a csapadék jelentené. Azt is megfelelő eloszlásban nem úgy, hogy egy viharban leesik 40 mm utána két hónapig meg nulla. 2023 kifejezetten átlag feletti év volt csapadék tekintetében de a mennyiségi és az időbeni eloszlása miatt sajnos nem ért annyit mint mondjuk 5 éve egy átlag alatti év.
ez a víz kérdés nem ennyire fekete meg fehér szerintem(gondolkodós) Az őseink a kor igényeinek megfelelőt cselekedtek. Itt nem volt más csak mocsár, láp. Ezeket lecsapolták, hogy tudjanak állatot tenyészteni meg növényt termeszteni aztán az iparosodással kellett az energia és a szállítás a folyókat kiegyenesítették, hajózhatóvá tették. Ez 500 éves folyamat volt. A mai szárazság meg a hirtelen megváltozott klíma ami legfeljebb 30 évre vezethető vissza(kezeit széttáró) Nem emléxem, hogy 20 évesen bármi probléma lett volna a csapadékkal vagy a folyóink mederteltségeivel. 2010-ben még az okozott problémát, hogy 1000 mm eső esett adott évben és az egész országot elborító belvizek miatt nem lehetett rámenni gépekkel a földre vagy ahová rá lehetett oda meg már kár volt mert a sok víztől kirohadt minden.(kezeit széttáró) Szóval lehetne itt mutogatni egész az ősemberig de fölösleges lenne. Az igazán kemény az elmúlt 4 év. Erre a kialakult helyzetre kell kitalálni érdemi változtatást.(szemeit körbeforgató)
az örök életet meg az ingyen sört vegyük bele a programunkba meg az ingyen bojlit(kezeit széttáró)
sok pénz onnan nem esne le(gondolkodós) Inkább vele ásatnánk a tavakat. Ráraknánk ilyen elektro sokkolós nyakörvet amíg mi pecáznánk ő ásna. ha esetleg meg akarna pihenni ásás közben nyomnánk a gombot a sokkoláshoz amivel egy kicsit gyorsabb tempóra ösztökélnénk 😅
Én meg megalapítom a Tiszta pártot nem lopunk nem csalunk címszóval és a szavazólapon közvetlenül a Tisza párt mellett szeretnék lenni. 😁
Nem vigyetek ti a brand-et,csinaljatok magatokbol hulyet ti.
Nekem csak havi dij kell a nevert.
akkor te lehetsz zagyva párt ha ennyire tetszik
tölünk kapsz egy kis vizet sanyiéktól homokot és leszel zagy
Zagyva Párt,elore az 1000 tó vidékért.
én már a tavas párt vezére vagyok, nem barátkozok a homokosokkal 😉
Elfogadlak alvezérnek, lennél lúdas Matyi?