A trafóban van a kondi? Arra is találtam barkácsolási leírást. Az meg itt van: http://members.shaw.ca/hlc_vin...
Bár ezt nem próbálnám ki....
És a két vezetékes trafóm van.
Tudom én is, hogy nem megoldás, de most hiába méricskélek ha nem produkálja a hibát. Ez legalább egy kiindulási pont, meg nem árt, ha nem kell folyton a Fiorino-ért rohangálni ha haza akarom vinni a gépet...
Egyébként közben találtam egy fotót is, ami segíthet, de nem tudom, hogy szét lehet-e szedni károkozás nélkül....
Régi kondi a baja amúgy. Kiszárad aztán nem működik úgy ahogyan kell. Motoplatty betegség. Ha valakinek nincs pénze kb 10 ezre egy motoplat trafóra addig ez is megoldás lehet. Sőt lehet nem kell már ilyet csinálni mivel most jó. Amúgy meg valamelyik régi hondának asszem MT-MB a nagyondöntöttblokkos levegősnek jó a trafója a motoplat gyújtásra és az még beszerezhető. Mert ugye van 1 meg 2 vezetékes motoplat. Valamelyiknek a trafóját lehet helyettesíteni a Honda trafóval. Sőt a Derbi Rabasa CDI trafója is jó lehet a másik fajtára. Persze a bekötést ki kell méregetni de még mindig jobb mint motoplat után kutakodni
De ez nem megoldás... Eléggé égő ha beszarik egy veterán talin például és dróttal elkezdi kisütögetni.
Nekem ugyan ez volt Bosch gyújtásnál. Nem jött rá senki mi lehet...
Vettem egy Komplett másikat.
Kondi ami bennevan valami hibája lehetett. Ilyenkor ki kell próbálni sütni azaz lehúzol minden drótot motort leállítod persze és az összes lábat összeérinted valami dróttal vagy valamivel vagy egyenként letesteled. Motoplat eléggé szivatós cucc...
Sikerült szert tennem egy Zündapp KS 80-asra. Dobozban vittem haza, mostanában állt össze.
Viszont a gyújtása szívat. A múltkor barátnőmhöz mentem le vele, semmi gond nem volt, odaértem és kulccsal leállítottam.
De reggelre eltűnt a szikra. Hazavittem, nekiálltam vizsgálódni. A kék szálnál rúgásra villant a próbalámpa, a fekete szálon kb. 55-60V-ot mértem (váltóáramot), de így sem szikrázott.
Van egy másik trafóm (nem eredeti), azzal meg volt szikra.
Miután összeraktam kb. 2 perc járás után elment a gyújtás.
Visszaraktam a gyári Motoplan trafót és láss csodát működik...
Azóta azzal használom. Valakinek valami ötlet?
Emlkeim szerint a cobra és hasonlók eleje nincs belül túlcizellálva.
Ha van benne műanyag szelepalkatrész, akkor eszélyesen megdagad az olajtól és csökkenti az áteresztést.
Uraim!
Van valakinek ötlete rá, hogy egy elsőteló mi a fészkes fenétől keményedhet fel az idők folyamán szép lassan, de határozottan!?
Minden tippet örömmel veszek!
Széles utat!
Engem az nem zavar ha megkapom érte amit kérek mert most kell pár alkatrész ropiból összerakok egy KS racsingot. Levegős vagy vizes henger lesz rajta épp mit találok csak oldaltakaróim nincsenek hozzá. Ez meg viszont nagyon ritka kezelési útmutató Ebjajjon sincs eladó belőle.
Ennél fogva nem is nyel be semmit.
Ileltve amit benyel (esővíz:) a gáz meg ha belemegy az simán ki is jön.