Ha szigorúan 8000 fölött jársz vele, akkor a te motorod. Sztem. mert különben egot vesztő frusztrált unalom miután megszoktad.
"Hanagyonforgatodsportosanviselkedik" motor,/ alsó fordulat mintha nem lenne, annyira kelletlen és használhatatlan, amilyen gyorsan csak tudod, ugord át/! Ha így sorolnák be, kevesebben futnának zátonyra egy ilyen vétellel. Rádöbbennének, hogy félig meddig délibáb, amit akarnak.
Ha nem csak ilyen seggrakétákat nézegetnének folyton, hanem felülnének egy DL-re például, rájönnének, hogy sokkal használhatóbb motorokkal is ugyanolyan élvezeteset lehet menni.
Megkockáztatom, hogy a GS 1200 alatt olyan futómű van, hogy bármelyik sportmotort vigyorogva hagyja ott a szerpentinen.
Akkor 5000 körül kell járogatnod vele, ami kényszeredett és megsemmisítő egy sportmotoron a 4 henger miatt. Egy vagy 2 hengernél teljesen más az érzet ennél a fordulatnál.
Igen. Sokkal több tényező befolyásolja a motorozás élményét mint azt elsőre gondolná az ember. Mindig lesz valami, ami beleköp a levesbe. A cél már csak az lehet, hogy egyre kevesebb ilyen tényező legyen. Ezért kell nagyon körültekintően motort választani, összhangba hozni igényeinkkel és lehetőségeinkkel. Ezt jól felmérni, nem egyszerű feladat.
ja, ez ilyen. Nekem például több mint másfélszer, ha nem kétszer többe kerül motorozni a Divivel, mint a GS-sel lenne. Azért ez nem olyan nagy öröm.. és ez még egyáltalán nem egy bonyolult, kihegyezett és drága technika.
Egy tizenéves túramotort meg lehet ideologizálni az erre futja szlogennel... de egy újabbacska supersport gépet, mint egyedüli utcai motort már annyira nem.
Egyébként szerintem a chopper sem európába való... mint ahogy a sportmotoros se közútra.
Eddig mindenki fontosnak tartotta az olcsó fenntarthatóságot, kis fogyasztást...mégis a társaság egy része a sportmotorok felé fordul, aminek a fenntartása akár többszöröse a gs-nek....gumik. láncszett, fékek drágábbak és hamarabb fogynak, a motorikusról nem is szólva. Már szó sincs a 4 vagy 4 alatti fogyiról, és inkább hallgatunk az 5-6-7 literes fogyasztásokról.....vagyis az új vágyálmokhoz gyártunk új ideológiát....pl. Ataaa motorozási kedve ha nem csökken ..miért csökkenne?....zsebbenyúlós dolog lesz gixerekkel v. társaival.
De ilyen az ember, régen én is így voltam ezzel a dologgal.
En is röhögök amikor a chopperes feszeng az autópályán es gyűjti a foga köze a bogarakat, de neki ez a jó, ezt élvezi.
Amikor a kisfaszi a 600-gixerrel felteker a nyugatitol dobogó köre , full ruhában, akkor egy fel órára ő lett Rossi, neki ez a vágya, ez a célja, tok fasza, király.
Te meg egy 900divivel akarsz kavics agyban és GS-el folyó mederben szüttyögni, ez is király, de ugyanúgy nevetséges is egyben...
Tehát ízlés kérdése
És az említett cikk is azt írja, hogy "8000 alatt erőtlennek tűnt ", amit sajnos csak megerősíteni tudok. Tehát folyamatosan 8000 fölött kell tartani, hogy ne érezzem gyengének a "sportmotoromat". Na ez nem nekem való.
Szerintem utcán nem használható úgy a pucsítós kézenállós pozíció, mint ahogy azt kitalálták.. ami egyrészt jön abból hogy nem olyan jól beláthatóak a kanyarok mint egy pályán (hogy bátran, a motorról lelógva bele lehessen menni a többségébe), másrészt hosszútávon nem is kényelmes, a fej pozíciója se lesz olyan amivel a forgalmat jól át lehet látni... stb. Aztán ezekből már egyenesen következik a merev, motorozásra teljesen alkalmatlan, nyújtott karon támaszkodós póz (ahogy az utcai sportmotorosok többsége közlekedik), ami se nem kényelmes, se nem biztonságos.. és még szarul is mutat.
Én jót szoktam mosolyogni azokon akik ilyen motoron gyötrik magukat..pláne ha pályára egyáltalán nem is járnak vele
Lovi, Perik holnapi gurulás kapcsán!
Legyen itt a holnapi ütközőpont. Időpontot tőletek várok.
Jön FZ6 is meg még páran tőlem, így a motorvásár előtt állókat is szeretettel várjuk!
Olcsóbban is megválna tőle, mint amiről beszéltünk. Érdemes lenne megnézni...
Szerintem kanyargászni egy supermoto.. vagy egy duke féle izomfun motor sokkal jobb mint egy hasalós, térden kanyarodásra tervezett motor.. sőt, megkockáztatom hogy BMW boxer GS szériái is.
Gondolom nem arra értik hogy evvel lehet a legjobban araszolgatni a Hungárián.
Kanyarvadászatra gondolnak.
Nem mindenki azért vesz sportmotort, hogy havonta egyszer letrélerezzen a Pannónia ringre. És ezt a gyártók is tudják. Egyes gyártók inkább a pályamotorozás irányába mozdul, míg mások (ilyen a Suzuki meg a Honda) inkább az utakra koncentrálnak.
Reggel már beszéltem vele. jövő hét utáni héten lehet megnézni.
Kapásból lánc,teló szim,gumma és az összes folyadék csere..
Motor volt dőlve...tank csere. 2.tulaj.
Soha nem értettem ezt a legjobb utcai sportmotor titulust... majdnem olyan viccesen hangzik mint a legjobb városi terepjáró
A sportmotorokat a kelet-európai utakra mozgalmat dettó... de tulajdonképpen olyan helyen (függetlenül a közutak burkolati minőségétől) egyáltalán nem is látom létjogosultságát ahol nem lehet feszt pályázni járni velük... különböző pályákra.
Nem tudom mennyiért adná el. Tavaly amikor szóba jött, akkor azt mondta hogy akár milláért is el tudná adni. Kipróbáltam, fasza gép. Aztán meg is jegyezte hogy milyen jól áll nekem ez a motor, és akár 900-ért is odaadná nekem. Persze kiröhögtem.
Majd beszélek vele a hétvégén. Gyertek el ti is gurulni, lehet elhívom őt is és akkor közvetlenül meg lehet tárgyalni a dolgokat.
"Hanagyonforgatodsportosanviselkedik" motor,/ alsó fordulat mintha nem lenne, annyira kelletlen és használhatatlan, amilyen gyorsan csak tudod, ugord át/! Ha így sorolnák be, kevesebben futnának zátonyra egy ilyen vétellel. Rádöbbennének, hogy félig meddig délibáb, amit akarnak.