Vezeték, csatlakozó mindig módosíthat, ha hibás. Viszont csak csökkent, nem növel.
A 85V több, mint az elvárt minimum érték. Tehát jónak mondható.
Én biztos nem tennék fel nem a motorra való (ki tudja milyen minőségű) feszültségszabályozót. Elég fontos alkatrész, hogy megbízhatóan és megfelelően kell, hogy működjön.
Update: Hazajöttem, megmértem, most passzolok mi van. Szervízkönyv szerint 65V-vagy attól többet kell mérni, nahát ahogy sikerült a fordulatot eltalálni, 80-95V közötti az érték. Akkor ez most jó is lehet? Fizum lenne 30-al több annak örülnék, így viszont bizonytalan vagyok.
A másik, a könyv alapján egy tank alatti generátorcsatlakozón kellett volna mérnem. Ugyanaz-e a mérés, ha a szabályzó csatlakozójánál mértem? Esetleg a 2 között van ami módosíthatja a mérést?
A pirosra gondolok elsősorban. Egy fekete pedig a test, másik 3 fekete a 3 fázis. Vagyis a 3 fázis jön a generátortól, a két másik kábel a fesszabályzóból egyenirányított delejt vinné az akksihoz ugye? Arra a piros fekete párosra irányult a kérdés.
A mérés annyiban okoz gondot, hogy a kábelben az istenért nem marad meg a tüske, csipeszesem meg nincs, ugyanis forrasztva lett felszerelve utoljára a szabályzó (most le lett csippantva a méréshez) Holnap lesz arra is megoldás
Hogy érted, hogy a "kábelkötegen lejön az akksifesz"? Honnan, hova?
Ha a rajz szerinti végpontok között terhelhetően (H7) jó a kábel/érintkezés és sem test, sem pozitív irányba nem zárlatos, akkor tekinthető jónak egy vezeték.
Mérőtüske a mérőkábelre és be lehet dugni az érintkező mellé. Nem kell fogni....
Huh, ez gyors volt. Hülye kérdés jutott közben eszembe, még így bontás előtt. Ha a kábelkötegen lejön az akksifesz, feltételezhető, hogy a kábelezéssel nem lesz gond? Valahogy megoldom azt a generátor mérést, aztán kiderül hogy tényleg a fesszabályzó-e a ludas
Pedig a tekercseknél a feszültségeket a leírt módon ellenőrizni kell. Hiszen fontos a bemenet a feszültségszabályozónál, amíg az nem tisztázott, lehet az is hiba. Ha az biztosan rendben, akkor a feszültségszabályozó erősen gyanús, persze ha a vezetékezése rendben.
Ma végre eljutottam addig, hogy nekiálljak meghekkelni a paripát. Sokáig nem jutottam, de:
-Fesszabályzó kimérve, elvileg jó - Solvart táblázatához képest minimálisan eltérő értékek voltak
-Generátor tekercs ellenállás jó volt
-Generátor feszt nem tudtam szervízkönyv alapján mérni, kéne még egy kéz az 5000-es fordulathoz, így a 65V-ot nem sikerült, alapjárati fordulaton 33-35V mindhárom fázis. Nem tudom ez jó lehet-e
-Biztosítékokat jónak láttam
A fentiek mellett nincs töltőfesz az akksinál (új akksi). Azon túl, hogy valamikor szétbontom, és végigmegyek a főkábelen, ha lenne jó tanács, hogy merre induljak, ne kíméljetek... :/
Thx
Hahó GSR-esek !
Nincs itt se nagy mozgás !
Nálam minden rendben van , a GSR kapott 1 új akkut. 11+évet tudott a VARTA....Már feltűnően lassan tekert.Mivel a YBR YAMAHA-ban 7. éves a LP akku , így most esélyt adtam ennek a márkának ...
A gyári helyre van téve a kábel, annyi, hogy kicsit hosszabbra maradt, és rá tud lógni a forró szűrőre. Ez a magyar cucc van rajta, a solvart, vagy mi is az, és forrasztva, nagyjából az a tájék sérülhetett, így első ránézésre. Aztán ha lesz időm szépen körbenézem/mérem, hátha nem lesz komolyabb történet belőle.
A gyári helyre van téve a kábel, annyi, hogy kicsit hosszabbra maradt, és rá tud lógni a forró szűrőre. Ez a magyar cucc van rajta, a solvart, vagy mi is az, és forrasztva, nagyjából az a tájék sérülhetett, így első ránézésre. Aztán ha lesz időm szépen körbenézem/mérem, hátha nem lesz komolyabb történet belőle.
Hát a gyári elvezetés, megoldás teljesen rendben van. Ilyen jellegű hiba nem jellemző.
Ha valakik, akik javítást végeztek és nem megfelelően helyezik vissza a gyári helyére, hát az hiba!
Láthatóan sérültek a kábelek?
A feszültség-szabályozó is meg tud hibásodni, de persze a kábeleket ellenőrizni kell és akár kiméregetni az állórészt...stb.,
Mindig valami gyíkja van az embernek :D Mára megkotlott az akksim, szerencsére sikerült visszahozni. Szerencsére nincs töltésem. Első körben a fesszabályzó kábeleire gondolok, mint hibaforrás, most nézem, hogy ráér az olajszűrőre. KB hétvégén vagy jövő héten lesz lehetőségem foglalkozni vele, első körben annyi a kérdés, hogy komolyabb kókány nélkül el lehet valahogy normálisabban vezetni ott a köteget?
Akkor félreértettem, de ettől még Ginónak igaza van mert lefelé sem érdemes lásd a példát mert valahol szorul akkor nem lesz idő igazítani rajta hanem csavar, tép mindent a gép.
Nem igazán szükséges és nem is érdemes ütve-csavarhúzóval még csak lazítani sem.
Az önzáró anya lemezes/fém rögzítésű. Az anya is tönkremehet, bár megfelelő meghúzással sokszor újrafelhasználható.
Nem rohad össze, nem szokott. A valamilyen irányú megerőltetés "elnyalódást" okozhat és annak a menet szokta látni a kárát.
Na, eltüntette kezdhetem előlről. Nem volt az túlhúzva, én voltam, max 2-3 Nm szórása van a kulcsomnak.
Szóval amit egyszer már írtam/kérdezni akartam, mert azért csak macerálja a pici agyamat:
Biztos az akksis kulccsal kellett annak nekiállni? Nekem utoljára sima kézivel szépen lejött (2 éve cseréltem láncot, többször volt az húzva-lazítva mire eltaláltam normálisan. Pedig azt előtte vagy 3-4 évig nem volt hozzányúlva). Másrészt, ti, akik már láttatok ilyet. Van abban az anyában valami fém betét, ami nem engedné csak úgy letekeredni, lehet, hogy az nem nagyon szereti a kalapálást? Vagy tényleg ennyire összerohadt a cucc?
Légkulccsal húzta meg az anyát? Akkor nem csak a tengely és a látható részeknek annyi, a kerékcsapágyakat és a belső távtartóra is rátekintenék na meg a szerelő felelősségét is pedzegetném.
Hát ami a hátsó kereket tarccsa... Fasza nap volt, elmentem gumi cserére. Kimentem telefonálni, bagozni, hallom recseg az atom ütve csavarozó. Jön utána a srác, hogy marad a vas. Elfordult a tengely. Úgyhogy a jobbos távolság állító is érdekes volna. Jöhettem haza busszal, az persze lerohadt, szóval turazhattam egy pár kilométert mert minden ismerős melóban 😅
Végül is azt mondta a srác tuti lesz úgyhogy ez egyelőre ilyen "biztonság kedvéért" kérdés
A 85V több, mint az elvárt minimum érték. Tehát jónak mondható.
Én biztos nem tennék fel nem a motorra való (ki tudja milyen minőségű) feszültségszabályozót. Elég fontos alkatrész, hogy megbízhatóan és megfelelően kell, hogy működjön.