, és majdnem mind 180°-os vagy élesebb
. Általában egész jó minőségű, viszont a közepe totál sóderes
. Értelmes tempóban egész jól lehet rajta csiszolgatni a kanyarodási technikát
, de a sóderre semmi esetre sem szabad rámenni.
. Hálistennek sikerült magam visszarugni magam a Yeti hátára, így nem csúsztunk el, de azóta valahogy nem volt ingerenciám arra menni
. Na ezért volt idén az új gumán a 3 centi.
, hogy szintén értelmes tempó mellett hajszáll pontosan lehet módosítani az íveket
. Ha az ember időben észreveszi a kavicsot
, teljes magabiztosság mellett lehet menn
i és nyugodtan lehet mélyre dönteni
. Tegnap jártam is arra, hihetetlenűl élvezetes volt
. Legszivesebben oda-vissza rohangálnánk rajta a Yetikémmel
.
hanem a gumi profil kialakítása!
ha megfelelően sportos, hegyes profilú a kialakítása akkor kiválóan lehet vele kanyarodni!
. A hátsó gumi 180-ra való módosításával már sokkal jobban kezelhető lesz gép, ezt már az első kilóméteren észre lehet venni
. Nem kell berugdosni a kanyarba.
. A súlyát még lassú tempónál sem érezni. Persze ez nyilván stílusfüggő
. Én nem érzek nagyobb felegyenesedési hajlamot a korábbiakhoz képest.
.
. Ez egy olyan technika, amit máshol nem igazán tanítanak, kimondottan városi közlekedésre lett kitalálva. Ugyanazok az oktatók, akik a motoros rendőröket is képzik. Gyak. a tananyag is ugyanaz. Én egyik ámulatból a másikba estem, hogy mimindent tud egy ekkora böszmeteg jószág,
különösen, hogy én terelgettem. Földig döntött motor mellett is teljesen pontosan, szinte ötlet szerűen lehetett teljes magabiztosság mellett íveket módosítani
. Az 1.4-es ráadásul kiemelkedően jó egy ilyen pályán az egyenletes nyomatékleadás miatt
. A legnehezebb feladatot is meg lehetett csinálni vele, és még nem is ért le a lábtartó csavarja. Persze azért rendesen izomlázam van tőle.
Némi ellentmondást érzek az előző leveled és korrábban általad puklikát dolgokban. Mely szerint az általd javolsolt gumiabroncs méretekkel az 1.4-es "magától kanyrodik" vagy megy be a kanyararba.
És akkor itt olvasom , hogy 3cm majrécsikkal közlekedsz.
Mert számomra még a hátsó gumi méretválasztása már mások által is előnyben részesített méret , de az szélesebb első gumi inkább csak rontaná a kanyrodást és nagyobb felegyenesedési hajlammal rendelkezik. Valami ilyenért módosították anno az XJR 1200-esek abroncsméretét is vissza 120mm szélesre. Én nem vagyok egy nagy kanyarodó művész ,de a gyári méretű gumikkal is lehet fél centis majrécsikkal közlekedni. A lábtartóval én sem kaparom a kanyarokat, mert közúton , már nincs olyan szakasz ahol tartalék nélkül lehetne motorozni.
. Meglátogattuk hát motoros rendőrbácsiékat, hogy mutassanak nekünk valalmi újat. Hát mutattak.
. Olyanokat tud, úgy szórja a piruetteket
, hogy az szédületes
. Igazi élvezet vele az új tudás birtokában közlekedni
. Ajánlom mindenkinek
.
.
csak a felvonulásra megyünk. A fő program a régi GSR-es haverokkal
való találkozás, beszélgetés Almádiban.
Ezért nem is járok ilyen helyekre.
Ha megakartok tűrni magatok között, most rajtatok a sor!
(lehet innen jött a motoros talikon való sátordöntögetés?!
)Azt hiszem arra akartam célozni, hogy elég szélsőségessé vált a motoros társadalom, abból az egyikel példálóztam ottan lentebb. Sokan tudjuk nem volt ez mindig így, de most vannak az irigyek akiknek a benzincsőből is ki kell facsarni az erőlevest, csak egy kicsit még mehessenek, meg ugye a Bármitkifi, jólmenő vállalkozók. Ezek a génjeink miatt egyre nehezebben férnek meg egymás mellett a motors találkozókon, rendezvényeken.
Vagy ez teljesen természetes?
Kissé kötekedőnek érzem a hozzászólásod.
Az a helyzet, hogy tegnap-egy általam kiválóan ismert útszakaszon- kb 150-es tempo mellett enyhe kanyarok közepette mellém állt 1 ezres gixer.
Kinéztem rá és megdöbbenve láttam, hogy gatyában, trikóban és bukó nélkül van az illető.
Azt nem tudom hogy csinálta, mert marhasok bogár volt, de húzott egy kövéret és 200+-al elhúzott a következő kisebb szerpentines szakasz irányába.
Én pedig csak ámultam és ámultam és ámultam és............
Az, hogy kinek mekkora a rinyacsíkja, mindenki maga dönti el, ha neked nem megy olyan szinten a motorozás, nem kell restellned, mert az a lényeg, hogy mindig hazaérj.
Ahozz, hogy lekoptasd nem kell feltétlenül idióta módjára motoroznod, persze lehet.
Tegnap példáül nem mentem se gyorsan, se lassan, mondhatni tempósan haladtam.
Szarvaskő előtt egy beláthatatlan jobbos kanyarból jöttem ki, amikor legnagyobb megdöbbenésemre szembe jött velem 1 nagy fekete autó. majdnem állóra fékeztem a vasat és közben borítottam hogy ne menjek át a másik sávba.
Így befért az a szép autó a helyére, jó érzés volt megpillantani a tükrömben.
Szóval ez ilyen, nem hiszem, hogy van mit tenni ellene.
Te biztos mindig mindent megfontoltan teszel, soha semmi könnyelműséget nem követsz el, ezért veled biztos soha nem történhet baleset.