Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én nem szoktam ezekkel semmilyen lelki életet élni (nem veszem ki a motorból, nem viszem fűtött helyre - max havonta egyszer rádugom az Aldis töltőt, de most valahogy ez is kimaradt - még sem szokott soha, semmilyen gondom lenni. Igaz, akkuból viszont mindig márkásat veszek (motorba, kocsiba is), azon nem spórolok.
A Szalonállapot csak a külsejének szólhat szerintem: a 34 éves szimmeringekre, 34 éves motorolajra (és a benn megrohadt fém alkatrészekre) nem nagyon tértek ki....
én optimate 4 töltőt használok... szeptember végén letettem a motort, rádugtam a töltőt, letakartam, azóta úgy áll... folyamatosan teszteli és regenerálja. márciusban leveszem a töltőt, indítózok és lehet menni... fűtött garázsban áll a bmw, a robogó kint a száraz alatt letakarva. annak kint van az akksija, a garázsban tartom és egy extol premium intelligens töltővel rátöltök minden hónapban... tavasszal be a robogóba és indulás... már csak exide akksikat használok, ezek bizonyítottak. a bmw-ben a gyári van még és hibátlan (a gyári is exide gyártmány, csak bmw jel van rajta)
Én is indulok lassan. Óvatosan menjetek!
Pedig jó cucc
Remélem tényleg lesz olyan jó az idő hogy eltudsz menni.
Látom azonnal vágtad, kinek mentetted meg az életét
Hálás lesz az apukája is
Dehogy veszek - annak az áráért kapok egy vadiúj Yuasa akksit a motorba, ami megint jó lesz 3-4 évig, ridegtartás mellett is.
Itt éjszaka eső volt.
Nálunk is tökig borult az idő, hideg is van (9 fok), de délutánra változóan napos - felhős időt ígérnek, 14 fokkal. Tankolni úgyis el kell vigyen a vasat, legelább a fél tank 3 hónapos, ótvar benyát hígítom egy kis OMV 100-zal...
Vegyél "power bank"ot! Múltkor belinkeltem.
Optimista vagy az idővel, nálunk (kb 100 km) úgy el van borulva, hogy az udvarra se merném kitolni a motort.
Na, szívattam magam egy kicsit a GéeSöccázzal: 3 hónapos, elvileg belerohadt 95-ös benya. Az akkut egész 3 hónapig nem pátyolgattam egyszer sem (fűtetlen fáskamrában, a motorban a helye... ), csak tegnapelőtt tettem az Aldis töltőre 5-6 óráig - akkor jónak tűnt.

Ma reggel a motort kiástam a takaró alól, kitoltam az udvarra, és megpróbáltam beröffenteni. Benzincsap PRI-be, a tankot kicsit meglötyögtettem, csutka szívató. Az önindító gyanúsan lassan tekert, négy, egyenként 5-6 másodperces indítási kísérlettel sikerült az akkut megdögleszteni, anélkül hogy egyetlen egyet is pöffent volna.

A kocsiig lusta voltam eltolni a motort hogy arról bikázzam, így az Aldis töltőt tettem rá 15 percig a nagy áramú, autós állásban, majd így, rajta hagyott töltővel az első kísérletre beindult és szépen járt - szóval nem rohadt bele a benzin.

Most akkut töltök (természetesen mkp-állásban), remélem délutánra összeszedi magát. Ha nem, akkor kénytelen leszek másik akkut venni, a 3 és fél éves YUASA helyére.
Látod? Milyen kegyes és cuki vagyok

Zümi meg is enne reggelire, nem vele foglalkozom 28 órában per naponta

kész....

Pedig egy jó úszás egészséges
Jót teszel egy ártatlan emberrel, megkíméled az életét?

még nem tudom ma mi merre, ha tudok, megyek, illetve írok elotte persze
Ittvagyok, de így látatlanban nem ígérhetek semmit.
Ezeket találtam érdekesnek.
Valaki már elindult a dunának a hír hallatán.
Azt hitte soha nem leszel az övé
Szegény kisgyermek
Amúgy szép- szép , de baba pink