Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igazából el szerettem volna lopni az első kerekedet.
Nem szúrhatod ki a gumimat
Én még nem voltam vez.tréningen, de azon ismerősöm aki volt, drasztikusan fejlődött és javukra vált.
Amúgy egy Honda Safetire szívesen elmennék. Mindig lehet újat tanulni, de már csak azért is mert csökkenti a biztosítási díjamat
Na carj be, 50 után is van élet!
Igazad van. De ahogy páran leírtuk. Tipikus kezdő hiba. Nem feltétlenül azért mert felelőtlen, hanem mert rosszul mérte fel a helyzetet. Nem tudta hogy felelőtlen.
Én is ezért vagyok híve annak hogy nem egyből erős motorral kell kezdeni.
A gyenge motor lekorlátozza az ember lehetőségeit a saját maga kinyírására, és nem a motor ereje miatt, mert az tényleg csak csuklón múlik.
Az már nagyon leszálló ág.
Lassan-lassan ötven leszek!
Akkor én vagyok az ász???
Hát igen. A 30-as korosztály kiemelten veszélyes. Jó reflexek, nagy önbizalom, azt hiszik mindent tudnak és jobban.
Bezzeg a 40-es. Mi már tényleg mindent tudunk ráadásul jobban és jogos az önbizalmunk
#5527477] 2019. 03. 05. 20:50 elektro-motor
Segítsek hogy ne legyen könnyű?
jó a vezetéstechnika, jójó, de.... de mégsem.
Nem is nevetgélünk rajta!
31 évesen lehet, hogy családos volt , talán még gyerekei is vannak! Akik most már hiába várják haza! Én is szeretek haladni, de csak akkor, ha tiszta a pálya , és nem kanyarban, netán két kamionnal szemben!
Amúgy valóban az vesse szerencsétlen srácra az első követ, aki még nem kottázott el egy kanyart sem és nem nézett fel utána az égre, hogy köszöni szépen, amiért megúszta! 31 éves volt a srác, pont mint én, szörnyű tragédia.
Pár napra rá Veszprém környékén még egy motoros meghalt... Ez nem játék és nem nevetgélés tárgya, de sokan nem veszik komolyan.
Mi az a wot?
Vez.technikai tréningen az "esetleges" megoldások között ezt is oktatják.
Ha gyakorlod, működik.
Egyébként a megoldások között ott van amit Levi mondott..
A hátsó fékkel íven lehet tartani egy motort.
Vet.technikai
Gyakorolni kell tudatosan. Minden kanyart így veszel be, csak nem tudatosan.
Még a Jawaval tanultam meg, mert egyszer kisodródtam egy kanyarban, függőleges motorral (megint nem jött senki). 1-2hét alatt rászoktam, azóta máshogy nem is tudok kormányozni...bár a CBR ebben is el lustít, mert magától beesik a kanyarba. Túl könnyű vezetni
öreg CB-t mindig kényszeríteni kellett.
Nehéz pedig rászokni a kormány mozditásra is vészhelyzetben. Lehet nekem se menne, kisebb helyzeteket már oldottam meg vele, de ott nem volt szembe kamion
Hát, én sem vagyok olyan tökös mint Levi.
Én is az ellenkormányzásban hiszek. Elég határozottan és pontosan lehet vele tetszőleges ívre tenni a gépet, hogy ne akarjak a fékhez nyúlni

Egyébként a régi CB-m és az új CBR-em között ég és föld a különbség. A CBR olyan helyzetekben is bőven stabil marad ahol a CB-t már rég eldobtam volna, de a régi beidegződések megvannak.
Sose próbáltam, csak elgondolkodtam a felvetésen. Vészhelyzetben amugy se szerencsés a felállitó hatása miatt.
A kanyar ABS igen.
Simában nem bíznék.
1981-es CB-n nem volt ABS...még rendes fék sem
Abs nem segit a helyzeten ha van ilyenkor?
Vagy egy kormánytolással. De gondolom egy ilyen szituban sokminden az eszébe jut az embernek, csak pont nem az elméletben tanultak.
Jah....