Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A legnagyobb pusztítást a fotózásban a mobiltelefonok okozták: az abszolút igénytelenséget, 100 millió felesleges fotót ez hozta el.
Van igazad!
Nem is mondok erről többet mert tudod miről beszélek!
Ez hülyeség! Jó képnek ma is van értéke! Nem több jó kép lett, hanem több szar. Előhívásért pedig ma is fizetni kell, ha kezedben akarod fogni a képet.
Értsd már jól!
Amikor fizetni kellett egy előhívásért azért jobban ránéztél egy történetre,szituációra,stb.
Most gátlástalanul lehet "fotózni" és tetszik,nem teszik nincs akkora értéke a képeknek!
Azért tedd egymás mellé a Canon 50F1,8-at, meg a Sony-ét: a Canon gagyi műanyag (nem fikázom, anno nekem is volt - és szerettem is), nyitott blendével nem elég éles (!!!) és nincs benne képstabi. A Sony-é fém, 1,8-on is éles, és brutál jó képstabi van benne. Újonnan 50 ezer a Canon, kb. 100 a Sony.
Jókat, szerintem nagyon jókat.
Jó képeket csinál unoka tesód vagy ojant?
A Canonhoz kis szerencsével lehet szerezni jó obikat jó áron. Én nemrég jutottam egy garanciás fix 50, 1,8-hoz 30 pénzért.
Ez egy olyan probléma amit ő is kihangsúlyoz, hogy ez neki nagy hiba. Unokatesómeknak esküvő fotózásra pl csak sonyt használnak mert nekik arra az a legjobb
Persze más ha valaki belebolondul a fotózásba, ott nem is a leképezett dolog a lényeg hanem az egész előzménye és végrehajtása (fotóeszköz beszerzése, összeszerelése, a leképezés tárgyának legjobb elmentése stb.) így ez nem gond sőt hisz egy hobbi teljes megélése a lényeg, mindenkinek más ez és így a jó.

Amikor jönnek a számok, akkor érzem azt hogy jó még az a kis compact
De lehet ha lenne egy komolyabb gépem, többször használnám.

Ugye bejött a kurvajóképeket csináló telefonok ideje és a compactot le is raktam, aztán amikor vissza ézem a telefonos képeket mimdig hiányzik belőle valami, aztan rájöttem hogy pl a nagy látószög miatt bármennyire próbálok figyelni a kompozicióra, ugyanolyan lesz a kép mint az instán a többi tízezer...
Egyébként az "ugyanolyan jó" más márkájú üvegek is ugyanolyan drágák - a Sonynál (a két kitobit leszámítva: 16-50 meg 55-210) nincsenek olcsó, gagyi, belépő üvegek, míg pl. a Canonnál vagy 10-20 olcsó optika létezik.
Leírtad mi a probléma... Több ezer....
Ha haveréknál vagyunk és örömködve mutatja, hogy hol-merre jártak akkor én udvariasan biccentgetve dicsérem az egészet, de valójában erősen unom és mivel ez így van nem nehéz rájönnöm, hogy az én képeimet sem örömmel nézegetik a haverok így nem is mutogatok semmit senkinek és nem is nagyon csinálok képet semmiről és inkább felidézem, van pár számomra emlékezetes dolog amiről ezer kép van, de gyakorlatilag soha nem nézem ezeket pedig sokszor eszembe jutnak.
Meg ma már nem is fotóznak, hanem liveoznak közben. Biztos átélik...
Lehetni lehet, de csak a már meglévő, nagyon drága Canon üvegeket érdemes. A (jó) átalakító is majdnem 100 ezer forint, és sajnos többnyire az autofókusz is lassabb lesz, az objektívben lévő képstabi működése meg teljesen esetleges.
Ez az átélem duma nagyon nem jó
Szerinted aki leül és azt figyeli, honnan és hogyan fotózza a tájat az nem éli át ?
Nem az cseszte szét, hanem az hogy ha valaki csinál egy fos képet az is megvan dicsérve. Aki pedig beszól rá, akkor ő szemét. Kb. mint itt a fórumon.
Kit érdekel, hogy mást hidegen hagy? Motorozni sem más miatt motorozol.
Átalakítóval nem lehet olcsóbb de ugyanolyan jó optikát felrakni? Na meg a másik dolgot nem értem, az átalakító nem változtatja a gyujtótávot, mint pl egy közgyűrű?
Ezzel egyetértek,de a digitális fotózás azért eléggé szétcseszte az értékrendet!
Ma már úgy vagyok,hogy én éljem meg és ne basszam el az időt a fotózással mert mást úgyis hidegen hagy,vagy legalábbis nem fontos.
Akkó meg minek?
Inkább én átélem!
Azért mert te is túlzása esel, mint a mai anyák, akik napi 100 képet csinálnak a gyerekről.
A 16-50 benne van a kit árában, egy 50F1,8 OSS is bőven kijön egy százasból. Sajnos az értelmesebb Sony optikák qrva drágák (én a kitobi helyett egy 18-105 F4 G OSS-t, az előbb említett ötvenest, meg egy szuper nagylátó 10-18 F4 OSS-t használok az a6000-hez, motorozáshoz meg a már említett régi kis NEX3-at a 16-50-nel. )
Magyarázhatod ezt, az átlagnak nincs szép érzéke kép és kép közt nem lát különbséget.