Ezzel csak az a baj, hogy mint Elektro-Motor Úr, én is régen tiltottam az említett lényt, de hiába, mert az ő szarjait ugyan nem látom, de a Fórum mégis "vele" van tele, mert oldalakon olvasom a reakcióitokat...Ergo, vagy abbahagyom a fórumozást, vagy tiltok mindenkit, aki reagál erre a ......, az meg kb ugyanolyan, mintha abbahagynám a fórumozást. Amit pedig nem szeretnék, mert azért egy-két okosságot, ötletet merítettem már innen, akár Zolitól a kerékszerelő állvánnyal kapcsolatban, akár Csabutól a (csak halkan írom, ki ne törjön a háború ) láncoljazóhoz. Szóval, ha kérhetem, tiltsátok már le ti is, aztán ugathat itt saját magának. Új Nicket hiába kreál, mert mint ahogy én is, őgy ti is kb 2 hozzászólásból levághatjátok, hogy megint ő van itt , 10 másodperc alatt letiltva az uj nick is, és nem kell órákat/oldalakat az értelmetlen szarjaival foglalkozva tölteni, sem nektek, sem nekem!
Köszönöm!
A Moto Guzzi 1100-1200-as gépei azért menni is tudnak és a keresztbe V2-nek van egy szép kinézete és sajátos karaktere, egy Griso, Nogre, Stelvio, Breva 1200-ast én is vidáman hajtanék.
Neked meg egy Breva 750 szerintem nagyon passzolna, nem sárnehéz és nagyon szép, kezes motor.
A Guzzi-t vásárlókat még csak-csak megértem valahogy (betyár jól néz ki némelyik gép), na de a Royal Enfield európai vevőkörét? Azok a motorok egyszerűen sz@rok és - legalábbis Európában - nem is olcsók.....
Ennek semmi köze az izmusokhoz. A gyárak elcseszett gazdaságpolitikájához, a fejlesztések elmaradásához sokkal inkább. Nézd meg a Moto Guzzi-t, el tudja adni azokat a kevés lóerős, léghűtéses masinákat, vagy a tyúkszaros Royal Enfield, azokat a 350-es 50 éve is elavult vackokat. Valamit jól csinálnak, amit a Gilera vagy a Laverda nem.
A Gilera-ért és a Laverda-ért is nagy kár. Színesíthetnék a jelenkor egy kaptafa motorjait. De ez sok 80-as, 90-es, 2000-es években tönkre ment gyárra igaz.
Igen.
Nagyon eltalálták.
Pörgött is,nyomatékos is volt, a Denso elektronikával nem volt gond.
Ugyan az a blokk van a Nordwest-ben is.
Mondjuk eszik is,de az élvezet megérte.
Amúgy nyertek 3 Dakart vele.
Ennyire jó erős gép volt? Mivel az első nem szoci motorom egy Gilera volt, különös vonzalmat érzek a Piaggio éra előtti ős Gilera-khoz, egy Nordwest 600-at bármikor betennék a gyűjteménybe.
Egy 25 éves, tök kommersz (nem OT-ra felkészítendő) motorra sok pénzt locsolni? Mi volt az elképzelése vele?
Ha volt pár műszakin / eredetvizsgán az elmúlt években, akkor a km-t úgysem tudja "letagadni", de az amúgyis rohadt inkorrekt dolog volna...
Nekem ne mond.én szerelmes vagyok az egyhengerbe!
Minden hátrányát elnézem a karakterisztika miatt!
Pl. a Gilera minden volt csak kényelmes ,takarékos vagy pakolható nem
De az összes hibáját megbocsájtottam a hegy lábánál!
Szerintem sokkal élhetőbb ez az 500-as sor2-es blokk, mint egy 500-as 1 hengeres. Olyan mindenhova jó, terepen is használja meg országúton is lehet forgatni.
Mondtam neki, hogy ne locsolja rá a pénzt, szálljon ki belőle. Hiába festi le gyári kinézetűre, felét sem kapja vissza az eladáskor. Amúgy mivel 100.000-nél fordult az órája, így csak 50 ezernek tűnik ami benne van.
Nálunk kb. a pestissel egyenértékű vonzalmat éreznek az emberek egy ennyit futott gép láttán.
No meg az esztétika sokszor többet hoz mint a beltartalom..
Amúgy jó kis túravas,az a GPZ blokk baszott kiforrott!
Szerintem ennyiért sok.
Köszönöm!