Aztán dolgoztam vele egy csomót
meg az osb lap nem is szereti a kinti körülményeket, mert magába szívja a vizet azt duplájára dagad, majd elrohad. Nem beszélve arról elvesz egy csomó helyet a gyerek játszóteréből, vagy felaplikálhatom a medence melletti alsóépület tetejére, mondjuk ha ezt a megoldást választanám ott lenne a helye.
Szerintem inkább megveszem 35 ezerért a kütyüt aztán mindegy, hogy süt e a nap vagy nem. kb. 1 hónapon belül a villamosenergiáért már nem fizetek azt kifizettem néhány évre előre
Ez nem függ össze a napsütéssel, lassan az áram ingyen lesz már csak az odva-visszamérő villanyóra beserelésére várok
Mondjuk 15 fokról 25 fokra 10 óra havi 10 alkalom azt elhasználja a kapacitásom felét
De szerintem valami ilyesmi lesz
Csak nem tudom még, hogy hőre lágyuló vagy hőre keményedő műanyagból van e az alja
Már csak azt nem értem, ez hogy számolta ki négyzetméterben amikor az űrmérték az köbméter
aA 6 nm es medencémet feltölthetem 10 cm-re is ha elég magas lenne rakhatnék bele 2 méter vízoszlopot 12 köbméter vízzel is
Szerintem akkor baxhatnám a 3 nm kollektoromat a buborék fóliával egyetembe
tehát arra célzol, hogy nagyobb meleget előállít mint a külső hőmérséklet
Azt, hogy lehet kiszámolni vajon, hogy 3 és fél köb vízhez mekkora kell ebből
Eleve nagy melegnek kellene lenni hozzá, hogy ez hatékonyan működjön szerintem. Itt inkább az lenne a kérdés, hogy ezekben a takony időkben, mondjuk 20 c fokos nappali melegnél meg 8 fokos esti lehűlésnél, hogy tudna 3,5 tonna víz 24-26 fokos lenni.
aki medencézik, az a legritkább esetben fog a medence mellett a nyári melegben még egy kályhával is cigánykodni.
Ha elég meleg van, nekem 30-31 fokig melegszik a mediben a víz.
És majd pipifax is rájön, hogy a melegítés egy dolog, a többi probléma majd utána jön.