Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van itt félreértés.
2025-ben a TB-járuléknak nevezett közteherviselés, amit a munkavállaló fizet, 18,5%, ebből 10% a nyugdíj, 4% egészségbiztosítási járulék, 3% természetbeni eb járulék, 1,5% munkaerőpiaci járulék. Ha egyénileg fizeted, akkor 11.300,- az emlékeim szerint, de legyen kerekítve 12%.
A gond az, hogy a sok zsírdisznó, alkesz, bagós, drogos és munkakerülő potyautas azt hiszi, hogy ennyi pénzért neki megjár az élethosszig tartó herdálás úgy, hogy nem figyel semmire, pedig a vagyoni jellegű biztosításnál is ott van már a feltételek között, hogy akkor vagy jogosult a kártérítésre, ha bizonyos feltételeket betartasz. Itt meg?
Azt persze senki nem emlegeti, hogy minap az egyik orvos elmondta, hogy a túlsúly a protézisműtéteknél eleve kockázati tényező. Tehát ha megműtik és a kockázat miatt rosszabbra fordul a dolog, akkor az orvos a hibás és persze a patás mert stadionokra lopja el a jó műtő árát, ha a kockázat miatt nem vállalják, akkor megint a patás, mert megint ellopja a protézis árát a stadion építésére.

A túlsúly és a protézisműtétek közötti összefüggésre bárki rákereshet, a gugli mindenkinek a barátja.

Nyilván, ha azt gondolja, hogy neki minden megjár és azonnal és ingyen, és szerinte a kormány azért van, hogy az összes gondját soron kívül megoldja, esetleg havonta 5 doboz cigi áráért korlátlan erőforrás pocsékolást csinálhat, annak hiába is mondják hogy nem.
Pedig de. Szerinte.
A kislány megujjazott, szt monfta a vizsgálat része, mondtam is neki hogy előtte legalább elvihetett volna vacsorázni nem csak így durr bele 🤣
lehet ezért utálja a buzikat mert álmában kicakkozták a seggét 😂
Talán? 🤣
Jah, aranyos volt, ez volt a legpozitívabb élmény az egészben. Mondjuk én jártam oda karbantartani az altatógépeket, úgyhogy talán nem kúrtak meg amíg el voltam altatva 🤣
De ezek szerint túlélted 😁
A kis doki néninek ezek szerint ügyes keze volt. 😁
Értem, sok a negatív tapasztalat.
És bizony mindenkinek a saját baja a legnagyobb.
Nem is akarok bele menni ezekbe. Csak kíváncsi voltam. De 20év elteltével mocskolni kicsit furcsa, vérző nyílt törés már akkor sem volt piskóta. Azóta pedig minden hülyeséghez is mentőt küldenek.
🙄
anyámat is úgy vittük be a kórházba kb 2-3 óra múlva már műtötték vakbélre, igaz mi az ügyeletre is úgy vittük be mert nem voltak képesek kijönni
amúgy én leszarnám ezeket de akkor miért vonnak ekkora pénzeket a dolgozótól?
meg kell szüntetni az egész rendszert és mindenki olyan betegbiztosítást köt amilyet szeretne és annyiért amennyiért szeretne
pl most a dagadtakat nem veszik fel csípőprotézis váró listára, ami amúgy teljesen érthető is lenne
de
nem mondja senki se hogy kedves dagadt uram/asszonyom amiért dagadt nem vonunk annyi tb-t a fizetésből
aztán a végén oda jutunk hogy egy hobbi focis sérülést se látnak el mert mi a faszért ugrál már a droid a csúszós füvön, nézte volna a tévét most nem lenne sérült
Értem se jött ki a mentő akut vakbélgyulladással, azt mondták hívjam a házoorvosom. Mondtam nekik hogy péntek este 9-kor valószínűleg nincs a rendelőben senki. Akkor hívjam az ügyeletet. Az kijött pár óra múlva, azt mondta nem hív mentőt mert úgyse jönnek ki, valaki vigyen be a családból a sebészetre. Hajnali 2-kor operált egy rezidens kiscsaj. Bp. 2018.
Azért ez elég szánalmas, hogy ilyeneket hazudozol a Magyar Mentőszolgálatról. Viszont kiváló baloldali politikus lehetne belőled. Nem gondolkoztál még rajta hogy belépjél az MSZP -be?
Én nem voltam ilyen helyzetben, de valószínűleg én saját magamat mindenek felett, kivéve a saját gyerekemet és az unokámat. Minden más milliomodnyira, mint én.
kiugrott elém egy 11 éves gyerek kb. 20 éve. Elborítottam a motort csúsztam 20 métert. A gyereknek nem lett semmi baja az ijedtségen kívül, belőlem ömlött a vér. A mentő bevitte a gyereket, én oldjam meg a saját problémámat! Nektek ez megfelel, én jobbat már láttam ettől külföldön.
Ja, én is a kutyát vettem volna előbbre... pedig nem is szeretem a kutyákat 🤣
velem se siettek mikor a kutyán elcsúsztam az etz-vel kilátszott a csontom a könyöknél a bőr két helyen lyukadt ki a derekamnál amíg vártam adtak egy algopirint és mondták, hogy ne üvöltsek várjak türelmesen a soromra 😅
2012 előtt, mert még a vasútnál voltam
ismerősnek utána volt jó pár évvel, de pontos dátumra nem emlékszem, egyik erdélyi túrán került szóba
azóta focizás meggyszedés meg ilyesmi az indok, hogy mi történt az emberrel, mert azért utána is kellett néha ellátás
Ez mikor volt?
magyar kórház
estem egyet motorral, haver még el is gázolt
oldalamon felszaggatva a bőr a bütykös gumi bütykei jól látszódtak póló full vér lett mire a kórházba értünk
a térdemen L alakban feltépve a bőr lefolyt a vér a papucsig, ráállni nem tudtam
visznek be ketten kétoldalt, aztán jönnek a balaesetiről kifelé hogy mi történt, mondtam nekik motorral eldőltem
jaaaa motor, üljek le majd szólnak
olyan szépen leültettek hogy majdnem éjfélkor került rám a gipsz, aztán ilyen du4 felé értünk be
de ezt mástól is hallottam hogy a motorosokat nagyívben leszarják
Érthetetlen számomra, (mivel van némi közöm hozzá) ezért is írtam hogy nem teljes sztm a sztori.
De ezek szerint minden rendben az eü- Ben is.
elvitt mert megfenyegettem. Nyílt törés nem vicces dolog kívánom hogy tapasztald meg a magyar kórházakkal együtt!
Na én VW Golfos német nyugdíjassal jártam így az Olasz Alpokban. Annyira be akart tartani, hogy majdnem elütötte a másik motorost 😆 Nem rajta múlt, hanem a motoroson. De amúgy a bizonytalan sofőröket is kerülöm, vagy legalább is megvárom míg eldönti mit akar.
És az hogy is volt, törött lábbal elküldött?
Vagy esetleg kihagytál egy két lényegtelen információt?
a sok suzukis nyugger a leggecibb. Nem fogja fel hogy mi történik körülötte, de megpróbál betartani neked.
Velem soha nem vitáztak. Más kérdés főleg azért mert nem állok meg 🤣
Ha valaki nagyon rácsuk, akkor a másik oldalán felszabadul a hely és elmegyek ott, amelyik meg agresszív azt meg messziről kerülöm. Évek alatt az ember megtanulja felismerni az ilyesmit.
Ugyan akkor szerintem Budpesten már elég jól felfogták hogy érdemes elengedni a motorost. Legtöbbször csak figyelmetlenek, de hát igazából nem neki kell figyelni, hanem nekem a motorosnak. Ha pedig meg is kell állni, 30másodpercet kibírok. Ahogy megmozdul a forgalom már tudok menni. A sorok között elmenni csak lehetőség, nem kötelező.