Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azért henry bácsi idejében és még utána is jó sok évtizedig azon dolgoztak a jármű mérnökök hogy tudnak jobb és tartósabb autókat csinálni
2000 után a tartósság már egyre kevésbé fontos
szóval amit írsz részben igaz mert az új autó biztos jobb mint egy régi lom, de nem jobb egy 2025- ös új autó egy 2005-ös új autótól
esetleg több divatos kacat van benne meg egyre fokozottabban segítik a vezetési fogyatékosokat
mi a baj a sufni lakatosokkal?
ilyen szépen hegesztenek
de legalább nem szarakodott a festéssel és meg tudtam csinálni rendesen 😂
De,kopoik,igazabol mar nem uj,16 eves,van rajta karc,meg az ulés szövet is kifeslett a vezetőnél.De ugyanugy sosem hagyott ott mint blődi alhambraja.Annyi hogy szalonbol hoztuk ki.
A motor ugyanaz,talan 3x 60e forintnyi szervizdij volt összesen,morog a kuplungja,első generacios.Tenyleg nem kell csak rancfelvarras utanit venni,de ott mar valtozott mas is,ami miatt ujra ezt vennem,sosem hagyott ott,es nem millios tetel a szervize se.Valahol a ket oldal közt van az igaz ut.
Eleve a jarmubirtoklas anyagi szempontbol mindenkepp bukó,se uj se hasznalt nem olcsobb a tömegközlekedesnel.
Igen mert opel sose kop el 😁
Huhh,de megy ez az uj vagy nemuj.
2009-ben 3,5 millios haszma,ujonnan,most 16 ev utan talan 3 ev 3 garis szerviz,tök tudja mennyi volt de legyen a 3 150e forint,most van egy gyari visszahivas a kormanylegzsakra.
Az auton a fenyszoroizzo gyari,termosztatot kellett csaerelni meg egy olajszivargas egy olajcsőnél.Nem is ertem ezeket az egymillios szamokat.
És mit csinálsz azzal a nyolcmillával? Veszel érte aranyat?
A mindjárt a fele mivel jobb, ha ugyis a biztositó fizeti? Bizza egy kóklerra számla nélkül aztán lesz ami lesz? Egyik ismerős autóját (törve volt a hátulja, cserélték a komplett hátulját szinte egy donorból aminek az elej volt szarrá) ugyanigy csináltt mert ugye a pénzt elkérte a biztosítótól hogy majd okosba megoldja aztán marad is. Nos, az autón csak másfél centi rövidűlis van a jobb oldalon, hézagokkal küzdött hogy ne legyen feltűnő, tákolgatja hogy eladja valami baleknak majd haszonnal. Szóval ez igy nagyon fasza......Ráadásul márkaszervizben van garancia, technológia hozzá eszközök egy számlát nem adok autószerelőnél mer az ugy olcsóbb meg semmi.
Aztán meg ha nincs casco mer megsporoltam és feleannyi a tákolás akkor az mindjárt minusszal indul még ha beleszámolom a benemfizetett cascot is. Szóval a matekod mindenhogy szar, mert csak forintálisan hasonlitgatsz más szempontokat kihagyva, hogy mennyivel olcsóbb casco nélkül fusizva régi lomokat tákolgatni és az mennyire jó. Annak aki szereti az önszopatás kockázatát, van ideje ilyenkre és nem akar pénzt áldozni ujra mert vagy sajnálja rá vagy meggyőződéses hülye. Már Henry Ford is megmondta, az uj autó a legjobb autó.
Baszki,ne egy autót nézz,hanem azt amit eddig kifizettél,a másik pedig az a 2.5milla azért 2.5 mert márkaszervizbe csináltattad,ha nem ott lett volna csinálva akkor mindjárt a fele.
Ha épp nem járt a motor akkor kézi levegős kürtöt használtam.
Én megnéztem 😁 az új hármas bmw-re öt év alatt kb 700-at fizettem ki, a vadkárnál 2500-at* adtak vissza 😁
Ja, is mellesleg öt évig nyugodtan aludtam 😁

*250 önrész volt, szóval csak 2250
Látod, én már a napokban mondtam, hogy te basztad szét azt az autót, csak sunyogtál megint. Persze garanciában akartad megetetni, de még jó hogy ott nem hülyék ülnek 😁
A lófaxt nem(mérges) Most, hogy végre visszakaptalak el ne menj már baszki(gondolkodós)
bár ha ez nem rajtad múlik hanem az ápolódon az opniban akkor persze megértem 😅
Na szóval kell még 1 hülye mellém nem mondom, hogy nem állom a sarat(meghajlós) de azért jó ha van egy harcostárs erősítésnek 😅
mondjuk ha rólam van szó nem hagyott ott az út szélén az autó egyszerűen csak szétégett a katalizátor meg eltömődött a részecske szűrő de az autó járóképes maradt ma is voltam vele(kezeit széttáró) Igazából azt nem tudom, hogy ezt én okozhattam e vagy rajtam kívül álló ok miatt történt.(kezeit széttáró) mert, hogy egyre bizonytalanabb vagyok.(gondolkodós) Eddig meg voltam győződve, hogy az autó hibája miatt történtek a dolgok de a kipufogóssal beszéltem azt mondja ez ahogy kinéz a szénné égett katalizátorom mivel az egész át van égve ez nem egyik pillanatról a másikra jött. Azt mondja lehet elrepedt a kerámia és onnan indult a bajság(kezeit széttáró) Aztán olyat csináltunk párszor, hogy trakesz húzott be a pecahelyre néhányszor odavertük az alját(kezeit széttáró) Voltak szakaszok ahol a kerék már le se ért csak az alján húzta az autót de a legjobb terepviszonynál is a küszöbig ért az agyag 😅 Hát egy hét múlva hazafelé nem volt nagy élmény vezetni a kormány majd kiszakadt a kezemből 100-nál 😅 150 volt az a jó sebesség amikor már nem rázott a kormány így az autópályán így jöttem 😅 Persze előtte ellőttem vagy 2000 et egy mosóban azt ahol tudtam az alját letakarítottam. Persze otthon le kellett szedni másnap az összes kereket, hogy a kerék belső feléből ki tudjam magasnyomásúval mosni az agyagot. Az autó aljáról meg a kipufogóról lekocogtattam még kb. 2 diszpivödör agyagot azt neki adtam a kölöknek fazekast játszani 😅 Szóval akár esélyes is lehet, hogy a trakeszos műsornál kapott a kipufogó bár a kipufogón külsérelmi nyom nem látszik persze attól a benne lévő porcelán elrepedhetett(gondolkodós) Már csak azt jó lenne megtudni ha elreped az a szar az lehet e arra tényleg ok, hogy idővel porrá égjen(kezeit széttáró) Mert ha igen akkor nem zavar én voltam a balfasz így jártam majd legközelebb vigyázok. (kezeit széttáró) De ha az autó szart be 110 ezer-nél akkor viszont széles a haragom pláne a tojota magyarország hozzáállásához.(kezeit széttáró)
Nyugi,nem sokáig maradok.
Sőt, biztos hogy többet kapna érte,te többet is költött ezért.Csak hogy értsd,ő elköltött 10 milliót rá,én csak kettőt és maradt nyolc millám,így azt nincs is honnan visszaszereznem,és még mindig én jutok tovább az enyémmel.
Óriási tévedésben vagy,egyszóval nem írtam neked mi lenne a jó.És abban is óriási tévedésben vagy hogy én nem tudom elfogadni hogy kinek mire van szüksége,én csak megemlítettem egy anomáliát,miszerint a garanciás autóra most készül kifizetni a tulaj egy milliót mert az a MEGBÍZHATÓ ÚJ AUTÓ ott hagyta a szarba az út szélén.Persze hogy szögelik az autókat,mert egy elhanyagolt szar,és csak akkor foglalkoznak vele ha már nagyon muszáj.
hát ezt zsebből javíttatom 😅 pedig nem akartam 😅 Ha csak ekecs oda nem jön szerda reggel a megbeszélt helyre a mixerrel azt a csövet be nem vezeti az ablakon a kézjelemre várva mikor engedheti a friss betont. 😂
Ellenben valószinű, hogy még igy is többet kapna érte, mint te a tiédért. Azt gondolom nem okozna neki gondot (mármint anyagilag) ha zsebből kéne javittatnia, de majd eldönti. Lehet megtartja tyukolnak és vesz egy másik ujat.
egyébként annyira hiányoztál már mondtam? 🥰
Szabad megtudnom, hol a faxba voltál fél évig? Sokat sírtam utánad a többiek elmondhatják(kezeit széttáró)
De ha szégyelled kitenni nyíltan megírhatod nekem privátba is (meghajlós)
most nem csendes, mert nincs rajta kipufogó a toroktól 😅 Azért elmentem vele fűkaszálni, mert, hogy abba fér el a fűkasza egy kicsit öblösebb hangja van mint amikor fent van még vagy 2 méter kipufogó de azért nem vészes mert a turbó elég jó lefogja a hangját 😅
Még jo hogy te értesz , és el is tudod dönteni nekem vagy bárkinek milyen autó lenne jó.
Az az érdekes, én el tudom fogadni hogy neked egy őskővület a legtutibb, és inkább aranylapocskákat gyüjtögetsz, ellenben te nem tudod elfogadni másoknak miért jobb vagy szükségesebb esetleg csak megteheti de amugy minndegy lenne mivel jár, ha egy ujabb autót vesz, ne adj isten egy teljesen ujat.
Felénk ez inkább az irigy emberek mondókája, de mindenesetre kevesen SZÁNNÁK rá a pénzt még ha van is nekik. Engem meg nem érdekel ki mivel jár, csak néha azt látom higy kibaszott sokat szögelnek olyan autókat amire már ráköltötték mégegyszer az árát. Még se mondom egyiknek se hogy vegyen már egy másikat mert ha nem lesz mit enni akkor is az autóra fog előbb költeni.
gyújtás nélkül volt duda?
Persze hogy csendes ha nem megy.A tiedé is jelenleg tyúkólnak jó.
pedig a formont baszki kb. 10-szer jobb garanciakezelésben mint a tojota linartek. Tudom mert ott vannak egymás mellett és mindkét helyről vettem új autót és mindkét helyen volt garancia szervíz igény.
Ja,a pipi is így gondolta......Te sem igazán értesz az autókhoz ha egy újban jobban bízol.