Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Rohadt zajos volt 140 felett (megyek győrbe is) rossz uton a könyököm alatt mozgott az ajto mert csavarodott a kaszni,pár évesen mar rozsda volt a zsir ujonnan vett erulesmentes auton a hstso ablak alatt,és rohadt szar libegős futomuve volt.
Tovabba keskeny es ket megtermedt ember elöl mar nagyon kényelmetlen közel ült.
Mondom,határ fos az utodgeneraciok fényében.
Ezenfelul a legfiatalabbak is huszonöt évesek,már a bontokbol is kikoptak,alap alkatreszek vannak,de más mar nemigen.Nem véletlen a te szarod is csak 150 et ér.
Tiltsák meg az otthoni töltést... mi meg majd jól betartjuk 😁
na de gazdaságilag az lenne a jó, szóval akkor ez hogy van?
f astrával nem számít a pénz, de ha villany kerülne a képbe egyből sóher leszel 😂

amúgy simán bírna egy sanghai oda vissza távot, csak az egyik kerékcsapágyat ki kell cserélni mert már kicsit morog
úgy gondolom neked azért nem volt jó mert nem tudtad vele beszopatni magad ezer félekép mert sose volt gondja, aztán a te jellemeddel ez nem összeegyeztethető, te szopni szeretsz nem gondtalanul autózni
Nem,mert egy hoki fos.Fogd mar fel.
Ini szintre nem megyek le.
Es ujonnan is hoki fos volt,azota meg rontottál rajta egy univerzumnyit.
szóval napi 10km távra nem jó az f astra 80al max menni, azért ez vicces.......
No,csak most ertem haza.
Tehat az én átlagos használatom az hogy elmegyek munkaba egy olyan kb 10km-re levő varosba ahol all 10 orat,majd haza,boltba megyek,meg hetente-kethetente egy 200 km-es oda vissza utat a nullasaon,neha van utazni menetem ahol autopalyan megyek mondjuk győr,vagy nyiregyhaza,esetleg matészalka.De ez nagyon ritka.
A leggyakoribb hogy a zsufolt forgalomban orulok ha 80 al tudok az idiotak miatt menni.Mindezzel kb megyek evenet max 8000 km-t.Nyaron a forgalom miatt inkabb motorral jarok mert azzal elhetobb.
Namost erre jo lenne az aszma,de a kaszni kezd eleg problemas lenni.El kene adnom,csak tel van az ujabb egy generacioval fiatalabb.
Az f aszma egy kifejezetten szar es ócska hoki fos foleg az 1,4 is.Ezt valos kb 80e km es az utod modellek egyenkent is 100e km-es tapasztalata mondatja velem.
Erre a használatra egy 14 millioert vett tesla egyszeruen nem eri meg gazdasagilag.Nincs ertelme,semmi racionalis indokkal nem lehet penzugyi megterulesrol beszelni.
Mivel a mostani egy teljes nagyszervizzel vezerles,folyadekcsere,elsofek,honositas,behozatali koltsegekkel egyutt eri el az egymilliot.Tiz-tizenket ev mulva leszek nyugger,ez alatt az ido alatt mqx 70e km megy bele,a teljes karbantartas uzemanyag koltseg sem lesz egesz tiz evre 13 millio.
Ugy hogy a tesla kasznija eleg rohadosra sikeredett,legalabbis mar lattam olyat amit ujra kellett mazolni 4 evesen mert elkezdte enni a rozsda.
Es amit vettem az bem hoki 1,4 es,egy 1,8-as xer,140 lo,egesz kulturalt belsovel es merfoldekkel kenyelmesebb ulesekkel mint az F.
Ugyhogy barmennyit teritesz en ugyan nem veszek 14 ert semmit se,max nyuggerkent egy lakoautot.De azt se biztos.
Azzal hogyan állnak az elektromos autók, hogy a
""2016. évi LXVIII. törvény a jövedéki adóról""
értelmében gépjárművet csak olyan energiatermékkal lehet üzemeltetni, ami után a jövedéki adó megfizették?

2716 00 00 KN-kód, villamos energia
Nana...200 ezer e-cigarettára átszokó miatt (2.5millió dohányos mellett) már vezettek be jövedéki adót olyan "dohánytermékre", aminek semmi köze a dohányhoz. Ez se várat magára sokáig.
azért vannak szép számmal 200 ft alatti töltők is, ezért hülyeség a 400 forintos
legfőképp hogy az otthoni meg 70 forintos....
a 400 forintosnak annyi értelme lenne hogy nagyon gyorsan megtérülne a napelem rendszer, még úgy is hogy egy jó nagy akkupakkot összeállít az ember
azért a 4 millió füstös meg a 100ezer villanyos között még nagyon nagy a különbség, ennyiért még nem indul be a szopató gépezet
Ki gondolt mást bármikor is? Az, hogy mézesmadzag húzogatás van nem jelenti azt, hogy mézzel teli csuprot is engednek. Egy kormány sem tud sehol lemondani akkora bevételről ami a fosszilisek adójából keletkezik. Most, hogy már látható (még csak éppenhogy, de már az) mennyiségű villany van ami miatt ugyanannyi kiesett fosszilis adó ezt már valahogy be kell szedni, gondolom azért még jó pár év mire tényleg komoly adót vetnek ki a villanyra, de ki fogják vetni viszont addig olcsóbb lesz mint a folyékony dínós legalábbis othonról.
az a 400 forintos villany kb 10 literes benzin fogyasztás
szóval gazdaságilag nem lesz nyerő
plusz még rábasznak valamikor útdíjat aztán az lesz a vége hogy a villanyos kocsik dupla költséggel járnak 😂
Ma kaptam körlevelet a Mobiliti-től, hogy 3 helyen üzembe helyezték az új, korszerű töltőjüket, ami 60 kW 🤣 és a budapesti egyik állomásukon a 40-et 70-re növelték 🤣 Mindezt regisztráció nélkül 400 Ft-ért 🤔
B+, ezek hol élnek? Nem nagyon akarják ezt az üzletágat...
kecskeméten a csalánosinál ha hideg az akku 40-50 felé tölt ha meleg akkor meg 100 felett
csomó helyen töltögettünk tesztnek többféle töltési szint mellett hogy nagyjából képben legyen az ember
Sormási töltőre is az van megadva hogy 250 kw max, 12 oszlop van... mikor ott voltam, töltöttem, 30-40 kwattal ment ☹️ na gondoltam majd begyorsul, de mikor még öt perc múlva és ugyanennyi volt, inkább lebontottam és átmentem a mellette lévőre. Na ott ment 90-nel a 150 helyett, amivel mehetett volna. A következő útra már inkább ionity bérletet vettem, az ment mindenütt fullon. A két töltő közt 10 méter távolság van, szóval nem a betáppal van baj. Musk nem vett annyi ampert, spórolt, nincs az a kis pénz ami jól ne jönne 🤣 de azé 250-nek hirdetik.
pl múltkor vitte az öreganyját székesfehérvárra dokihoz aztán elmolyoltak ott sokáig(mri, kezelések stb) és annyit hűlt a verda hogy töltőig nem fűtött fel
doki előtt akarta tölteni pont emiatt, csak kifutottak az időből több ok miatt
de végülis mire megette a kfc csípős csirkéket lazán töltött annyit amennyivel hazajött

amúgy az az 500 ló nagyon brutál nem tolja az ember mindig maxigázon de tudja hogy ott van, pl kamiont előzni hasznos tud lenni
persze amikor gumit kell venni már nem fog annyira tetszeni 😂
A töltő tudja, én 253kW-ot láttam maximumban, és 250kW a névleges, de csak olyankor, ha kevesen vannak.
A betáp korlátoz általában.
Illetve a régebbi V2-es töltők, csak 120kW-ot tudnak alapból de azt 2 oszlop között osztja, vagyis ha beállnak melléd, akkor már csak 60kW lesz.
Amikor ezeket lerakták akkor világbajnok töltők voltak így is, de manapság ez már kezd gyenge lenni.
Szerencsére ilyet már nem raknak le régóta.
Magyarországon sok tesla töltő van, viszont legalább a kétharmada nem tudja azt ami rá van írva. ez tapasztalat. A töltő is kicsit szépíti a valóságot, ugyanúgy mint a tesla meg musk 😁
Mondjuk az 500LE-t nem venném alapul. Az ember nem azért veszi, és ha nem direkt erre megy rá valaki, akkor jelentősége sincs igazán. Egy 130LE-s átlag autó is elég jól szedi a lábát hogy ne legyen hiányérzetem.
De ezzel a feltétellel sem rossz vétel a Tesla.

Azt meg hogy csináljátok, hogy nincs idő temperálni? Beállítod a töltőt ahova mész és intézi magától.
viszonyítás kérdése
pl a gyerek 14ért vett egy 3 éves 30ezret futott 500 lovas teslát, amin az összes hiba egy mini kőfelverődés amit kerestem fél percig mire meglett
benzinesben mennyi lenne egy ilyen paraméterű kocsi?
tuti nem kapsz ilyet 14 ért
az a baj az összehasonlításokban hogy sose egy kategóriát hasonlít az ember össze
pl te is segghüye vagy mert az f astrám csak 150 lett volna és te meg sokkal drágábbat vettél
kb ilyen hasonlításokat csinálsz te is és ugyanilyen idiótaság......

amúgy pl a leaf meg a golf7 kb egy árban vannak ami hasonló felszereltség & hasonló évjárat/futás
csak azt kell mérlegelni évente hányszor megy az ember hatótávon kívül

amúgy most télen az útközbeni töltés nem az igazi, ha nincs idő temperálni az akkut kurva lassan tölt ilyen 40-60al
még a tesla csoda töltő is
ellenben innsbruck(kicsit túl) megvolt 3 töltésből egész gyorsan üzemmeleg akkuval
Írd már meg ennek a zsíros disznónak amit írtam.
Ezt szoktam mondogatni hogy minden villanyos dologban tudsz akksit cserélni ha lemerül,vagy töltés közben használni,kivéve autó.
Csak drága,ami meg nem az hoki fos.
ezt szoktam mondogatni hogy most már kb minden villanyos meg akkus de a villanyos kocsi nagyon rossz 😂
Szellem idézés. 😂