Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért kíváncsi volnék hányszor káromkodott, amikor mezítláb rálépett valami szerszámra vagy csavarra....
Hipp hopp meg is van a lánc csere.

http://youtu.be/pJqk1bC0eGo
"Milyen kevesen voltunk és milyen sokan maradtunk!"
Erről az öreg Hofi jut eszembe: “.... lehet jelentkezni partizánnak.... most.... mert amikor lőttek, akkor nehéz volt..”
volt nálunk egy munkásőr csávó azt utálta mindenki, fatert meg nem....gondolom jelent ez is valamit
mondjuk ha felvették volna szakoktatónak akkor most nem lenne miről beszélni
azért tette le az értettségit meló mellett estin hogy otthagyja a vasipart
mondjuk ha olyan mániákus lennék komcsi ügyben akkor azt mondanám hogy a komcsik intézték el hogy ne sikerüljön neki
Ebben különbözik a véleményünk mert szerintem vágyvezérelt.......nem volt olyan, hogy a többi csak simán ott volt......azok teljes lélekkel vagy lelketlenséggel voltak ott legfeljebb nem hangadóként, de ezt is honnan tudjuk?.....hát az ő elbeszélésükből és melyik sumák az aki bevallja, hogy az?.......írtam nekem is volt ilyen családtag és meghasonlott öregkorára mert maradt valamennyi valamije mint kádárnak aki az utolsó beszédében majdnem sírt mikor beismerte mit művelt.
leírtad a lényeget: mások kárára
ilyenek voltak az úgynevezett véres szájú komcsik
a többi meg csak simán ott volt
Aki együtt élt vele az nem lépett be a pártba hanem élt mint melós aki belépett az hasznot húzott belőle általában mások kárára, kár ezt ragozni.
én csak annyit mondok hogy lehet széllel szembe hugyozni csak nem érdemes
az a kor volt, senki sem tudta mikor lesz vége, és aki tehette asszimilálódott
úgy hogy nem járt rosszabbul nem is ment nehezen, mert azért nem észak korea volt már itt a 70es évek végén- 80as évek elején
szerintem a hódolat túlzás, inkább csak simán együtt éltek vele
De hát erről már többször kifejtettem a véleményem, hogy ebben nagyon kocka vagyok és kár is túlragozni akár hagyhatjuk is.
Tehát mentegeted, nincs ezzel baj ha neked nem az, de ezt az érvelést már valahol hallottam, hogy ha nem ő vállalta volna a posztot akkor sokkal rosszabb lett volna a "népnek".....biztos ez? Kényszer komcsi meg nem volt, volt olyan aki a jobb életért vagy csak sima szemétségből (és persze még jobban is élt) eladta a lelkét (igaz ez persze nem csak a komcsikra hanem mindenféle izmus fenntartójára, de hát azok ugyanazok, ha ez van hatalmon ennek hódolnak ha az van akkor annak és pillanatok alatt elvtelenül állnak át) amit meg lehet "érteni" mert hát emberek vagyunk, de legalább ne hirdessük ezt, hogy miért is volt jó és főleg mentséget ne keressünk rá mondjuk ez is érthető mert ugye ki akarnak szembenézni azzal amit bármely felmenője elkövetett és inkább valami jó indokkal elbagatellizálja.
végülis igazad van
jobban megéri a gép mellett rohadni 3 műszakban, mint egy irodában számolgatni kicsit többért délelőttös műszakban, csak hogy utána 40-60 évig hangoztatni hogy nem feküdtem ám le a vörös kutyáknak
igaz szarráment az egészség, de megérte
én azt vallom hogy a hithű besúgós másoknak alárakós komcsik voltak a rosszak, a többi "kényszer komcsi" meg kb ugyanaz a jómunkásember mint a többi
úgy gondolom ha nem ő lesz a mű/vezető hanem valami hithű kőgeci akkor az embereknek is rosszabb lesz
fatert mindig kedvelték még azután is hogy nyugdíba ment, szóval szerintem a te véleményed egészen egyedülálló
pl én nem hiszek se az úrban se a pártban de ha idejön egy ember hogy ha belépek bármelyik pártba aztán leszek valami helyi képviselő féle simán megtenném, igazándiból ez lehet nem jó dolog de leszarom
Tehát volt lehetősége, maradhatott volna melós is, de inkább némi kiváltság cserébe a lelkéért......mondjuk ne hidd, hogy ezt csak a te családodra értem, voltak ilyenek nálunk is csak én nem mentegetem hanem elítélem mindet mert választás mindig van és azt sem mondom, hogy én biztos nem tettem volna vagy tenném, de az biztos, hogy erősen szégyellném.
Zánkán volt,ilyen teherautó ponva 2 emeletes vaságyakból valami 4-6 db,betonon.Nemhinném hogy csókos.De úttörőtábornak úttörőtábor volt mert ki volt írva.De se o1g se fecó nem volt ott.
Sosem voltam úttörő táborban oda csak a kiváltságos réteg ment
Bár fater belépett a pártba mert ha nem teszi akkor lefokozták volna natúr munkássá azért érezte a vezetőség hogy nem hithű mert 14 év akart 2 üdülési kaptunk. Aki hithű volt meg minden évben ment
Ráadásul továbbképzés címen és a szabi se fogyott ráadásul nem hogy ingyen nyaralt hanem meg kiküldetési pénzt is kapott
Baszki,úgy beszélsz mintha lett volna más lehetőség,még én is voltam úttörőtáborban.
Öcsém meg munkásőr tanfolyamon vagy miarosseben,mert lehetett AK-val lőni,pecchére mire oda értek hogy na akkor a 40-es tárral lehett volna megszünt az egész szar,a gulyáskommunizmussal együtt.
Ugyan azt csinálják, szóval azok. Amúgy meg soha nem voltak igazi kommunisták, ahogy a libsik sem liberálisok.
Nem, nincs mentegetőzés, aki egyszer beállt ilyesmi mögé az mindig hajlamos lesz rá mert anjellem nem változik.
Csak azt hiszed, hogy kihaltak a komcsik sajna van belőlük dögivel.
Azzal példálózni hogy ki mit csinált 120-évvel ezelőtt az a gáz. Kiskorodban Te is megkóstoltad a kutyaszart a homokozóban ne tagadd le mert azt hitted, hogy sportszelet. És akkor mi van? Kinőtted, nem?
Erre mondta Thatcher, hogy a kommunizmussal az a baj, hogy a végén elfogy a mások pénze..
vagy csak a lázadókhoz tartoztak...bár inkább a birodalom csatlósai
Azért 30 év után komcsizni elég gáz
Aki igazan vér komcsi volt régen kihalt vagy nem praktizál
Aztan pl a Gyurcsány is meg az Orbán is ugyanabban az úttörő táborban tapsolt csak most más lett a cég név
Mindig én perkálok, bármit elbasznak a komcsik
Szerintem a rendőrök StarTrek rajongók voltak