no okosok,most szepen mindenki mondja el reszletesen, hulyegyerekismegertse szinten,h hogyan kell szetszedni azt a kib.szott elso telot,mielott leontom benzinnel,es felgyujtom a gecibe.sot,inkabb kerozinnal,mert akkor meg a fem is megolvad.
a kovetkezo a helyzet:
leeresztettem az olajat faszantosul,alig folyt melle.mellesleg a rossz szimering oldalan fele annyi es zaptojasszagu olaj volt,mint a masik oldalt.ki tudtam csavarni fent a ket nagy csavart,ugy,h nem baszott orrba.lent a 8-as imbuszt csavarom 5 percen keresztul,de nem enged.forog korbe,mint a falusi korhinta.(minel jobban tekerem,annal gyorsabb)beleneztem felulrol,de nem latom a pupu altal emlitett nagy anyacsavar helyet.sot,ott semmit se latok,csak a csovet,ami mozog fel es le,ha az alsot mozgatom. szedjem ki a helyebol az egesz teloszarat?hogy kell szethuzni ezt a rohadekot?
Continental ContiForce 180/55-17 (de többet nem kell 180-as)
Ha szűken is de elfért volna, de én jobbnak láttam kicsit megsimogatni a reszelővel a fékkitámasztót.
Veszel egy nittelőszemet és elgurulsz vele egy servciébe a közelben. Ott kb 10 perc alatt kicserélik.
Szar dolog ha az elszakadó láncot a 145 Ló begyűri a kislánckerékhez és széttöri a blokköntvényt, te meg az út széléről vagy a mentősök hordágyáról nézed.
Lehet venni külön nittelő szemet? méretben, minőségben passzolósat?
Nehogy aztán valami ócska utángyártott szem gyengébb legyen, mint a gyári patent... ha látok valahol, kicserélem, a Te kedvedért (meg a saját csontjaimért )
Persze akkor kell célszerszám is hozzá, gondolom
mlasnak: "35-40 lőerő teljesítmény felett már indokolt a szegecselt/préselt csapos összekötő megoldás. A gyártók a legtöbb esetben “végtelenített” szegecselt lánccal adják ki motorjaikat, tehát a lánc megbontása roncsolás nélkül nem lehetséges."
"CB750-re patentszemmel tettem fel a láncot. 2x is elveszett a patentszem rögzítője! Jobb híján 8-as alakban vékony dróttal rögzítettem külföldön. Csak szegecselt szemet használjatok!
A láncot Scottoiler-rel kenem, nem mosom soha, csak alaposan áttörlöm gázolajos ruhával, utána szárazra törlöm."
"Nekem egy cbr600f2 esem volt,és ettől nagyobb és ekkora motorra soha nem tennék patentos láncot csak nittelőset,nekem két patentszemet is eltört csak a szerencsén múlt,hogy észre vettem és nem álltam fejre."
Meggondolnám én azt a patentszemet a láncodon.
a kovetkezo a helyzet:
leeresztettem az olajat faszantosul,alig folyt melle.mellesleg a rossz szimering oldalan fele annyi es zaptojasszagu olaj volt,mint a masik oldalt.ki tudtam csavarni fent a ket nagy csavart,ugy,h nem baszott orrba.lent a 8-as imbuszt csavarom 5 percen keresztul,de nem enged.forog korbe,mint a falusi korhinta.(minel jobban tekerem,annal gyorsabb)beleneztem felulrol,de nem latom a pupu altal emlitett nagy anyacsavar helyet.sot,ott semmit se latok,csak a csovet,ami mozog fel es le,ha az alsot mozgatom. szedjem ki a helyebol az egesz teloszarat?hogy kell szethuzni ezt a rohadekot?