Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

aha.
akkor csak pótolni akarod a kátrány papírt?
De igy is jó ahogy ő mondta ez az uj stilus amit irtam is de akkor a régi aljzat repül ki
Igen mert régen kátránypapirral szigeteltek de ugy kb 20 év alatt szét omlik ez abajod neked most
A mostani épités az ugy van .Alap ,Isoline. fal . Belül : Szerelö beton,Isoline , Lépésálo , és vasalt felsö beton majd amit akarsz rá a végén
nekem mészkő lábazatom van és arra van építve kisméretű téglából a ház.elméletileg raktak a lábazat és a tégla közé kátrányt de már egy két helyen átengedi a talajvizet fel a falakba.ezt szeretném kiküszöbölni ha már egyszer felújítjuk.
a mocsok nem számít lakatlan a ház.
Igen jó persze azért irtam hogy régi épitési stilussal épült itt más a szerkezeti felépitése mint a mostani épitésnek
van rendes beton alap egyébként? és az alap és a fal közé akarsz szigetelést?
ezt akkor már nem értem.nekem azt mondta a mester hogy körbe alá szigetelik a házat (kiszedik a téglát..stb..) aztán a belső szigeteléssel össze kell melegíteni és utána jöhet az nikecel majd rá a beton aztán a parketta vagy akármi.most akkor nem muszáj össze dolgozni a kettőt?
A lemezes tisztább sokal de nem tudom mi pénz lenne utána kell kérdeni és összehasonlitani az árat ha 20-30 al drágább csak akkor azt válazd . A bontásos munkával akkra retek lesz mint a dög ezzel is de jóval kisebb
kisméretű téglát tudok szerezni szerintem bontottat occsón az is jó nem? a ház abból van.
Az hogy te belül aljzatott szigetelni akarod vagy sem az már egy külön dolog A fő fal alényeg az legyen Mivel rég éppitéssel épült Padloszintet szigetelni érdemes de nem feltétlen kell
értettem.és te melyik megoldást ajánlanád?
ő tényleg jó kőműves vele csináltattunk itthon is mindent.
Mármint ezt a fal szigetelésre értem az lejebb legyen mint abelsö padloszint
Mindig te ved az anyagot mert azzal lehet még pénz keresni Már mint nem te fogsz keresni te veszteni ha igazi kőműves
na akkor már csak a gumit kell leégetni róla és viheted leadni a rezet!
tehát verjem fel az egész alját.
A 4000 az ocsó
A szigetelés mindig alatta legyen a Padloszintnek
legalább is az említett személynek ennyiért csinálták.
megjött a káááábeeelll
9000/méter anyagostól.
a szembe szomszéd kőműves azt mondta h ők 4000-ért csinálják méterét + anyag. és azt mindenképp a lábazat és az első téglasor közé kell rakni.
a fater egyik munkatársának a parketta szint alá tették a lemezt aztán bent megemelték az aljzatot.ez mennyire jó megoldás.szerintem nálam is fentebb van az aljzat mint kívül a lábazat és inkább én is megemelném a padlószintet csak ne keljen felvernem az egész kecóba.
A másik az egy gép nagy nyomással egy rozsdamentes lemezt présel be alá . Az is drága de tisztább munka