Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

jaszinak van hozzá bowdene
Ez egy hengeres, levegős. Ennek nem lehet olyan iszonyat a felújítása.
De ugyanazt írtuk,csak nem tudunk valamit?
Szevasztok!

Boldog Szülinapot Ábrus papa!
Ezért említettem az ellenállást, mint áramkorlátozót,de lehet izzólámpával is ,egy féklámpa izzó tökéletesen lekorlátoz,és még látszik is ahogy tölt.Ráadásul az izzó ellenállása logaritmikus,vagyis minél kisebb áram folyik rajta,annál jobban csökken az ellenállása,végén már olyan mintha ott se lenne,a teljes töltőfeszültségre feltölti az akkut.Kollégámnak van egy orosz töltője,abban két fényszóró izzó korlátoz,el nem adná semmi pénzért,ahányszor szóba kerül,mindig dicséri.
ja, joó értem.
Odafigyelsz, és leveszed hamarabb, ha már pezseg, akkor fel van töltve.
Vagy sorba kötsz vele egy 21W-os égőt, akkor kb. 2A-rel fog tölteni.

Ui: nem könnyű elbaxni, a motor is 15A-rel nyomja, ha le van merülve, és megpörgeted és semmi baja sem lesz.
Az nem lesz tuti, Gyulám, mert az kapcsolóüzemű, és feszültséggenerátor üzemben megy, akksit meg áramgenerátorról illett tölteni - a 80-as évekig. Mostanában az impulzusüzem a divat
nincs normális motor töltőm. főzi a motor akkut az autós töltő
Ne vesződj vele, feltöltve meleg helyen eláll, elég, ha havonta feldugod (az akksit a töltőre ) egy órát.
Nehogymá' járass egy xar PC tápot fél évig

Csak akkor hal meg, ha lemerül 5-6V alá, és úgy van sokat. Akkor qka. Az ilyeneken még az impulzus regenerátoral se tudtam segíteni, de van olyan akksim, amit 1 éve töltöttem utoljára (le van dobva a garázs sarkába), és most két hete még simán bikázta a Yamit
nem is szabad túlzásba vinni! még a munka rovására megy
Ma úgy álltam a munkához,hogy más is hozzáférjen. Reggel egy vízcső szakadt el a buszon,és elfolyt 60 liter fagyálló a csatornába. Délután a második kör végén az adagolónál az üzemanyagcső szakadt el. Kár,hogy nem volt nálam kanna!
Összesen 4 kört mentem a tervezett 9 helyett.
. . . Hatalmas
Sziasztok!
Boldog szülinapot Ábrus barátom!

http://youtu.be/iVC7HTuQoq8

Nem megsértődni ám!
3-ból 2 teszt sikerült, egyet erősen benéztem. Azzal már reménykedve mehetek kressz-re, nemde?
ahaa. Jól hangzik
na majd kiprószálom
Régebbi laptop tápok közt volt 14-15Voltos,azt egy diódával meg egy ellenállással le lehet korlátozni hogy neked jó legyen.Kérdezd meg a céges rendszergazdát,hátha van neki elfekvőben,vagy Vaterán,nekem is ilyen van.
már csak egy 12V -os töltő kéne, ami 1,2 A töltőáramra képes.
Ha az akku feltöltődött akkor persze vissza fog esni a töltőáram,és csak annyi fog folyni utána,amennyi a kisülés pótlására kell.
Egy fix feszültségű,de szabályozható áramú töltő kell.13.8-14.4 V között jó a feszültség,az áram meg ugye az Amperóra kapacitás tizede,12Ah-ás akkunál 1.2 Amper.