Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

veled tudod ki tegye össze amije van....
Tegyük össze amink van?
és mi a faszt kezdjed egy FÉL piros ponttal
Kaptatok egy virtuális pirospontot. (osszátok el )
-Fiam! Anyád már megint ugyanazt főzte!

Menj és mondd meg neki, hogy a szakácskönyvben több fejezet is van!

- Megmondtam!

- És mit mondott?

- Azt, hogy a Kámaszutrában is..
Igazából nekem sincs,csak gondoltam így tudok segíteni,
Valami hasonló járt nekem is a fejemben, csak azzal az elhanyagolható különbséggel, hogy nekem később sincs szükségem a motorjára.
Én is csak akkor szólok ha szakmai szempontból hozzá tudok szólni,amihez nem ért az ember,azt ne erőltesse.Viszont önindítóban otthon vagyok.
Na szóval,a Bosch rendszerű behúzótekercses önindítók tekercse osztott,egyik direktben kap +12v-ot indításkor,a másik segédtekercs viszont a motor forgórészén keresztül kap testet,és mindkettőn áramnak kell átfolyni hogy be tudjon húzni!Amikor meghúz a tekercs magja,zárja a főáram kapcsolót,és söntöli a forgórészen záródó segédtekercset,csak a direkt tekercsen folyik áram,de elég a húzva tartáshoz.Ha a forgórész keféi elkoptak,akkor a segédtekercsen nem folyik áram,nem lesz elég húzóerő.Persze lehet szakadt is valamelyik tekercs.Ha behúz a tekercsmágnes,(kattog)de nem indul a motor,akkor a tekercs feletti főáram kapcsoló nem ad át,vagy zárlatos a forgórész.De volt olyan önindítóm is,hogy a forgórész zárlat ellenére tekerte a motort,csak akkora árammal,hogy felmelegedett a kábele.Multiméterrel rá lehet mérni a húzó tekercsre,csak tudni kell a névleges ellenállás értéket,mert az tipustól függ.A főáram kapcsolót is könnyű kimérni,feszültséget kell mérni az indító motor + bemenetén és a testen,ha nincs,nem ad neki feszültséget.
Tettem neki egy olyan ajánlatot hogy elhozom tőle a motort , otthagyom a pénzt,nem íratjuk át,és "tavasszal" eldönti hogy érte jön ugyanabban az árban vagy nem.
Szerintem korrekt voltam.
A kecske is eszik, és a káposzta is megmaradhat.
Nekem is szokott különvéleményem lenni és én meg is szoktam osztani itt ezt. Néha van aki megsértődik de nem baj. (Thomaséknál majdnem válás lett miattam annak idején )
Most már tényleg indulok. Majd este.
Hú de nem figyelek oda!
Mlas lehet úton van,akkor szokott eltűnni.
Én mindig olvasom, csak mostanában nem dumálok be. Ismertek, legtöbbx külön véleményem van, és nem akarok senkit megsérteni inkább qssolok.
Majd jövök,megnézem a kislányomat mert edzőmeccset játszik.
Mostanában eltűntek innen páran. (mlas-motorino meg még páran)
Gyerekkoromban még odalettem volna egy ilyenért de 13 évesen már egész más érdekelt.
Azt nem részletezte hogy miről volt szó, csak hogy hívtátok páran a motor miatt. Én meg nem kérdeztem semmit, mert nem az én dolgom.
Ha kérdésed van, vagy vélemény kell akkor mondjad, nincs ezzel gond.
kár.. sajnálom szegény cimbit.remélem minden rendbe jön!
még az is olcsóbb...
Beszéltem Pupuval. Sajnos tegnap óta nem változott semmi. Ha lesz valami fejlemény akkor értesít bennünket.
Nagyon jólesik neki,hogy így törődünk vele. Ezt Ő kérte,hogy írjam ki.

Üdvözöl mindenkit!
Az enyém amivel versenyeztem az 680000ft volt.
Úúúúúúúú! 938 000 egy bicikliért
ok köszi!