Mert nagy volt rá a táska és csak így lehetett feltenni. (azt mondták a boltban /SHOX/ hogy ez erre való,közben meg kb valami dögnagy chopperre lehetne jó)
Ha lejjebb engedte akkor rálógott a dobra és a lábtartókra. (és itt is csak az mentette meg az indexeket hogy hajlékony volt a száruk )
Nos: mikor beraktam a 25mm-rel hosszabb csontot akkor ugyanannál a rugó-előfeszítésnél két személy alatt (a garázsban,álló helyzetben) csattanva ült össze koppanásig a rugóstag, ami előtte gyári állásban jó volt. (kézzel megnyomkodva löttyedt f@szként lengett fel-le a hátulja)
A rugót teljesen előfeszítve kicsit nehezebben de ugyanez történt.
Kicserélve a csontot egy 15mm-rel rövidebbre (ahogy most is van) és ráülve besüllyed kb 40mm-t és jó, a gyári állapotban ez ~20mm volt.
Valami értelmes magyarázat erre?
annó még ábrus kérdezte is érzek e különbséget. És mondtam alig ül össze és keményebb a rugózás. De nem vitatkozom olyannal akinek nincs tapasztalata benne.
Nem. Azon kezdj el gondolkozni h mész e több napra motorral valahová.Ha az is megvan hogy hová mész 2 liter benzin áráért add fel postán a cuccod magadnak,írd rá hogy postán maradó, ha megérkeztél érte mész.
Neked a rugó hosszabb, nem a kutyacsont. És a hosszabb rugó miatt más szögben áll a 3szög, és más az erőkar.
Eszembe sincs a gyakorlati tapasztalatotokkal vitatkozni, nyilvánvaló, hogy azok előbbre vannak, mint a fizika (vagy gépészet? erő-erőkar-forgáspont)
Hülyeséget beszélsz, de úgy látom, erről nem tudlak meggyőzni.
Tengelytáv 4cm különbség - az soknak tűnik.
Amit éreztél, az sztem a súlypont áthelyeződése és az első villaszög megváltozása miatt volt.
te nem érted baszki. tapasztalat mi tudjuk éreztük nekem volt emelt meg nem emelt amikor emelt volt akkor keményebb volt a rugózás pattogou alig ment össze alattam. Most visszaengeve a segge puhább könnyen összemegy 4cm különbség a tengelytávba. Majd ha kipróbálod és van tapasztalatod akkor rájösz hogy szar a gondolat meneted.
Ha lejjebb engedte akkor rálógott a dobra és a lábtartókra. (és itt is csak az mentette meg az indexeket hogy hajlékony volt a száruk