Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát én a szervizkönyvre apellálok, így most 20w50-es ásványi van benne - repsol -, akitől vettem ő is ezt ajánlotta.

Egyébként 5 C alatt nem lehet a 20W-set használni, az alatt "kell" 10w40-est, és 15 C felett nem lehet 10w-set.

Nem tudom, hogy miért kell bele ilyen sűrű, nekem a 20w-s olajról mindig az ugrik be, hogy ismerőseim akkor tettek ilyet az autójukba, ha gyorsan fogyott a gyárilag előírt 10w-s.

A szerelőm meg 15W-set ajánlott, de végül én cseréltem le 20w50-esre.

Ha hülyeséget beszélek nyugodtan cáfoljatok meg, nem akarok félrevezetni senkit. :)
Szerintem mindegyikünk.
Kizárt.
16----vettem. Mindjárt próba. Szerintetek szedi az elejét?
Vágytam bizony.... Sógoromnak volt isten nyugosztalja...
Ismerd be hogy vágytál egy ilyenre annak idején!
Amikor még hideg az olaj (és sűrűbb) akkor hajlamos "összeragasztani" a kuplunglamellákat. Amint átmozgatod párszor, utána már lényegesen könnyebben szétválnak. A régi olaj már "hígabb" volt és attól volt hogy könnyebben tudtál váltani.
A 6-7 perces "járatásról" meg javaslom hogy szokj le. Indítás után 15-20 mp-cel (pl. amíg molyolsz a sisakkal meg a kesztyűvel) el lehet indulni csak az első pár km-en (amíg felmelegszik az olaj) ne húzd 5e fölé. Mind a ketten jobban jártok.
Menjél mááááár!
Azt?
Ezt!
Látom neked is 400-as van! Milyen olajat teszel bele? SAE 10W40 részszintetikust? Márka?
Köszönöm
Azt szeretném kérdezni, mitől lehet az, hogy ha elindulok a motorral,(kb. 6-7 perc járatás után), elsőre nem lehet betenni 2. fokozatba, csak másodjára, ha újra kuplungolok. 3.-ba meg a többi fokozatba simán kapcsol, sőt kettőbe is ezután, csak az első alkalommal kell kétszer kuplungolnom, ha még "hideg" a motor.

Nemrég vettem a paripát, a régi gazdája azt mondta, hogy 20W50-es olaj volt benne, hát olyat töltöttem bele én is. Olajcsere előtt nem csinálta ezt. Megnéztem a szervizkönyvet, abban azt írja, hogy 5 C felett már lehet használni ezt az olajat.

Köszi a választ! :)
Ha cseréled a szűrőt is, akkor 2,5 liter.
Hali! Hány liter olaj kellhet a 400-as-ba?
Lehet hétvégén meg lesem!

nem.
Én is szemezgettem vele mikor raktam össze a motorom hogy helyette beszerezni ezt.
Hali! Ismeritek ezt a vasat? FZR600
vajon a hátsófékbetét ugyanolyan mint a régin?
Én benézek néha, de itt már nem sok jó akad. Múltkor vettem egy körmös kulcsot hátha jó lesz valamire, bár elég drágán adta 250 Ft-ra alkudtam le. 100-at akartam adni érte eredetileg.

Engem a múltkor elzavartak, mikor guberálni mentem volna... azt mondta a tag, EU szerint, mivel ő veszélyes hulladékot kezel, ki nem adhat már semmit hivatalosan (megbaxxák érte) Mondtam neki, hogy qrvára nemhivatalosan kéne de elvileg be se engedhet a telepre
Kár, pedig eddig mindent ott szedtem össze, úgy anyagom nekem nem volt sose
Hy!
Ha vkit érdekel vmi bátran hivjon,alváz,oldalidomok,eke idom is megvan,e.lámpa trafók már nincsenek,egyben 35-ért odaadom,de darabonként is vihető:30 259-05-47
Én egyik ősszel vettem bannert télen kifingott. De szerintem már akkor szar volt amikor eladták nekem. Berakták, nem indított, töltötték egy ideig aztán nagy nehezen elindította a motort....
Ami most benne van azt 2010-ben vettem az Imetnél akciósan és még jó. (kop-kop)
Annnyi, én is most dobtam ki amit tavaly vettem.
Remélem az új banner tovább bírja.
1 év ha jól tudom!
Motor akksira fél évet szoktak adni....