Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ekkora ökröt!
Lementem a garázsba,beindítottam az Omikát. 2 hete nem ment. Az akksi feszültség 10 perc járatás után 13,2v. Akkor még nem kell tölteni ugye?
Végül is ez így is van.
beüzemeltem az új routert. Ezek mennyivel 1xübben beállíthatók mint a régiek. 5 perc,és műxik.
Régi öregek azt mondták diót nem verünk a fárol ,havat meg nem lapátolunk mert a dió leseik a hó meg el olvad magától
Itt előttünk a lejtőn már számtalanszor bebizonyosodott hogy a "hülyeség a téli gumi" vezetőkkel nem is érdemes szóba állni.
A futással úgy vagyok hogy vállalom de az első km-nél várakozzon a mentő mert ott én is kikapcsolódom.

Itt is esett egy rakás hó de úgy vagyok vele hogy majd eldobálja aki odarakta.
Hát, ha kibírod ezt a néhány havas napot, akkor el lehet evickélni nyárival... de hóban katasztrófa, én a bömbivel szinte el se tudok indulni, meg egyenesen menni is nehéz
És akkor jöhetnek az elsőkerekesek, hogy az mennyivel jobb - ami igaz lehet indulásra, csak azt feledik el mindig, hogy megállni ugyanúgy kell mind2vel
Nekem is a raktrában van a téli gumi szett . De én még téli gumival sosem mentem télen csak nyárival . Nem akarom elkapkodni de a statisztikáim nem rosszak eddig . Persze ésszel kell vezetni ez lényeges ! Jó itt nincs mecsek
Lemerült a lapos.
Sohasem unatkozom közben. Élvezem a csendet,és azt,hogy nincs senki körülöttem,nincs az a nyüzsgés ami körbeveszi az embert egy hétköznapon.
Ezt pontosan így látom én is. El bagatelizálják ezt a gumi kérdést,pedig szükség van rá ilyenkor. Mondjuk az ts igaz,hogy évente kb 2-3 hét van ilyen,és arra sokan nem vesznek téligumit.

Tegnap téliesítettem a bringámat is,raktam rá sárvédőt. Délben még nem volt gáz amikor mentem vissza vele dolgozni,de este nem eröltetett a röhögés,amikor tekertem hazafelé. Szerencsére bringaút van 2/3 úton a telephely és a lakás között.
Fiatalon én is futottam, de én valahogy mindig unatkoztam közben... sztem azér hagytam abba.
Pont az a baj, hogy ilyenkor olyanok is autóvl mennek, akik egybként nem azzal járnak , meg nálunk nincs is "hórutinja" a Zembereknek (mitől is lenne?)
Meg általában az autók is xarok (gumi?) hóban nyárival nem lehet menni.
Nagyon szeretek futni,jobb időben szombatonként 30-35km-t is szoktam de csak az erdőbe és reggel. Kikapcsol teljesen.
Tegnap volt szívás a melóhelyen is. Sok személyautóstól nem lehetett haladni,mert két kézzel markolták rémülten a kormányt és eszeveszett 10-20km/h tempóban törték egymást ripittyára. Sajna ilyenkor mindenki autóba ül,és megy mert muszály nekik.

Nem vagyok nagy tanár én sem,de nagyon nem jól csinálják sokan ezt a téli vezetést. De hagyjuk is ezt a témát,mert sokan leszolnak miatta bennünket. Pedig csak jó tanáccsal segítenénk ezeket az embereket,és nem lenézős a stílus. Mégis annak veszik.
Hát nem tudom a futás nekem sosem tartozott a kedvelt sportjaim közé
Közel 40-50 cm-es hó van a Mecsekben,16km-t majdnem két óra alatt tudtam lefutni. Enyém volt az első nyom félfelé is és jefelé is.
De jó neked, te legalább tudsz szánkózni. Itt semmi hó nincs.
Hú az már gáz!

Felébredek, kinézek, 20 cm hó