Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Feri bácsi a palacsinta isteni volt
köszönjük szépen
Remélem nektek is nagyon klassz napotok volt!
óó de szép gyerek az 1 esen
Folyt
Hali Robesz -Zsanett
A tali köszi jó volt, aki ott volt remélem ugyan olyan jól érezte magát, ahogy én + az asszony.
Utána Velence.
Velencéről megjöttünk viz kb 24 fok volt egy jó hűsítés épp lehütött.
Pár kép
Megbasz az ideg a mozillám valami ploogin container hibával állandóan kifagy és nem tudo se képet se videót feltölteni sehová már újraraktam és akkor se jó
Köszönöm,holnap nekilátok.Amit elfelejtettem irni,ma leszedtem a levegöszürö házat (a karbit nem szedtel le),es kezdtem volna az 1-es hengerbe kompressziot mérni de nem jött össze.visszaraktam a gyertyát beinditottam és észrevettem hogy gázolásnál a kettes heger karbia benzint köp ki,finom permetként de csak alapjáraton ha hirtelen ráhuztam.Jelent ez valamit?
Nos gondolom ha kompressziót akartál mérni akkor a karburátorsort már leszedted.
Ha nem, akkor leveszed a tankot: ülés le, csavar ki a tank elején és a hátulján, majd megemeled a végét és látni fogsz egy benzincsapot a tank alján, ezt zárd el. (mikor majd rakod össze NE felejtsd el kinyitni )
Húzd le a két benzincsövet róla de jelöld meg őket hogy visszarakáskor ne keverd össze. (fontos!)
Ha van rajta elektromos csatlakozó is azt húzd szét majd vedd le a tankot.
-le kell venni a légszűrőházat: kilazítod a 4 bilincs csavarját és egyszerűen lehúzod, ekkor ott virít a 4 karburátor. (van rajta egy fekete cső a blokkról, azt is)
Látni fogsz az úszóház alján egy kis csonkot (kép) arra húzz egy rövid csövet (ha van) majd alatta lazítsd meg a csavart és engedd le a benne levő benzint egy üvegbe/valamibe. (mindegyikből)
Ha ez megvan akkor vagy kiakasztod a szivató bovdent a karból, majd a gumi szívótorkok bilincs csavarjait meglazítva meghúzod a sort felfelé. (a gázbovdeneket nem feltétlenül kell kikötni, a helyén is ellenőrizheted a dolgokat)
Most le kell venni az úszóházakat (egyszerre csak kettőt-kettőt) amit 2-2 csavar tart. Ekkor feltárul az úszóház belseje. (kettes kép: piros kör)
Itt meg kell nézni a fúvókák méretét, legnagyobb lesz a főfúvóka. (kettes kép: zöld kör, van rajtuk egy szám,az kell)
A narancssárga körben a levegő-keverék csavar van: ezt úgy kell csinálni hogy belenyúlsz egy csavarhúzóval és pontosan megszámolod hogy hány fordulatot tudod betekerni (nem szabad erőltetni! csak lazán betekered ameddig megy!) elvileg 2,5-3,5 között lesz valahol majd visszatekered ugyanoda. (én fél fordulatonként szoktam számolni)
Ha ezeket felírtad akkor visszateheted a fedeleket, a csavarokat nem kell megtépni, elég csak simán meghúzni.
Ha ezzel megvagy akkor jöhet a teteje a karbinak.
A műanyag fedélen van 4 csavar, azokat tekerd ki. (belülről gyengéden nyomni fogja egy rugó) Levéve a fedelet (hármas kép) vedd ki a rugót majd nyúlj bele a "lyukba" és húzd ki az egész belső részt gumimembránostól.
Az aljában van egy tű azt vedd ki és nézd meg az oldalán a betűket és számokat (írd fel)majd számold meg hogy a tű tetején felülről hányadik beszúrásban van a biztosító lemez. (ez is fontos)
Ha ezek megvannak azokat oszd meg velünk.
Haza èrve! Köszönöm mindenkinek aki ott volt! Jó volt megismerni szemèlyessen azokat akik ilyen sokat segitettek!
Home
0km FZR eladó
mivel nem tudtam lemérni a kompressziot,hogyan tovább?Ábrus mester azt irtad teszel fel képet segitségként,hogy szedjem szét a karbit.
ok.
Legközelebb ha mobillal fényképezel akkor tartsd távolabb (min. 50 centire) a témát mert mint láthatod a mobilod fix fókusza a hátteret tartotta megfelelőnek. (a háttérben a motor tankja tűéles, míg a kezedben a gumi elmosódott)
Ötletem nincs hogy hol lehet ilyen de én simán megragasztanám pillanatragasztóval.
Jó de te gondolom nem is váltasz fel 1500-nál és néha azért tartósan eléred a 90-et.
Megjöttem! (többiek elmentek A Velencei tóra fürödni, miután nagy nehezen betoltuk mlas BMW-jét )
Király volt a menü és összejöttünk azért páran, aki nem volt ott az sajnálhatja.
A GTR jó lett és jól is megy, kb. ilyennek kell lennie gyárilag. (egész eddig valahogy úgy ment mint egy béna óriásrobogó, most viszont gond nélkül lehet utazni vele 160-170-nel és gázadásra megindul mint ahogy egy ezresnek kell )
Na vajon honnan tudnék szerezni ilyet?nincs valakinek ötlete?
Kölcsönkaptam tesomtol a kompresszioméröt,és elba.......tam.Van egy kis gumiharang a végén amit oda kell szoritani a gyertyalyukhoz.Két féle bevezetöcsö volt a méröhöz,eggyik egyenes az persze nem volt jo mertnem volt hely.A másik görbe,azt meg addig baszogattam mig szétcsesztem a gumiharangot.A kompressziot nem tudtam lemérni és még jo letolást is kapok érte.Hát ez jooooooo
elhiszem,csak nekem oljan reménytelen még a 6 literes fogyasztás is nemhogy 5 alá.
Pedig így van. Nem írtam volna,ha nem így lenne.