Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A bontásnál előkeült egy rugó ami inkább cső védőnek néz ki. Esetleg tudja valaki hová való? Vagy nem is tartozék csak be volt szorulva?
Köszönöm!
Nekem ilyen van, teljesen jó. A felső fülek nem kellenek rá, lécdarabokkal, esetleg gumilappal lehet még javítani, stabilizálni. 26 000 Ft körül van az ára.
Melyik emelő a legjobb viragohoz?
Köszönöm!
Emelő híján próbáld meg csak leereszteni a hátsó kereket. Ha a gumi puha lesz, lehet össze tudod nyomni annyira, hogy nyerj vele annyi helyet, hogy kijöjjön.
Szia! Köszönöm de nem találtam a választ.,most is csak a képen látom.Oldalt lebontottam kivettem a sárvédő darabot,csak a kereket nem szedtem ki, mert nincs még motor emelőm.Széles deszkával alatta autóemelővel nem tudom lehet e próbálkozni?
Nem tűnt el, ott van válasszal együtt
Szépnapot!
Eltünt a bejegyzésem így újra segítséget kérek. Az ülés alatti tankot szedte már ki valaki? Kikell szedni a hátsó kereket is? Motor megemelési trükköt tud valaki. Nincs motor emelő.Köszönöm!
...bár állítólag a leengedett kerék is segít, meg tudod nyomni a gumit és akkor kifér vagy valami ilyesmi.
A lecsavarozhato vazelemet es a hatso kereket sarvedostol levetted?
Sziasztok!
Valaki szerelte már ki az ülésalatti tankot? 1 órája forgatom már kezdek kissé ideges lenni. Ereszt a csapnál megkellene néznem ha kitudnám szedni. virago 535-ös.
Köszönöm!
A zselés nem jelent annyi pluszt, hogy kisebb is elég legyen.
A zselés azért jó, mert nem folyik, a sav gélesítve van. Az AGM meg felitatott, a lemezek üvegszál szövettel vannak betekerve és az van átitatva elektrolittal.

Zselés:
https://www.zselesakkumulator....

Ezen van beépített voltmérő is
https://www.motor-akku.hu/YB12...

AGM:
https://www.zselesakkumulator....

Ezek közül kb. bármelyik, sok választás amúgy sincs.
Sziasztok!
Akkum kezd behalni, most Bosch 12Ah savas van benne, 3 éves.
Nézegetem mindenfelé, esetleg Valakinek ötlete, hogy milyet lenne érdemes beletenni?
Zselés, esetleg kisebb is elég?? A mostani pont elfér benne.
535 virago AYL
Ezt a blkokkrajzot találtam.
Egyértelmű a működése, analóg a tirisztorossal, kivéve a vezérlő elektronikát.
A 8V biztos, hogy cellazárlat következménye.
>"Bent pöccre indult, 5 perc múlva már nem indult. 7-8V volt az akksi fesz."<
Az eszembe sem jutott - ott a rumliban - hogy amikor betoltuk, és nem láttam a feszmérőn töltést, (meg le is dadogott) hogy bekapcsoljam a lámpákat. Lehet, akkor érzékelte volna a terhelést, és megindul a töltés.
Nincs rajzom hozza, de azzal hirdetik ugye, hogy ez nem egy sima diodahid + zener kapcsolta tirisztorok elegye, hanem hogy "IC" van benne.

Lehet, annak ilyen a vedelme. Az se kizart, hogy a 8V nem merules kovetkezmenye volt, hanem mondjuk ket cella komolyabb zarlat miatt kiszallt a jatekbol es a szabalyozo erezte, hogy az aramfelvetel nem az, aminek lennie kene, ezert a pozitiv kimenetet lezarta, hogy ne egjen le a generator alloresz a tulzott terhelestol. Egy sima szabalyzo ilyet nem tud.
Megvolt a próba.
1500-2000 fordulaton világítás nélkül 14.7, világítással 14.4V
Csak azóta sem értem, hogy amikor betoltuk, miért nem volt töltés a 8V-os akksin. 🤔 Generátorral haza tudtam volna jönni....
Nem ismerem a SOLART lelkivilágát. Lehet, figyeli a pozitív diódák kimenetén a feszültséget? Ha az "X"V-nál alacsonyabb, lezárja a MOSFET-eket? Viszont akkor leégeti a generátor tekercseket..... hüüümmm......
Király vagy, köszönöm szépen.
Aliról veszem az o-gyűrűket marékszám, mindig van valami, amit fel tudok használni. A műhelyben nagyon hasznos, hogy nem kell alkatrészre várni, meg az árlrzékeny kuncsaft is örül, ha nem 2000-et fizet egy tömítésért, csak 120 Ft-ot.

Az 5/4 záródugó menete nem passzol sztem. Az NPT.
Köszi srácok, ennyire nem vág földhöz 7000Ft (bár egy tálca sör megvásárlására szívesebben költöm el).
Amúgy az egész onnan indult hogy amikor vittem vizsgára a motort elkezdett füstölni mint állat a kipufogónál...
Kiderült hogy a hátsó henger kipuff szeélepállító deklijéből szivárog a kipufogóra az olaj a lapos tömítés miatt.
Elmentem az oRING-HEZ második alkalomra meg is lett a méret 63x3,53mm, csak egyet vettem próbának (2000Ft, nem is volt nekik 4) rendelni sok helyről lehet készletet, de az aliexpressen meglepődtem 3,2 USD a 4db. Szóval ha már leszedem a szelepfedelet szelepállítás... és el is jutottunk a csavarig... Amúgy tökéletes volt a hézag mindegyiknél, össz 4-5x néztem meg 17 év alatt 1x kellett minimálisan állítani rajta.
Még a vízes 5/4" záródugóra gondoltam, de nem volt időm keresgélni a garázsban.
Nylon, 80-100 fokig jó. Ott a blokk alján nincs annyira meleg, azt túlélheti.
Ugyanakkor ott az alu ingyenpostával 3500-ért...
A műanyagosból van M32-es. Nem tudni a menetemelkedést, és hogy bírja e azt a hőt.
Ennyi pénzért megpróbálnám.....