nem hiszek amúgy semmilyen prémium üzemanyagban,üzemanyagadalékban sem. de a 15w50es viszkozitásnál egyenlőre maradok,minden autómnál,motoromnál betartom azt amit a gyártó előír,hiába 20éves technika...
szerintem....aztán majd összel nyilatkozok, nem vagyok tipusfetisiszta, ha szar lesz azt is megirom
....viszont hidegen előbb feláll az olajnyomás, a hőtűrése nagyobb bla bla bla.
Ez az előbb visszacsorgás meg inkább adalék kérdés már szerintem, mint a 10es 15ös viszkozitás közti különbség.
) így idénkipróbálom ezt.
Szeretem én is ezeket a gyári dobokat, kicsit megvan rövidítve így jól mutat.
Jobb oldalra kell venni egyet mert azon még rajta vannak a pálya nyomai.
a kidörrentők is szépek,nekem személyszerint sokkal jobban bejönnek a gyáriak mint bármi más.
Nem annyira köbevésett dolog szerintem ez a vizkozitás, főleg nálunk, szárazkarter, 2 olajszvattyú, stb.
Az autóm gyárija 5w30, második éve 40est kap, mert volt. na de a 30assal 20000km a csereperiodus, de évente cserélem, most a 40est 8000km után dobtam le. na akkor melyik verzióval jár jobban a kocsi? (természetesen ha elfogy a 40es, veszek gyári specifikációt)
Ez van a motorral is, ahogy meg amennyit használom, olaj sem kéne bele.
De mondom, ez az olajkérdés egy vallás, nem szeretek belefolyni, de mivel sportmotor ez, ahhoz méretezett hűtővel, városban pikk pakk felmegy a hőfok 100 fokig, főleg nyáron, nekem fontoos a magas hőtűrés, legalábbis kipróbálom. .