Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Folytatván az előttemszóló gondolatát:
Azért lássuk be, vadász és "vadász" között is külömbség van!
A "normál" vadász hajnalban ill. késő este megy ki, még csak nem is találkozunk velük! Általában rengeteget jár egy-egy elejtenivaló állat után, nap mint nap figyeli a nyomait, merre halad mikor megy inni, stb. Munkája van benne,hát nem örül hogyha jön egy motoros, aki kinézi magának azt a bokros domboldalt amit meg lehetne mászni, közben meg a kinézett állat napközbeni pihenőhelye ott van vmelyik bokorban! Nagygáz, ordító kipuff, aztán neki a meredeknek... Azt a vadat is keresheti a vadász barátunk ezek után!
A másik fajta vadász aki pénzért vett szinte mindent (van is neki nem kevés)! Az megveszi a területet is, körbekeríti és próbál onnan mindenkit távol tartani! Az az "övé csakis az övé" címszóval! No ilyenek csesztethetik a motorosokat főleg, nem a másik fajta!
Amúgy a vadászat arról (kellene hogy) szól(jon) hogy az állományból a selejtes, beteg egyedeket kilőjjék, szelektálják így tartván fönt az egészséges szaporulatot! Arról már a mostani vadászok sem tehetnek hogy egy anyagias világban élünk ahol a szép egyedeket külföldieknek kell eladni ha nem akarnak évi fél 1 millát fizetni...
Ez van, mai napig nem értem miért kellett nekem a sz*ros rohadt rendszámomért 210e-t fizetnem! Az a k*rva állam mindenhol tartja a markát!
Az etetőnél való vadászatról pedig annyit: ott lehet igazán elbírálni melyik állat selejtes, melyiket kellene kilőni! Higgyétek el az igazi vadász egy érdekes, selejtes állat trófeájának jobban örül mint egy aranyérmesnek! És nem lő mindent ami az útjába kerül! Persze hangsúlyozom: az igazi vadász!
Amiből egyre kevesebb van manapság! Bocs ha hosszú voltam de nem tudtam elmenni ennyi vadászszapulás mellett! Azzal a "zölddel" akinek otthon az utolsó szava az: igen drágám, máris! Azzal sokkal több a bajunk ő ugyanis itt éli ki magát, máshol nem meri! Sajnos minket talált meg. A pesti tüntetéseken, ahol a kormányt kellene elzavarni ott nem lesznek jelen!
Sziasztok!
Valaki nem tud nekem nyilatkozni a Yamaha yz400f-ről?
Van valami olyan általános hiba,ami miatt nem szabad ilyet venni?
Vagy ez is,mint a többi állapottól függ csak?
Ha valakinek van valamilyen tapasztalata róla,ossza már meg velem légyszi!
köszi
bugic, részben igazad van,, viszont a vadász nem azért haragszik a motorosra mert zavarja hogy te az erdöben motorozol,, igazábol magasrol leszarja, egy vadász hajnalban megy ki, 4-5 orakor, meg naplementekor8-9 után, vagyis nem is találkozol vele,,
amiért utálják az erdöben motorozo, lovazo, bicigliző ,embereket az az hogy egy bizonyos terűleten sokszor 5-6 vadásztársaság is osztozik, egymás között felosztva részekre, namost te arra mész napközben és az őz lehet hogy átbandukol a motor hangjára a másik társaság etetö helyére, és ott lövik le jo pénzért, holott ök hizlalták fel,,, ezért látni amikor tele van egy terűlet felboritott magaslesekkel ,mert egymást talán még jobban utálják, mint a motorosokat,,,
a jövö az lessz hogy ez a sok vadásztársaság mind bekeriti majd a saját kis terűletét, keritéssel, ami persze tele lessz eggyirányba nyilo kapukkal,, ami befelé beengedi, de kifelé nem a vadat.
ezért mondta GD is azt hogy ezeken a lötereken, hibátlanul lehetne motoroztatni, és ebböl profitálni, csak egy kis rugalmasság kellene hozzá,
amugy ha már témánál vagyunk,, el lehet ezen is gondolkozni, minden terepmotorosnak,, hogy iszonyat hogy mennyire szervezetlenek vagyunk,, magyarán ha lenne egy egységes összetarto szervezet akkor nem nyomnának be minket a földbe,,, de amig tiz terep motoros kilenc felé huz addig nem lessz változás,
nyugodtan nézzetek utána a neten hogy a vadászok milyen szervezettek ebben az országban, hány megyei szintű vadász szövetség van, milyen szervezeti felépitéssel,,
Így van!
Így van ahogy mondod Ronis!A vadászoknál van a pénz és mindent elkövetnek hogy minket kiszorítsanak az erdőből!Amúgy a vadászok miatt van az egész erdei motorozás probléma!Nem bírják elviselni hogy mi is ott vagyunk!A Vadászat legalábbis ez a formája amit itt csinálnak az országunkban,a leg mocskosabb dolgok egyike!Én járok olyan erdőbe kirándulni(gyalog) ami be van kerítve és nem igazán van a nyílvánosság előtt.De amiket láttam ott bent hát az kicsit se mondható etikusnak!Az hogy az etetésen lövik le őket már ha sikerül lelőni és nem egymást találják el!Tele vannak a vadlesek sörösdobozzal töltényhüvejjel sőt már találtam fél doboz éleslőszert is.Akkor találtunk nem egyszer olyan szarvast,vaddisznót amit meglőttek csak olyan szar helyen találták el ezek az alkoholista gecik hogy szerencsétlen vérmérgezésben hallhatott meg!Ilyenkor kérdem a köcsög zöldek meg állatvédők hol vannak?Ki vizsgálja a vadászokat?És ezek után még meg állítanak a zöldek meg ezek a mészáros gecik és nekem osszák az észt hogy milyen káros vagyok a természetre Hol vagyok én természetkárosító ezekhez képest?És még soroljam hogy minden erdei bekötőút nyakig van rakva sittel meg szeméttel ami persze nem zavarja a zöldeket kis kenőpénz letétele után!A médiának meg sikerült elhitetni hogy mi vagyunk a leg alljasabb leg szemetebb természetkárosítók!Hát dúrva dolgok ezek de sajnos én így látom ezt!
Csak tudjátok az a baj hogy sehol sem lehetne elvileg szinte motorozni mert a környékünkön is( móvár) mindeggyik erdei bejáratnál kint van a Természet védelmi terület címü tábla. Na ja kicsit meg lazitjuk a talajt, mi gond lehet ebböl, akkor hol lehet motorozni?
Csak senki sem mer befektetni pályába, vagy még nem jött el az idö?
Mert szerintem lenne rá igény nem is olyan kicsi.
Vélemények?
sziasztok valaki nem akar jönni motorozni délután mosonmagyaróvár környékéröl?
és a GÁZ az hogy az europai unio megalakulása ota TILTJA a vad etető melletti magaslesröl valo vadászatot,, etikátlan magatartás miatt,, nálunk viszont nem is látsz olyan etetöt ami mellett ne lenne egy, vagy több magasles,
erröl például az életben nem fogsz hallani a médiában, mert a vadász urak másnap bezáratnák azt a tévétársaságot aki ilyenröl beszélne,,,,,
viszont az erdei motorozással ellentétben, a vadászat,mint tevékenység akkora teret hodit mint állat,, ezen a környéken ugy nönek ki a földböl a magaslesek mintha magrol vetnék öket,, és brutális hogy micsoda vadász játszotereket alakitanak ki, az erdö mélyén,, mesterséges tisztásokat vágnak, benne dozerral tolnak egy kurva nagy dagonyát, infrás önetető, szálas takarmány etetö, kis féltetövel felette, és az egész körűl három magasles,ahonnan lövöldöznek,

Amúgy teljesen egyetértünk...ha lenne egy kis eszük, iszonyatos bevételekre tehetnének szert a ny-európai endurosokból, quadosokból, terepjárósokból...de hát ez egy ilyen elbaszott ország
kis piromán,,
nekem csak avval van bajom hogy megy ez a sűket környezetvédö duma a médiában,, meg ovjuk meg az árvalányhajat, meg a réti bizbaszt, mert egy szál eszmei értéke 100 ezer forint, és közben itt van europa legnagyobb lőtere, ahol persze légpárnás 50 tonnás tankok járnak a föld fölött tiz centivel, ,, és mindig az árvalányhaj mellé célozva lönek,,,
Pedig robbantgatni jó ám (de tényleg)
ezek tul sokat robbangatnak ahhoz hogy Nevetési hiányom legyen,,,
Tudtommal mostanában van (lesz?) a Nevetési Hiány (Bevetési Irány) 08, aztán hogy ez az-e vagy sem...
amugy szerintem ez megint nem magyar hadgyakorlat,,,valami kibaszott kűlföldi hadsereg már megint,,,
ARANY
Azér nem semmi hogy a 14 db repülőnkről, 8 db helikopterünkről, 15 db tankunkról és a 6 db ágyúnkról ilyen komolynak kinéző videót tudtak csinálni...tökre úgy néz ki mintha itten hűdekomoly hadsereg volna közbe muhaha az egész

Ezzel természetesen nem azokat a katonákat akartam bántani akik komolyan gondolják amit csinálnak (jómagam is ismerek néhány ilyet)...a legkevésbé rajtuk múlik hogy ide jutott a sereg
Gondold el hogy ők még pénzt is kapnak érte hogy lődöznek meg terepeznek...
2t 4ever!
HILFE,,,HILFE,, Kérem a forumot olvaso kibaszott keményvonalas méregzöldeket hogy mentsék meg, az általam szeretett Bakony déli hegyvonulatát, már napok ota folyamatosan támado, és brutális éleslöszerekkel lövö tankhadosztályoktol, párosával rárepűlő és bombázo vadászgép flottáktol, kötelékben támado harci helikopterektöl,, és az egész alá folyamatos dörgést szolgáltato nehéztűzérségtöl,,,,
kérem öket hogy láncolják oda magukat az 50 tonnás tankok lánctalpához,, az ágyuk csővének végéhez,,,kérem ezt az erdöben lako állatok nevében, az égö fák nevében,, a felrobbano hegyoldalak nevében,,és űnnepélyesen megfogadom ha ezt elintézik, hogy vége legyen ennek a hét eleje ota tarto háborunak akkor én soha többé nem megyek oda motorozni,,,,, bár ha ez egy több hetes hadgyakorlat akkor ezután már ugysem nagyon marad belöle lofasz sem ahová lehetne menni motorozni,,,,,,
Szevasztok!
Egy ilyen lámpamaszknak mekkora fényereje van(krosszefejidomhoz képest,szimpla H4-hez viszonyítva)?
Hello
Gondolkodom egy 600-as léghűtéses motoron (xt vagy dr), de nincs sok tapasztalatom ezen a téren(léghűtéses motorom csak simson volt eddig). Tudnátok írni pár infot, hogy könnyen túlmelegszik-e, és milyen az élettartama?
Előre is köszi
ruházkodáshoz ajánlom neked minden honap elsö hétvégéjén, a bécsi auner-ben a börzét,, joval olcsobban tudsz vásárolni,,