Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

11:44 nél mit köpött ki a bal első teló? Kigyómérget?
Szerintem a fő probléma , hogy az idősödő ember rugalmassága, mobilitása csökken. Én 47 múltam, vissza gondolva, pl hogy huszonévesen honnan, hova leugrottam gond nélkül....most meg... Ezért a húzódások, rándulások hamarabb traumát okoznak, tovább gyógyulnak.... Stb. De nyilván aki 30-40 alatt van, az másképp éli meg ugyanezt.
Sherco,csak jó lehet.
Nálam is porosodik egy a garázsban.
Haverok nem jönnek motorozni,minden más fontosabb...
puhára esett :-(
Aki vele megy motorozni később ne reklamaljon. Defektes az egesz történet. Telefont kar volt felemelni
És tört a motor??
Nem volt papír aláíratva, az egyetlen kitétel az volt, ha töröm a motort meg kell vennem. Feri után kellett mennem nem ismertem a környéket. Eddig nem gondolkodtam kártérítésben, de megbántott.
Esésen/szerencsén múlik minden...

Nekem tört bordám többször, hiába volt védő, oldalt egyik sem véd, ha az oldaladra esel. Felfelében is akadt már fa és a motor váz közé a lábam, ott a csizma mentette meg, hogy nem tört szilánkosra az egész lábfejem. Jó az ha van rajtad védő, de nem is jó.
Volt már olyanom is, hogy az elmozduló vállvédő miatt ütött nagyon meg a védő, de többször védett meg, mint kárt okozott.

A rengeteg apró karon megjelenő karcolás kivédésére is jó a védő, de tény, hogy sokkal könnyebb mozogni protektor nélkül.

Egyébként igaz amit írsz, a jól felkészített szervezet a legfontosabb, de szerintem minimum sisak, endurós magas csizma, térdvédő nélkül nem érdemes motorra ülni.
Szerintem csak a jog szerint van lehetőséged a konkrét esetben követelni, (nem vagyok jogász, nem ismerem, csak feltételezem)
Valószínű nem íratott alá veled papírt, hogy 100%-ig a saját felelősségedre veszel részt, s ez adja meg a jogi út lehetőségét neked.

Ha a lehető legrosszabb eset is áll fent (amit azért kétlek a konkrét esetben), hogy a vezető rossz szándékból direkt arra vitt, amit tuti nem tudsz megcsinálni és ennek ellenére megpróbálod és bajod lesz, azért csak te vagy 100%-ig a felelős szerintem. Ezen lehetne rugózni, de felnőtt emberek vagyunk, dönthetünk úgy, hogy ezt nem vállaljuk be, mielőtt nekimegyünk.

Akárhogy nézem nem korrekt, ha egy motoros résztvevő a jogi út lehetőségét kihasználva akar egy vezetőn/szervezőn "revanst venni" ilyen esetben, mert valószínű nincs igaza(saját értékrendben nézve), tudom jog szerint lehet igaza, de ez más tészta...ezért íratnak alá minden verseny előtt papírt a résztvevőkkel.

Ha nem kapsz vissza valamit, ami a tied (mondjuk a baleset után a motorod/felszerelésed), azt normálisnak tartom, hogy visszakapd ez nem kérdés, de szerintem max eddig terjedhet a dolog a saját értékrendemben, de tudom a világ nem erről szól, mindenki másként gondolkodik, a jog alapján meg tekergethető a dolog.

Nem ismerek minden apró részletet (nem is akarok), csak fél infók alapján leírtam a szubjektív véleményem/értékrendem (ami nyilván nem mérvadó semmiben).

Szerintem ott már komoly ellentét van, ha valamit két felnőtt ember nem tud normálisan megbeszélni, megoldani és jogi útra viszik.

Mindenesetre ez az eset egy jó tanulság lehet vezetőknek/szervezőknek, ha vadidegen résztvevővel motorozik, írasson alá vele papírt előtte, hogy saját felelősségre vesz részt...
Vannak olyan térképek..amin az adott terület összes földútja fel van tüntetve..ami közútnak minösül..tehát..autóval..motorral közlekedhetsz rajta...Sok gazda itt van eltévedve...mert azt hiszik..ha ez az út...az ö területén vezet keresztül..az az övé...Ami nem igaz...mert az áthaladást biztositania kell...amit szolgalmi jognak hivnak...
Ha fizettek a részvételért..akkor ez egy szervezett motorozás volt..ahol a szervezönek kötelességei vannak...De ha pénzt kér..valószinü szerzödése is van hozzá..és engedélye...területe...orvosi ...stb...mivel a motorozás veszélyes üzemnek minösül..De ha nem igy volt..akkor ez csak egy baráti motorozás...saját felelösségre....bonusként illegálisan...Kivétel:..ha van jogsi..rendszám..biztositás..stb..és nem természetvédelmi a terület..ahol motorozol...Ugye lehet motorozni legálisan..de csak igy...
Minden hasonlat sántít. Ha 5 csillagos szállodát fizetek és nincs karfás szék joggal kérhetek érték csökkentést, kártérítést, stb.
Nem került volna sor az egészre, ha másként viselkedik. Megígérte bejön a kórházba, de inkább motor versenyre ment nézelődni, nem adták vissza a maszkomat, kesztyűmet, stb.
Majd megírom a végkifejletet ha érdekel benneteket.
Azt hiszem ilyen sem volt még ezen az oldalon, hogy mindenki egyetért egy dologban, ráadásul Zsír mellett. Van itt jogi szakértő aki titokolvas, kíváncsi lennék, hogy szól a dologhoz...
Figyelj Ini, gondolod foglalkozik Sedu barki velemenyevel?
Ismeritek velemenyem Zsirrol (ja es nem vagyok irigy! , de most nem gondolom hogy ez a helyes megoldas ellene. Aztan kozom semmi hozza
Meg kell próbálni aztán ha nem sikerül akkor a jó magyar szokás szerint be kell mószerolni még néhány hatóságnál
Én kifejezetten utálom a zsírt le is van tiltva mert irritál az idióta szövegeivel, de amit te gondolsz az hülyeség
Senki nem fenyegetett puskával pitbullal hogy neked ott menni kell
Ha egy szervezett út van szerződésben vállalt dolgokkal akkor esetleg lenne reményed mint pl az utazási iroda ha 5* szállodát ígér és egy fészerben alszol és rád dől az egész van esély a kártérítésre
Eddig nem válaszolt. Hétfőre ígérte az ügyvéd hogy elkészíti a levelet.
Miért nem beszéled ezt meg vele privátban?
összekevered a bíróságot a rendőrséggel. Ha rosszat akarnék neki a navhoz mennék.
Vagy akár olyan is lehet hogy a haver elhívott betörni, de menekülés közben engem megcsócsált a házikedvenc, ezért feljelentem a havert.
A hasonlat nagyon jól illusztrálta a helyzetet! :)))
Ha ketten elmennénk..egy férjes asszonyhoz...és még a hancúr tart..és hazajön a férj..és kiugrunk az ablakon...neked eltörik a lábad...ki lesz a hibás????...Gondolom 50 %-ban a férj...mert elöbb jött haza...a másik 50 %-ban meg lehet én..aki szerveztem a bulit...A biróságon ha megnevezel l másokat is akik ott voltak...nem csak magadra...de rájuk is terhelö vallomást teszel....(illegális motorozás)...Ha ebböl senki nem jut elöbbre...és becsatlakozik valami liberális zöld...erdész....vadász...stb...akár még a hiradóba is benne lesztek...
Van írásos nyoma. A másik eset is Magyarországon történt. Nem nektek kell dönteni, hanem a bíróságnak ha nem tudunk megegyezni. Annyi lépés előnyöm van, ha bukom a pert akkor se kerül semmibe...
Ezt én is így gondolom. Mindenkinek saját döntése hogy kivel megy motorozni, a sérülés sajnos bármikor benne van. A pénz követelésről inkább le sem írom a véleményem.