Egy véletlen fojtán lettem CB 500 tulajdonos és mivel előtte nem volt soha még csak motorom se, igy csupán egy jó kereseti lehetőségnek tünt.Na de mivel minden mese happy end-el végzödik ,vesztemre én is kiprobáltam a gépet és mondhatni azonnal beleszerettem ,úgy a motorba, úgy a motorozásba.Ez júliusban volt.Azota 1500 km-t le is gurult alattam.
mindenféle CB-s túra ,CB találkozó ,stb.Szegedhez közel élek az országhatár túloldalán.Viszont a határ soha nem okoz gondot ,hogy azokkal tarthassak akikhez tartozom.
de még addig van egy fél év így nem ígérhetek semmit.
Akkor ott azt mondtam az Asszonyomnak ide vissza kell jönni motorral egyszer, de ki tudja az mikor lesz...
De most, gyerekvállalás előtt, még 1x utoljára csinálok 1 nagy kiruccanást, hisz utána vagy 15-20 évig nem lesz nagy ugrándozási lehetőségem, így kiruccanok 4 napra Ausztriába! Július elejére tervezem(ük) a mókát...
Néha jó lenne egy kicsi azokból a tulajdonságaimból amik még 15-20éve megvoltak, bátrabban tudtam dönteni, nem tipródtam napokig mégis jól alakultak a dolgok. Könnyű dolgom volt mert nem sok mindenem volt ami miatt aggódnom kellett, most sincs sok, de ma már sokkal nagyobb tétje van egy egy döntésnek és nem tehetem kockára ezt a keveset sem, főleg azért mert nem csak magamra kell gondoljak. Töredékét nem merném megcsinálni annak amit 20évesen, de nem is érzem magam közel sem olyan szabadnak. A világ változott nagyot és most vannak csak igazán farkas törvények, átszövi a mindennapokat a stressz és bár a motorozás sokat segít ezen de kizárni az sem tudja teljesen
Ha egyéb nyűgöm nem volna akkor boldogan vállalnám azt az izgalmat amit az okozna, hogy pl. mi lesz velem sátor nélkül a Balatonon, vagy ha esőruha nélkül megázok. Arra a bizonyos MZ-s világra azért szeretek annyira visszagondolni mert akkor még ezek az egyszerű dolgok okozták a legtöbb izgalmat és eszembe nem jutot, hogy mi lesz holnap vagy azután...
Ha akkor nem az a retek motorom lett volna én is elmentem volna vele. Ahogy 16évesen is elmentem volna Horvátba az MZ-vel. De most már azért 23szor meggondolnám
. Jó volt 14évesen elmenni úgy horgászni Madocsára, h az ismerősök nem azt mondták: jó horgászást, hanem jó biciklizést. Mindennek megvan a filingje. De én azért próbálok tevékenykedni, h jobbak legyenek a körülményeim lehetőségeim (ahogy az emberek nagy része ezt teszi.), uh most már nem szeretek esőruha nélkül elindulni Balatonra, sátor nélkül fesztiválra.
legutóbb jó nagy esőt kaptunk ott..
(kemény világ volt az
) szalonnát vittünk magunkal
ahol megesteledett hasítottunk egy vesszőt a bicskával és már sütöttük is a szalonnát. Pékség volt mindenütt (nem ám hipermaket) úgyhogy kenyér is akadt, de volt amikor szalonnát is háztól vettünk mert borért úgyis kellett menni, hogy estére az is legyen...
?
Én 8000 t gurultam májustól októberig
, ebből 600 km a CB túra, amit remélem jövőre megismétlünk.
Tudom, merre nem?
mennyire lehet fázni hidegebb időben, hiszen májusban volt a csere.
De igazság szerint a karbiszinkron jóformán csak alapjáraton lényeges... utána már nem igazán. Szóval Valószínű igaz hogy nem hangolja hozzá
Azt viszont akartam még a kollégának mondani hogy eszébe ne jusson sportlégszűrőt hirtelen felindulásból beszerezni, (bár nem volt róla szó) mert az kb 1000 kilométerenként takarítani kell meg a franc tudja még mit kell vele variálni. Szóval ha a takarítás elfelejtődik akkor a blokk bánja. nem kicsit nagyon! Konkrétan a kompresszió is odalehet!
De viszont 1 új normál légszűrő is segíthet a dolgon ki tudja mikor volt kicserélve! És ahhoz beállítani a benzin/levegő arányt.